Találatok szűrése (1)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet
 • Indokína, amit örökre a szívedbe zársz Program leírás   Tervezett program: 1. nap: Budapest ... Elrepülés Budapestről átszállással Ho Chi Minh-városba, ismertebb nevén Saigonba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.   2. nap: ... Ho Chi Minh-város (Saigon - Vietnám) Érkezést követően...

  JÚN JÚL AUG SZEPT OKT NOVAz utazás legolcsóbb ára
  1.793.280 Ft
  DEC JAN FEBR MÁRC ÁPR MÁJ
  1.793.280 Ft
  BŐVEBBEN

Bevezető
Kambodzsa a valamikori hatalmas Khmer Birodalom utódállama. A Khmer civilizáció leghíresebb emléke Angkor hatalmas templomvárosa. De nem csak Angkor ejti ámulatba az idelátogató turistát: Kambodzsa gazdag kulturális örökséggel büszkélkedik, bájos fővárosa pedig a francia gyarmati időkről mesél. Elképesztően gyönyörű tájakon barangolhat az idelátogató, a helyiek tradicionális zenéje és tánca pedig nagyon érdekes. Kellő óvatossággal ugyan, de érdemes megkóstolni az egzotikus gyümölcsöket és ha van gusztusunk hozzá, akkor a helyi specialitásokat is, amik sokszor bogarakból, kígyóból, vagy nem ritkán patkányból készülnek. A dinamikusan fejlődő ország nyilvánvalóan sok problémával küzd, a helyiek elmondása szerint azonban az élet azonban egyenesen boldog és békés tud lenni.

 

Kambodzsában még napjainkban is kísért Pol Pot és a vörös khmer szelleme, de lassanként visszatér a béke és az optimizmus, az országot átjárja az újrakezdés izgalma és a vállalkozó kedv. Vegyünk egy adag sáfránysárga köpenybe öltözött szerzetest, mohalepte romokat, tébolyult robogóforgalmat és szitakötőfelhőket. Keverjük össze jázminillatú naplementékkel, a gyarmati kort idéző, elegáns sugárutakkal, pompás selymekkel és dúsan tobzódó bougainvilleákkal. Körítsük a buddhizmus pikáns zamatával, és szolgáljuk fel gőzölgő melegben, forró hőmérsékleten.

Időjárás
Az éghajlat trópusi, a monszunidőszak májustól októberig tart. Az átlaghőmérséklet a fővárosban 27 °C. Az utazók számára leginkább a november - március közötti időszak a kedvező. Ekkor a páratartalom viszonylag alacsony, a hőmérséklet nem túlságosan meleg, kevés az eső. Június  és október között rendkívül sok a csapadék.

Közlekedés

 

Közutak
A közutak minősége rossz, az infrastruktúra elmaradott (bár a korszerűsítési program már elindult), autóval közlekedni nem veszélytelen. Motor bérelni az országban nem szabad. Gépkocsi bérlésére általában vezetővel együtt van lehetőség. Törvényi szabályozás alapján a Kambodzsában történő autóvezetéshez a nemzetközi vezetői engedély alapján kambodzsait kell kérelmezni, melynek díja USD 25. Turistaként még utazhatunk tuktuk-kal is, ami leegyszerűsítve egy háromkerekű taxi. A riksa és a golfpályákon használatos autó keresztezéséből jöhetett létre. Más változatai is léteznek, például a kínai kismotor után erősített hintó. A tuk-tuk tulajdonképpen beszélő név, a jármú motorja ugyanis jellegzetes, tuktukszerű hangot ad ki menet közben.

Hajó
Turisták jellemzően a Tonle Sap tavon, illetve a Mekongon használják a szárnyashajókat. Ezek biztonságosnak mondhatók, de felszállás előtt azért győződjünk meg a hajó műszaki állapotáról, illetve ne szálljunk fel, ha túl nagy a tömeg. A túlterheltség könnyen bajt okozhat.

Egészségügy
Az egészségügyi infrastruktúra Kambodzsában elmaradott, az orvosi, egészségügyi ellátás alacsony színvonalú. A fővárosban európai színvonalú alapellátást biztosító SOS Nemzetközi Klinika működik, a kórházi kezelést igénylő eseteket azonban Bangkokba irányítják. Az SOS Klinika szolgáltatásai költségesek, utazás előtt ajánlott átfogó betegség- és balesetbiztosítást kötni. A gyógyszertárakban árult termékek minősége változó. Ajánlatos a rendszeresen szedett gyógyszerekből az utazás időtartamára elegendő mennyiséget magunkkal vinni. Tömeges fertőző betegségek egyre ritkábban jelentkeznek, azonban az árvizek következtében előfordulásuk időszakosan megnövekszik (malária, dengue-láz, sárgaláz, tífusz). A WHO jelentése szerint Kambodzsában is előfordult madárinfluenza vírus okozta fertőzés, az emberi áldozatok szoros kapcsolatban álltak a beteg állatokkal. A csapvíz nem iható, csak palackozott italokat fogyasszunk. Lehetőleg kerüljük el Kambodzsa nagyon fejletlen vidékeit, az utcai ételárusokat, és fokozottan ügyeljünk a higiéniára.

Ünnepek
•    Január 1.: Újév
•    Január 7.: A győzelem napja
•    Február: Makha Bucha nap (változó időpont)
•    Március 8.: Nők napja
•    Április 14-16.: Khmer újév
•    Május 1.: A munka ünnepe
•    Május 13-15.: Sihamoni király születésnapja
•    Május 23.: hivatalos munkaszüneti nap
•    Június 1.: Gyermeknap
•    Június 18.: Királynők születésnapja
•    Szeptember 24.: Alkotmány napja
•    Október: Pchum Ben napja
•    Október 31.: Királyok születésnapja
•    November 9.: Függetlenség napja
•    November: Víz fesztivál
•    December 10.: Emberi jogok napja
•    December 25.: Karácsony

Nyitvatartások
•    Kormányzati hivatalok: hétköznapokon 7:30-11:30, majd 14:00-17:00
•    Egyéb hivatalok: hétfőtől szombatig 8:00-12:00, majd 14:00-17:00
•    Üzletek: általában mindennap 8:00-20:00
•    Bankok: hétköznapokon 8:00-15:00
•    Élelmiszerboltok: mindennap 6:00-17:00

Kambodzsai utazás

Hasznos címek, telefonszámok

Kambodzsában nincs magyar külképviselet, legközelebb nagykövetség:
Vietnám, Hanoi
360 Kim Ma Street Daeha Business Center, 12th floor Ba Dinh District (Hanoi - P.O.Box 18)
Előhívó: 00-844
Telefon: 3-771-57-14; 3-771-57-15, 3-771-57-18
Fax: 3-771-57-16
Ügyeleti mobil: 00-84-9-03409660
E-mail: mission.hoi@mfa.gov.hu
Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/hanoi


Közbiztonság
Kambodzsa közbiztonsága sajnos meglehetősen rossz. Gyakoriak az erőszakos cselekmények, bár ezek nem kifejezetten turisták ellen irányulnak. A zsebtolvajlás, a lopások és fegyveres rablások viszont igen. Viszonylag gyakran fordulnak elő utcai lövöldözések, leszámolások. Nagyfokú elővigyázatosságra van szükség, éjszaka ismeretlen helyeken nem tanácsos sétálni. Bárokban, diszkókban, szórakozóhelyeken előfordul túlszámlázás, italok manipulálása, altatószerek beadása, s az áldozat kifosztása. Ékszer- vagy drágakő vásárlásakor maximális óvatosság szükséges, könnyedén becsaphatnak minket, ha nem figyelünk. Az országban jelentős a prostitúció, emiatt a HIV fertőzöttek száma is magas, és mindez sajnos gyermekeket is érint. Az ország számos részén jelentős a taposóakna-veszély, és sajnos a területek gyakran jelöletlenek. Vidéken ezért semmiképpen ne térjünk le a főútvonalakról, illetve a turisztikai látványosságot kijelölt területéről, sőt: vidéki túrát lehetőleg csak megbízható idegenvezetéssel vállaljunk. A közutak is elég veszélyesek, az infrastruktúra elmaradott, az utak minősége rossz. Az esős évszakban (június-szeptember) áradásokkal, földcsuszamlásokkal kell számolni. A műszaki színvonal elégtelensége miatt és a személyes biztonság érdekében vasúton az utazás nem javasolt. Az idelátogató turista kezelje alapelvként, hogy a letaposott ösvényről letérni tilos.

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!