7 természeti csoda Ausztriában

Varázslatos hegyek, iható vízű, mélykék tavak, vízesések, virágos rétek, gömbölyű, zöld dombok, melyekről messzire elhallatszik a tehenek kolompolása, ami legalább annyira nélkülözhetetlen eleme az alpesi tájnak, mint a hófödte hegycsúcsok. Ausztria Európa természeti szépségekben egyik leggazdagabb országa.

Az ország valamennyi gyönyörű szegletét képtelenség elnevezni, de Ausztriának van néhány természeti látnivalója, melyek neve régóta ismerősen cseng és ezernyi turistát vonz a világ minden tájáról. Ezek az ország természeti csodái, melyek a maguk nemében egyedülállóak.

1.) Liechtenstein-szurdok

Liechtenstein-szurdok Ausztria

Salzburgtól 50 km-re délre találjuk a Liechtenstein szurdokot, mely nevét II. Liechtensteini János hercegről kapta. Ő volt az, aki kiépíttette a szurdok mentén futó gyalogos ösvényt, melyet 1876-ban nyitottak meg a látogatók előtt. Liechtensteini János herceg halálakor Európa leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója volt, 70 évig és 90 napig uralkodott. A Gossarl-folyón található szurdok sziklafalainak magassága helyenként eléri a 300 m-t. A legtöbb pontján a szurdok árnyas, sötét, vannak azonban olyan szakaszai, melyek több napfényt kapnak, ez a vízpermettel találkozva látványos szivárványt hoz létre.

2.) Eisriesenwelt

Eisriesenwelt Austria

Ez a világ legnagyobb jégbarlangja. Salzburgtól délre, Werfen városában található a több mint 40 km hosszú barlang. Évente kb. 200 ezer turista látogat el ide, Eisriesenwelt májustól október végéig várja a kirándulókat. Aki szeretné megnézni, számítson arra, hogy az 1641 m magasan található barlangban 0 fok alatt mozog a hőmérséklet, csak kabátban engedik be a látogatókat. Belül Eisriesenweltet nem lehet fotózni, de hogy Ausztria természeti csodái között két barlang is szerepel, ez sejtetni engedi, hogy milyen lenyűgöző látvány vár ránk.

3.) Krimml-vízesés

Krimml Wasserfall Austria

Európa legmagasabbja a 341 m-ről alázuhanó, háromlépcsős Krimml-vízesés. Ha teljes egészében szeretnénk bejárni, nagyjából 3-3,5 órás programmal számoljunk. Napsütéses napokon érdemes dél körül érkezni, a vízesés ekkor nyújtja a legszebb látványt. Nyáron szerda esténként az időjárási viszonyoktól függően a vízesést kivilágítják. Az elsőtől a második szintig kb. 12 perces utat kell megtennünk, innen a harmadik lépcső 5 perc alatt elérhető. A vízesés mentén számtalan kilátó van, a Bergerblick-ből nyílik a legszebb panoráma. Télen a vízesést óriási jég borítja. Ha a Krimml-vízeséshez indulunk szerelkezzünk fel strapabíró cipővel és ha nem szeretnénk elázni, esőkabátot is vigyünk magunkkal.

4.) Lamprechtsofen

Lamprechtsofen Austria

Egészen 2001-ig, míg egy ukrán és orosz csapat fel nem tárta Grúziában a Voronya-barlangot, a Lamprechtsofen volt a világ legmélyebb barlangja. Hogy a második helyre csúszott a listán, semmit nem von le Lamprechtsofen csodájából, mely továbbra is a világ egyik legszebb barlangja. Tavak, patakok, szakadékok és vízesések teszik változatossá a barlang belsejét. Lamprechtsofen nemcsak szépségéről, de a hozzá kapcsolódó legendákról is híres. Ezek közül a legismertebb a Lampbrecht báróhoz fűződő történet, akiről úgy tartják, itt rejtette el másoktól rabolt kincseit. Mégpedig annyira jól, hogy a mai napig senki sem akadt a nyomára. A barlangban feltárt 198 csontváz azonban azt mutatja, hogy az eltelt évszázadok során sokan próbálták megkaparintani.

5.) Karwendel-hegység

Karwendel  Austria Alpen

Az Alpok északi részén található Karwendel legnagyobb része Tirolban húzódik, de a hegylánc néhány tagja Bajorország területén áll. A Karwendel csúcsai közül 125 emelkedik 2000 m feletti magasságba. Legszebb csúcsai a 2749 m-es Birkkarspitze, a 2668 m-es Hintere Bachofenspitze és a 2596 m-es Hohe Warte. A Karwendel-hegység egésze védett terület, melyet számtalan túraútvonal szel át. A túrákhoz a legjobb kiindulópontok Seefeld, Mittenwald és Scharnitz.

6.) Fertő-tó (Neusiedler See)

Neusiedler See Austria

A tó egy része Magyarországra is átnyúlik, de nagyobb részt Ausztria területén fekszik. A Ramsari Egyezmény védi a tavat a mezőgazdasági tevékenységtől, a vízelvezetéstől és minden olyan tevékenységtől, ami károsan hathat élővilágára, vizének minőségére és mennyiségére. A Fertő-tó környéke 1979 óta az UNESCO Világörökségei közé tartozik, számos ritka növény- és madárfaj otthona, nádasaiban költözőmadarak fészkelnek. Amellett, hogy maga a tó lenyűgöző látványt nyújt, a környéke felkapott üdülőhely, ezért akár több napra is érdemes ide kirándulni.

7.) Grossglockner

Grossglockner Austria

A Grossglockner 3798 m-es magasságával ez Ausztria legmagasabb hegye, valamint a Brenner-hágótól keletre az Alpok legmagasabb csúcsa. A legegyszerűbben a panorámás Magas Alpesi Úton juthatunk el ide, mely Ausztria egyik legszebb útvonala. A 48 km hosszú utat 36 kanyar töri meg és összesen 2504 m-t emelkedik felfelé. Egy gyönyörű világba vezet fel virágzó alpesi rétek, illatos hegyvidéki erdők között, míg elérjük az örök jég birodalmát a Grossglockner lábánál.

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!