Skopelos, a Mamma mia szigete...

Skopelos a Szporadesz szigetcsoport tagjaként az Égei-tenger nyugati szegletében helyezkedik el és ma már a Mamma Mia szigeteként ismert, szerte a világon! Skopelos egy 45 km hosszú és 12 km szeles sziget, igazi hegyes vidék, sűrűn borított fenyőfákkal, amelyek egészen a partokig húzódva egybefolynak a színtiszta tengervízzel. A sziget innen kapta a “Zöld a Kéken” elnevezést.

Skopelos elnyerte az Európai Kék Zászló díját is, amely megerősíti azt a tényt, hogy nemcsak a legzöldebb görög sziget, hanem Európa legtisztább tengerpartjai is itt találhatóak!

A sziget középső részén található Panormos, rengeteg tengerparti étteremmel, bárral, nyugággyal, amely lehetőséget nyújt egy igazi teljeskörű kikapcsolódáshoz. Innen kisebb motorcsónakokkal bejárható a sziget az a része, amely nem közelíthető meg más módon csak vízi úton: öblök, kisebb tengerpartok, szigetecskék! Milia, Skopelos leghosszabb és egyben legcsodálatosabb tengerpartja. Panromostól nem messze található.

A legérdekesebb tengerpart mégis Kastani partja, amely a Mamma Mia cimű film által vált nagyon közkedveltté. 2007 nyarán forgatták itt a musical filmbeli változatát többek között Meryl Streep főszereplésével. Skopelos szigetén játszódik a film legtöbb jelenete, például az esküvői ceremónia is, ami az azóta már Mamma Mia templomaként emlegetett Agios Ioannissto Kastri kápolnában került megrendezésre. A templom Glossa varosától 5 km-re a tengerben egy hatalmas szikla tetején található, és a lélegzetelállító látványhoz 200 lépcsőn kell felkűzdenie magát a látogatóknak. A film forgatását követő évben nagyjából 250 esküvőt szerveztek a híressé vált templomnál. Ez a kápolna csupán egy, a Skopelos szigetén található 365 templomból.

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!