A folyó, ami a paradicsomba vezet

A természet számos furcsa, különlegesen szép vidéket, látnivalót rejt, ami csak a felfedezésre vár! Nincs ez másképpen a kolumbiai folyócska a Caño Cristales esetében sem, hiszen szinte valószerűtlen módon a szivárvány minden színében pompázik, ha éppen a megfelelő időszakban látogatjuk meg a kolumbiai Meta tartománytban elterülő nemzeti park vidékét.

kep

A folyó természetes virágzása egy benne élő alga faj elszaporodásának tudható be, ám ez rendkívül törékeny egyensúlyra épül. Az esős és száraz évszak között, a megfelelő hőmérséklet és vízállás esetén a folyó szinte "kivirágzik", ami a benne élő algák, és moszatok nagymértékű elszaporodásának tudható be! A vízállás nagyban befolyásolja folyó szépségét, hiszen túl alacsony, vagy magas vízállás esetén a fénytörés miatt nem melegítik a megfelelő hőmérsékletre a folyó vízét a napsugarak, így megnehezítve a folyó kivirulását! Különösen szép dolog, hogy egy ilyen látványosság mennyire esetleges, törékeny és mulandó, hisz talán így nagyobb hangsúlyt kap az a szépség és élmény, amikor valaki személyesen átélheti "Az ötszínű folyó" kivirágzását!

Az algák színe a vöröstől, a sárgán, a piroson keresztül a zöldig terjedhet, ami a vízesésektől és az érdekes szikla alakzatoktól közre fogva még szebb látvánnyal kecsegteti az utazót. A folyó legszebb szakasza a La Macarena település közelében halad, de megfelelő infrastruktúra hiányában öszvér háton tudjuk csak megtenni az utat a látványosságig! Sajnos a terület sokáig a kormányellenes gerillák ellenőrzése alatt állt, így megnehezítve a terület látogatását, azonban a közelmúltban ismét látogatható a Nemzeti Park, bár a kormány a természet megóvása érdekében csupán napi 20 látogatót engedélyez kísérővel a területre lépni!

 

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!