Találatok szűrése (3)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet
 • Program leírás Az afrikai nap alatt és a kontinens legmagasabb hegye, a Kilimandzsáró lábainál számos élmény vár Önökre az ország legismertebb nemzeti parkjaiban, ahol természetes környezetükben pillanthatjuk meg a helyi, változatos állat- és növényvilágot.Utazás: menetrendszerinti...

  JÚN JÚL AUG SZEPT OKTAz utazás legolcsóbb ára
  1.349.000 Ft
  NOV DEC JAN FEBR MÁRC ÁPR MÁJ
  1.349.000 Ft
  BŐVEBBEN
 • Kenya - Szafarik és pihenés ***

  Kenya, Körutazás Kenyában

  Nairobi - szafarik az Amboseli, Tsavo West és East Nemzeti Parkokban - óceánparti pihenés Program leírás   Tervezett program:   1. nap, július 17. (szerda): Bécs ... Elrepülés Bécsből egy átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.   2. nap, július 18. (csütörtök):...

  JÚN JÚLAz utazás legolcsóbb ára
  1.818.975 Ft
  AUG SZEPT OKT NOV DEC JAN FEBR MÁRC ÁPR MÁJ
  1.818.975 Ft
  BŐVEBBEN
 • Programleírás 1-2. nap: Budapest - NairobiElutazás Budapestről átszállással Kenyába, Nairobiba. Érkezés után transzfer a szállodába. Reggeli, majd szabadidő az út fáradalmainak kipihenésére. Délután ellátogatunk a kedvelt zsiráfközpontba, ahol a zsiráfok megmentéséért fáradoznak és egészen...

  JÚN JÚL AUGAz utazás legolcsóbb ára
  1.930.000 Ft
  SZEPT OKT NOV DEC JAN FEBR MÁRC ÁPR MÁJ
  1.930.000 Ft
  BŐVEBBEN

Az ország számos természeti csodával büszkélkedhet. Egyszerre kínálja: a változatos vadvilágot, hófödte csúcsokat, dzsungeleket, páratlan vadrezevátumokat és az Indiai-óceán partvidékének üdülőparadicsomát. Tekintélyes része érintetlen vadon, vadállatai a mai napig szabadon élnek. A hagyományos kenyai-falusi törzsi életmód mellett megtalálhatók a nyüzsgő világvárosok is (pl. Nairobi). A kenyaiak rendkívül vendégszeretők és udvariasak, szívesen mutatják meg hazájuk különlegességeit az utazónak.

Egy igazi afrikai egzotikum, egy trópusi nyaralás. Fehér homokos parttal, kristálytiszta tengerrel, és megannyi élménnyel – ezt kínálja egy kenyai utazás. Aki pedig nem csak pihenni szeretne, de szívesen megismerné a vadregényes tájakat, látná a ragadozó vadállatokat, annak egy kenyai szafari a legjobb választás. De aki egyikről sem szeretne lemaradni, annak egy szafari + nyaralás kombinált kenyai utazás a legmegfelelőbb.

A Kenyai Köztársaság egy Kelet-Afrikában, az Egyenlítő mentén fekvő ország. Északról Etiópia, északnyugatról Szudán, keletről Szomália, délről Tanzánia, nyugatról Uganda és délkeletről az Indiai-óceán határolja.

Az Indiai-óceán partján, az Egyenlítőn, Szomália, Etiópia, Szudán, Uganda és Tanzánia szomszédságában fekszik az ország. A Rift-völgy, és a központi felföld gyönyörű tájairól nevezetes. Nyugat-Kenya a Viktória-tóval az ország vadakban leggazdagabb területe. Az északkeleti országrész elhagyatott, ide szerencsére még nem ért el a modernizált világ.

Legfőbb átnivalók

Nairobi nyüzsgő város, ahol megismerkedhetünk az afrikai városi élet szép és kevésbé szép oldalával is. A főváros közbiztonsága nagyon rossz, fokozottan ügyeljünk az értékeinkre! A Nemzeti Múzeum, a Kígyó Múzeum és a Nemzeti Irattár egész évben várja az érdeklődőket. A várostól nem messze találjuk a Nairobi Nemzeti Parkot, az ország legkönnyebben megközelíthető természeti csodáját.

Mombasa Kelet-Afrika legnagyobb és legfontosabb kikötője, Kenya második legnagyobb városa. Történelme meglehetősen viharos volt, de ennek köszönhetően rengeteg régi emlék maradt fenn a városban. Az Óváros leginkább portugál emlékeiről és a Jézus erődről nevezetes. Az erőd 1631 és 1875 között kilencszer cserélt gazdát, ezért olasz, portugál és arab stílusjegyek egyaránt felfedezhetők rajta. A város környékén remek strandok vannak.

A Marsabit Nemzeti Park az ország összes nagy emlősének otthont nyújt, sajnos mivel eléggé erdős terület, nem mindet láthatjuk. A Paradicsom tó kempingjei remek kiindulási pontot jelentenek a környékbeli túrákhoz.

Lamu az ország legrégebbi városa, az egyetlen olyan település, ahol a muszlimok többségben élnek. Az ideérkező turista itt még romlatlan ősi kultúrával, és eredeti építészeti emlékekkel találkozhat. A Lamu Múzeum és a Szuahéli Múzeum látványosan mutatja be a törzs életét és szokásait.

Lake Nakuru
Nairobitól 156 km-re északra található. A 188 km² alapterületű nemzeti parkot 1960-ban nyilvánították védett területté. Utunk során részesei lehetünk a csodálatos Rift Valley hasadék látványának, mely a Holt-tengertől Mozabikig húzódik. A Lake Nakuru nagyon sekély tó, kiterjedése 62 km². A kis és nagy flamingók hatalmas populációija a kétmilliós számot is elérheti. A tollazatuk színe az egész tájat csodálatos rózsaszínűvé varázsolja. A tó mellett elterülő nemzeti parkban szinte minden állatfaj megtalálható, köztük a keskenyszájú orrszarvú is, amely Kenyában itt látható a legnagyobb számban.

Amboseli
Nairóbitól 240 km-re délkeletre található, 392km²-nyi területet foglal magába. A park teljesen sík, füves terület, közvetlenül a tanzán határon, a Kilimanjaro (5.895 m) lábánál fekszik. Több mint 50 fajta emlős otthonául szolgál. Igen gazdag patásokban, rengeteg elefánt él itt, de természetesen oroszlánnal és egyéb macskafélékkel, valamint sakállal, hiénával, marabuval, keselyűvel is találkozhatunk.

Tsavo East-West
Tsavo East Nairobitól 334 km-re délkeletre található, 11.742 km²-nyi alapterületen. Tsavo West Nairobitól 235 km-re délkeletre található, 9.065 km²-nyi alapterületen. A két Tsavo együtt Kenya legnagyobb nemzeti parkja, félúton található Nairobi és Mombasa között. A két nemzeti parkot 2 állandó folyó osztja fel, a Tsavo-és az Athi-folyó. A Tsavo West a fejletebb része a parknak. A legcsodálatosabb természeti látnivaló a Chyulu hegy által táplált Mzima forrás (naponta 20 millió liter kristálytiszta víz) és a Ngulia lejtő. Enyhén bozótos, nyugati oldalán hegyekkel határolt terület. A park igen gazdag antilopban, zebrában és elefántban, de szép számmal található itt pávián, zsiráf, sas és keselyű is. Kis szerencsével oroszlánokat is megfigyelhetünk néhány méter távolságból.

Nemzeti parkok, rezervátumok

Tsavo (Kelet és Nyugat) Nemzeti Park
Területe: 20812 km2
Az elsőként megnyitott kenyai rezervátum, 2000 km-es túraútvonalával és úthálózatával az ország legjelentősebb és leglátogatottabb vadrezervátuma. A természet rajongóinak valódi földi paradicsom. Nemzetközileg is ismert az óriási elefántjairól. Itt élnek a híres „vörös” elefántok, melyeknek színe feltételezhetően a nemzeti park homokjától származik. Az elefántok mellett sok egyéb más állat is megtalálható itt, pl. 50 különböző fajú emlősállat és majdnem 400 madárfaj. A parkkal határos a Hilton szállodalánc vadasparkja.
A Nemzeti park 2 részre osztható, a kelet Tsavo, mely a két rész közül a nagyobbik, és a nyugat Tsavo. A szervezett kirándulásokat elsősorban a keleti területre vezetik.

Kilimanjaro – Kimama vadrezervátum
A vadrezervátum az ASC tulajdona, akik ügyelnek arra, hogy a felfedezni vágyó turisták ezrei ne zavarják meg a környezetet.
Mombasa-tól 280 km-nyire, az örök hósapkát viselő hegycsúcs lábánál, az Amboseli Nemzeti Park keleti határánál található a vadrezervátum. A Kimana-patak közeli forrásból fakadó hűs vize egész évben csordogál, így még a legszárazabb időszakban is idevonzza a környékbeli, szomjazó állatokat. Egy vadlesen 2-3 autónál több nem lehet, így a vendégek felhőtlenül élvezhetik a vadakat és az állatok életére sincsenek zavaró hatással.

Masai Mara Vadrezervátum
Területe: 1571 km2
Nairobitól 175 km-re délnyugatra található, 1.672 km² alapterületű rezervátum. Kenya leghíresebb parkja, a tanzániai Serengeti Nemzeti Park északi kiterjedése. A nemzeti Parkban megcsodálhatjuk a Big Five-nak nevezett öt nagyvadat (oroszlán, kafferbivaly, orrszarvú, elefánt, leopárd) s mellettük gepárdot, számos más antilop- és zebrafélét, vízilovat és a változatos madárvilágot is megfigyelhetjük. A kínálkozó táplálék bősége miatt az oroszlánok populációja itt az egyik legsűrűbb egész Afrikában. A Mara-folyóban vízilovak játszanak, a folyóparton krokodilok sütkéreznek. Évente gnúk milliói vándorolnak északra az esőt követve. A parkban remekül megismerhetjük Afrika élővilágát, és innen kísérhetjük figyelemmel a nagy antilopvándorlást is. A jobbára Tanzániában található Serengeti Nemzeti Park északi nyúlványa, a Mara és Talek folyók által közrefogott terület rendelkezik talán a legváltozatosabb, legtarkább állatpopulációval. A rezervátumban több mint egy millió gnú, félmillió gazella, majd negyedmillió zebra és több tízezer impala él, igaz, hogy az itt élő oroszlánok, leopárdok, gepárdok hada egyfolytában csökkenteni akarja ezt a népességet. Nem csupán az állatvilág, hanem a változatos növényzet is feledhetetlenné varázsolja az itt tett látogatást.

Amboseli Nemzeti Park
Területe: 392 km2
Kenya egyik leglátogatottabb és vadakban leggazdagabb nemzeti parkja, Kilimanjaro-tól északra.
Közvetlenül a Kilimanjaro lábánál található park teljesen sík, füves terület. Igen gazdag patás állatokban és rengeteg elefánt is él itt. Természetesen oroszlánnal és egyéb macskafélékkel, valamint sakállal, hiénával, marabuval, keselyűvel is találkozhatunk.

Nakuru-tó
Területe: 200 km2
A Nakuru-tó partján elterülő nemzeti park főleg a madárparadicsomáról vált híressé. Kb. 370 fajta madár él itt és másfél-2 millió flamingó. A kis és nagy flamingók hatalmas populációi a kétmilliós számot is elérhetik. Tollazatuk színe az egész tájat csodálatos rózsaszínűvé varázsolja. A tó melletti parkban szinte minden állatfaj megtalálható, köztük a keskenyszájú orrszarvú is, amely Kenyában itt található a legnagyobb számban.

Mount Kenya Nemzeti Park
Területe: 715 km2
A legmagasabb kenyai hegy, a Batian hegy (5199 m) körüli területeken fekszik, amelyek csúcsait az örök hó fedi. Köd- és esőerdőiben, bambusz-dzsungelében hegyi elefántok, oroszlánok, zebrák, különösen szép madarak és a ritka Bongo-antillopok élnek. Tiszta időben csodás kilátás nyílik 3 csúcsra: Batian, Nelion és Lenana csúcsra.

Samburu Vadrezervátum
Területe: 235 km2
Ezen a vidéken folyik keresztül az Usara Nyiro folyó. A nagy elefántcsordák mellett olyan ritka állatfajokat ismerhetnek meg, mint a Grevy-zebra, valamint sok nemzeti parkhoz hasonlóan itt is a madárfajok kavalkádja fogadja az odalátogatót.

Meru Nemzeti Park
Területe: 870 km2
Itt élt Joy Adam könyvének sztár oroszlánja, Elsa. Itt található méh a szélesszájú orrszarvú is, a Grevy zebra és a zsiráfok ritka példányai, melyek igen ritka állatok.

Nairobi Nemzeti Park
Területe: 117 km2
Az 5 nagy vadból 4 megtalálható a parkban, így van oroszlán, leopárd, bivaly és orrszarvú. Itt nyüzsögnek a legkülönfélébb leopárdok, krokodilok, vízilovak. A parktól néhány km-re fekszik a főváros, Nairobi.


Időjárás
Kenya éghajlata trópusi.  A hőmérséklet egész évben magas, de az időjárás meglehetősen változékony is tud lenni. Alapvetően két évszak van, az esős és a száraz. A legkellemesebb időjárás a tengerparton uralkodik, ahol a hőmérséklet 30 °C körül mozog és nem létezik száraz évszak. A tengerparton csapadékra leginkább áprilisban és májusban számíthatunk, a levegő pedig egész évben párás és forró. A Viktória-tó környékén sajátságos időjárási feltételek uralkodnak. Egész évben valószínű a csapadék, szinte egész nap esik, a hőmérséklet 30°C körül mozog. A legnagyobb zivatarokra a március-november közötti időszakban lehet számítani. Észak- és Kelet-Kenya jellegzetes sivatagi klímával rendelkezik, a hőmérséklet itt túllépi a 30°C -ot, és itt számíthatunk a legkevesebb csapadékra, átlagosan 250 mm-re évente. Észak-Kenya felett tiszta és felhőtlen az ég, amelyet időről időre homokviharok borítanak be. Általánosságban elmondható, hogy a legkellemetlenebb, legerősebb és leghosszabb ideig tartó esők áprilisban és májusban vannak, zivatarokra főként októberben és novemberben van kilátás. Az éghajlat, annak ellenére, hogy az országot az Egyenlítő szinte pontosan középen szeli keresztül, meglepően változatos. A legkellemesebb az idő a Rift-völgyben, a félsivatagos, szavannás területeken óriási hőség uralkodik. A tengerparton a hőmérséklet egész évben 28-35°c körüli. Decembertől áprilisig tart a meleg szezon. Az esős időszak alatt (április-május) rövid ideig tartó záporokkal kell számolnunk.


Legmagasabb pont: 5199 m
Vízhőmérsékletek előszezonban, főszezonban, utószezonban állandóan 26 °C.

Közlekedés

Repülő
Az országban két nemzetközi repülőtér található. Az egyik a Jomo Kennyatta International Airport, ami Nairobi közvetlen közelében található. Ez a repülőtér bonyolítja le a legtöbb nemzetközi utat. Körülbelül 9 kilométerre Mombasától található a másik nemzetközi légikikötő, ide érkeznek mindazok a turisták, akik utazási irodán keresztül jutnak el az országba. A repülőtereken 24 órás szolgálat van. Kenya három légitársasággal rendelkezik. Ezek a Kenya Airways, az Air Kenya és a Regional Air. Ezek mindegyike szervez utat a turisták által kedvelt helyekre.
Érdekesség, hogy Kenyában nagyon sokan használnak kisrepülőt a belföldi közlekedésre is. Turistaként is élhetünk ezzel a lehetőséggel, és meglepő, de repülőt bérelni Kenyában egyáltalán nem számít luxusnak. Nagyobb távolságokra éri meg legjobban.

Autó
Autót bérelni Kenyában nagyon olcsón lehet, de minőség és megbízhatóság tekintetében nagyon széles a választék. Mindenképen kössünk biztosítást, mert ha az autóval bármi történik, a kárt teljes egészében a turistának kell kifizetni. Tudnunk kell azonban, hogy Kenyában autóval közlekedni egyáltalán nem biztonságos. Az utak elhanyagoltak, közlekedési szabályok gyakorlatilag nincsenek, amik vannak, azokat pedig senki nem tartja be.

Taxi
Turista számára nem ajánlott taxival közlekedni. Egyrészt a helyiek vezetési stílusa miatt, másrészt, mert nagyon könnyen átverés áldozatává válhatunk. Ha mégis ezt a közlekedési formát választjuk, mindenképpen előre tisztázzuk a viteldíjat, és nagyon körültekintően válasszunk autót, illetve sofőrt.

Busz
Nagyobb távolságokra modern buszokkal utazhatunk, de az ülőhelyet előre le kell foglalni. Városon belül kisbuszokkal, úgynevezett matatu-val utazhatunk, azonban ez sem számít biztonságos közlekedési formának. A járművek általában annyira túlzsúfoltak, hogy az emberek szabályosan kilógnak itt-ott a buszból, a sofőrök sincsenek a helyzet magaslatán, a buszok pedig nagyon öregek és megbízhatatlanok. Kenyában nincsenek hivatalos buszmegállók, ott szállunk fel vagy le, ahol szeretnénk, csak jelezni kell a sofőrnek.

Vonat
A vasúthálózat elég ritka, nincs megfelelően kiépítve, de Nairobiból el tudunk jutni vasúton a turistacélpontokhoz. Ha magasabb kocsiosztályon, kellemesebb körülmények között szeretnénk utazni, legalább egy héttel előre foglaljuk le a jegyünket. A vonaton soha ne aludjunk el és nagyon vigyázzunk a személyes tárgyainkra.

Hajó
Egy életre szóló élményben lesz részünk, ha úgy döntünk, hogy részt veszünk egy vitorlás kiránduláson Afrika partjainál. Az arab vitorlások Lamu és Mombasa kikötőiben is megállnak. A kisebbek motorral is fel vannak szerelve, arra az esetre, ha mégsem fújna a szél. A vízi forgalom egyébként is jelentős az országban, annak ellenére, hogy a kenyai kikötők katasztrofális állapotban vannak. A nagyobb hajókat és kompokat azonban jobb elkerülni.

Egészségügy

Nairobi és a várost körülvevő központi fennsík a magasság miatt maláriamentes terület, az ország más pontjaira tett néhány napos kirándulásoknál pedig a szúnyogriasztó szerek megfelelő alkalmazása elég védelmet nyújt, általában nincs szükség maláriagyógyszer szedésére. A legelterjedtebb fertőző betegség, amivel az itt élő külföldiek szembesülnek, a különböző ételfertőzéses, hasmenéses megbetegedések, amelyek ugyan rendszeresek, azonban jellemzően nem életveszélyesek. A HIV/AIDS fertőzés veszélye a turisták által látogatott városi szórakozó-helyek környékén magas, a felnőtt lakosság 6,3 százaléka fertőzött, ezért legyünk nagyon elővigyázatosak. A kolera is elterjedt, ezért csak a palackos víz fogyasztása javasolt, fertőtlenítés nélkül pedig semmilyen gyümölcsöt, zöldséget ne kóstoljunk meg.
Az országba utazók számára kötelező a sárgalázoltás beadatása, illetve erősen ajánlott a hepatitis A és B, hastífusz, diftéria-tetanusz, veszettség, poliomyelitis, és meningococcus meningitis elleni vakcina is.
A nairobi magánkórházak kiváló színvonalúak, az államiak minősége azonban nagyon rossz. Utazás előtt tanácsos felvenni a kapcsolatot a kenyai “Flying Doctors Service”-, amely esetleges baleset vagy hirtelen betegség esetén komoly és gyors segítséget tud nyújtani a legtávolabbi helyeken is a bajbajutottaknak. A betegekhez a nap 24 órájában kiszállnak, a legközelebbi leszállópályán megszervezik a felvételt és a beteget gondos orvosi ellátás mellett a legközelebbi, megfelelően felszerelt kórházba viszik.

Nairobiban, Mombasában és Nakuruban a közterületeken és a középületekben dohányzási tilalom van érvényben, amit nagyon szigorúan be is tartatnak, illetve büntetik a szabálysértőket. Kizárólag dohányzásra kijelölt helyen gyújtsunk rá, illetve, ha nem vagyunk biztosak abban, hogy adott helyen szabad-e dohányozni, inkább ne tegyük.

Kultúra

A hétköznapi, számunkra jelentéktelennek tűnő párbeszédek, üdvözlések, köszönési formák és az erre adandó kötelező válaszok, például Hujambo? - Sijambo! (Sebaj? - Sebaj!); Mambo? - Poa! (körülbelül Mizújs? - Oké!) mennyire fontosak a szuahéli ember számára. Egymás közt is képesek elcsevegni udvariasan és szertartásosan - gyakorlatilag a semmiről. Először meghökkentett közvetlenségük, ahogy nekem rontottak vadidegenek, bár ennek hamarosan üzleti céljai lettek volna, ha leállok társalogni velük.
Ha az ember megfelelően válaszol, a helyiek rendkívül elégedettek! Hiszen az üdvözlet mentalitásukat is hordozza, a válasz ennek felismerése, elfogadása. A varázsszavak, melyekkel - mint önnön életszervező elveikkel - az idegent is fogadják: Hakuna matata! (Semmi gond!), Pole pole! (körülbelül Nyugi, nyugi!), Usiwe na wasiwasi! (Ne nyugtalankodj!), és sorolhatnám. Először persze olybá tűnhet, hogy minden fehér embert izgágának, aggódónak, idegbajosnak tartanak. E kulcskifejezésekkel azonban egyszerűen csak használati utasítást adnak világuk működésének törvényszerűségeihez...

Gasztronómia
A hagyományos kenyai ételek babból és levesekből, ragukból áll, és egyetlen célja, hogy minél olcsóbban megtöltsék a gyomrot. A nemzeti étel a roston sült kecske, melynek neve nyama choma magáért beszél. Kenyában a vegetáriánusok kellemetlenül érezhetik magukat, nem úgy a sörbarátok, akiket rengeteg finom helyi sörrel kényeztetnek. A kenyai ételek rendkívül változatosak és ízletesek. Mombasában több híres étterem is található: indiai, thai, sea-food. Azok számára, akik Nairobiba is ellátogatnak ajánljuk Afrika egyik leghíresebb, a vadhúsokat mesteri módon készítő étterem, a Carnivor meglátogatását. A szakácsok hatalmas nyársakon szabadtűz felett sütik az afrikai szavannák vadállatainak (antilop, zebra, strucc, krokodil…) ill. az Európában ismert húsoknak (csirke, marha, borjú) a legfinomabb részeit, majd a vacsora kezdetekor minden pincér egy nyárssal a kezében sorra járja az igényesen megterített asztalokat és addig kínálja a frissensülteket, amíg a vendég az asztalon lévő zászlócska ledöntésével nem jelzi, hogy jóllakott. A tengerparti szállodák svédasztalain széles választékot szolgálnak fel.

Ünnepek

A turistákat leginkább érdeklő eseményt a biológia szervezi, a vadak vonulása a leglátványosabb kenyai rendezvény. Az állatok júliusban és augusztusban a Szerengeti Parkból indulnak észak felé legelőt keresve, és októberben indulnak vissza. A vonulást a Masai Mara Nemzeti Parkban lehet a legjobban megcsodálni.
A két legnagyobb állami ünnep: Kenyatta Nap és a Függetlenség Napja (dec. 12.).

•    Január 1.: Újév
•    Március és április: Nagypéntek, húsvét
•    Tabasaki muszlim ünnep
•    Május 1.: A munka ünnepe
•    Június 1.: Madaraka napja
•    Október 20.: Az első elnök, Keni bebörtönzésének ünnepe
•    December 12.: Az 1963-ban kikiáltott függetlenség évfordulója
•    December 25-26.: Karácsony
•    Változó időpontban: Ramadán vége

Nyitvatartások
•    Üzletek: általában 9:00-17:00, és jellemzően bezárnak ebédidőben (13:00-14:00)
•    Bankok: hétfőtől péntekig 9:00-15:00, néhány nyitva van szombaton 9:00-11:00

A város vagy tájegység klímatáblázatának megtekintéséhez kérjük, válasszon az alábbi listából!
Az aktuális időjárási előrejelzés megtekintéséhez a Weather Underground-ot vagy a weather.com oldalakat ajánljuk.

Nairobi
Időjárás adatai

Hónapok
Nappali hőmérséklet
Éjszakai hőmérséklet
Vízhőmérséklet
Napsütéses órák
Csapadékos napok
Átlagos csapadék (mm)
 • JAN
 • FEBR
 • MÁRC
 • ÁPR
 • MÁJ
 • JÚN
 • JÚL
 • AUG
 • SZEPT
 • OKT
 • NOV
 • DEC
 • 24°
 • 26°
 • 26°
 • 24°
 • 23°
 • 22°
 • 21°
 • 22°
 • 24°
 • 25°
 • 23°
 • 23°
 • 11°
 • 11°
 • 13°
 • 14°
 • 13°
 • 11°
 • 10°
 • 10°
 • 12°
 • 13°
 • 13°
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • 9
 • 9
 • 8
 • 7
 • 6
 • 6
 • 4
 • 4
 • 6
 • 7
 • 7
 • 8
 • 5
 • 5
 • 11
 • 16
 • 14
 • 4
 • 2
 • 5
 • 4
 • 7
 • 16
 • 6
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -
 • -

Tipp: Ha a táblázatban egy adott hónapban 10 esős napot lát, az nem feltétlenül jelenti, hogy 10 napon keresztül esik is. Az értékekkel kapcsolatos megjegyzésünket az egér kurzorral a táblázat cím oszlopának feliratai fölé állítva olvashatja el!

Megjegyzés: Az adatok tájékoztató jellegűek, azokért felelősséget nem tudunk vállalni! Mi is emberek vagyunk. Kérjük, írja meg nekünk az címre, ha nyilvánvaló elírást talált!

Kenyai utazás

Hasznos

Kenyáról minden embernek más jut az eszébe, a régészek az emberiség bölcsőjének nevezik, a vadászok, és a turisták hihetetlenül gazdag állatvilága és az óceán miatt imádják. Az állatvilág sehol máshol a kontinensen nem ilyen változatos, mint itt, Kenya azon kevés ország közé tartozik, ahol az 5 nagyemlős, az oroszlán, a bölény, az elefánt, a leopárd és az orrszarvú egyaránt megtalálható.

Hogyan juthatok oda?
Nairobiba és Mombasába a KLM menetrendszerinti járatai naponta közlekednek, de a turistaszezonban charterjáratok is indulnak Ferihegyről.
Nemzetközi repülőterek:
MBA - Mombasa, Kenya - Moi International
NBO - Nairobi, Kenya - Jomo Kenyatta Internatonal
WIL - Nairobi, Kenya - Wilson Arpt

Nagykövetség:
Nairobi, Kabarsiran Avenue (off James Gichuru Road) Lavington, P.O.Box: 61146
Előhívó: 00-254-20
Telefon: 444-2616, 444-2624
Ügyeleti mobil: 00-254 (0) 738 150 391, 00-254 706-233-1767
Fax: 444-2101
Rendkívüli és meghatalmazott nagykövet: Juhász Sándor
E-mail: nai.missions@mfa.gov.hu
Honlap: www.mfa.gov.hu/emb/nairob

Flying Doctors Service:
Tel: +254 20 6993000
Fax: +254 20 609518
www.amref.org

Rendőrség: 020 222 222, mobilról: 0721 337999
Nairobi Nemzetközi Kórház tel.: 254 2 726300 19

Közbiztonság
Az ország területén a legveszélyesebb zónák a következők lehetnek: Nairobi, nyomornegyedek, Mombasa és a tengerpart. Az Indiai óceán partvidékén, Kwale és Kilifi környékén a Dianiba vezető kompnál nagy elővigyázatosság szükséges. Az említett településeken a Mombasa Republican Council (MRC) igen erős, a csoport a terrorista al-Shabaabhoz több szállal is kötődik.
Kenya északi, észak-keleti része is veszélyes, ezért Isiolótól északra csak konvojban javasolt utazni, a biztonsági helyzetről pedig kérjünk tájékoztatást a rendőrségen vagy valamelyik biztonsági cégnél. A Turkánához csak repülőn, vagy konvojban, biztonsági cégek kíséretével tanácsos utazni. A kenyai-szomáliai határt szárazföldön 60 km-es körzetben nem javasolt megközelíteni, de Mandera, El-Wak, Wajir, Liboi, Dadaab, Garissa vidékére utazni sem biztonságos. Szomália területeinek vizein, valamint a Szomáliával határos nemzetközi vizeken gyakoriak és folyamatosak a hajók elleni kalóztámadások és fegyveres rablások. A szudáni, etiópiai és szomáliai határvidék megközelítése kifejezetten ellenjavallt, Kenya nyugati térségébe (Western, Nyanza és Rift Valley tartományok), valamint az óceán vidékére utazni pedig fokozottan kockázatos. A terrorkészültség a legmagasabb fokozatú az országban. A kenyai parton kerüljük az éjszakai szórakozó helyeket, a nagy bevásárlóközpontokat, és a nagy szállodákat, a nyitott teraszokat, az éttermeket, a templomokat, a sportközpontokat, és a közismert éjszakai bárokat, mert ezek lehetnek egy esetleges terrortámadás fő célpontjai. Ne vegyük igénybe a helyi tömegközlekedési eszközöket se, a kisbuszok, buszok nem biztonságosak, rossz műszaki állapotúak. A WHO adatai szerint Kenyában halnak meg a legtöbben közlekedési balesetben, illetve az autóbusz állomások ellen az elmúlt hónapokban többször kézigránátos támadást intéztek. Tengerparti nyaralás esetén értékeinket csak biztonságos széfben tároljuk, és a kevésbé ismert nyaralóhelyeket kerüljük el, mert gyakran a helyi személyzet követi el a rablásokat, nem egyszer a széfet is kitépték a falból. Az útlevél adatoldaláról és a vízumról javasolt másolat készítése, és kirándulásokra, városnézésekre csak azt vigyük magunkkal.
A Külügyminisztérium mindenképpen tanácsosnak tartja, hogy minden Kenyába utazó regisztrálja magát konzuli védelemhez.

Egészségügyi információk:

Az országban az alábbi betegségekkel kell kiemelten számolni:
    * Hastífusz (Typhus abdominalis)
    * Hepatitis A (fertőző májgyulladás)
    * Hepatitis B (Fertőző májgyulladás)
   * Veszettség (Rabies)

Oltási tudnivalók az országba utazók számára:
Javasolt oltás
    * Hastífusz elleni védőoltás
    * Hepatitis A elleni védőoltás
    * Hepatitis B elleni védőoltás

Javasolt oltás bizonyos területeken vagy fokozottabban veszélyeztetett utazóknak.
    * Veszettség elleni védőoltás

Kötelező oltás, nemzetközi oltási igazolvány szükséges
Nincs

Kötelező oltás, ha fertőzött országból érkezik/országon át utazik
    * Sárgaláz elleni védőoltás

Javasolt emlékeztető oltás
Nincs

Fontos!

Tetanus és diftéria elleni oltásból 10 évente ismétlő oltás szükséges. Amennyiben 10 éve nem kapott diftéria és tetanus elleni védőoltást, annak felvétele javasolt. Továbbá utazás előtt javasolt a szükséges, kötelezően kapott gyermekkori védőoltások megismétlése.

Hazatérés után
Ne felejtse el a malária elleni tabletták szedésének a folyatását, ha valamilyen betegséget észlel, mielőbb keressen fel szakorvost!

Figyelem: a fenti leírások általános információt tartalmaznak. Utazás előtt legalább egy hónappal keresd fel háziorvosod vagy az hozzád legközelebbi megyei oltóközpontot és kérj tanácsot, valamint szükség esetén védőoltásokat. A konzultáció során az orvos személyre szabott információkkal lát el és az eddigi betegségeidet (pl. allergia), oltásaid figyelembe véve írja fel a gyógyszereket, védőoltásokat. Terhesek, gyermekek, krónikus betegségben szenvedők számára az orvosi konzultáció elengedhetetlen. Amennyiben utazás előtt egy hónapnál kevesebb idő áll rendelkezésedre, akkor is érdemes felkeresni háziorvosod, illetve a megyei oltóközpontot, hogy a megfelelő információt megkaphasd a betegségek lehetséges megelőzéséről.

FORRÁS: www.utazaselott.hu

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!