Találatok szűrése (4)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet

Bevezető
A Balti-tenger mellett fekvő Lettország a balti államok egyike Észtország és Litvánia mellett, amelyek északon és délen határolják Lettországot. Keleten Oroszországgal és Fehéroroszországgal határos. Lettország fővárosa, Riga a balti régió legnagyobb és legdinamikusabb települése. Riga környékén számos látnivaló van: Jurmala üdülőhely, a festői Gauja folyó völgyére néző Sigulda-kastély és a rundalei Rastrelli-palota. Lettország gyérebben látogatott vidékeit is érdemes bebarangolnunk, a dűnékkel szegélyezett tengerparttól és az ország nyugati vidékén elterülő kurzemei körzet történelmi városaitól kezdve a keleti országrész távoli hegyvidékig.

Éghajlat
Lettország klímája mérsékelt és óceáni, hűvös nyarakkal és enyhe, csapadékos telekkel.

 

Közlekedés
Lettország vasút és közúthálózata sűrű.

 • Vasúti közlekedés
  1997-ben a vasútvonalak hossza 2413 km, amelyből 271 km villamosított. A legnagyobb vasúttársaság a Latvijas Dzelzceļš (LDZ). Az utasszállításon kívül a kereskedelem a legfontosabb. Az Oroszországból érkező vonatok keresztülhaladnak az országon, míg elérnek a lett kikötőkbe, azonban Litvániával ellentétben Lettországban nincs korridor vasút. Riga fontos vasúti csomópont, Moszkvával két expresszvonat köti össze.

 

 • Közúti közlekedés
  A közutak hossza 55 950 km, ebből 21 400 km aszfaltozott.

 

 • Légi közlekedés
  A legnagyobb légitársaság a balti államok által közösen üzemeltetett AirBaltic, amelynek Észak-, Közép- és Nyugat-Európa a célja. Az AirBaltic 2006-ban 2,5 millió utast szállított. Az országban 3 nemzetközi repülőtér található Liepajában, Ventspilsben és a fővárostól 13 km-re délnyugatra Ogre mellett a Rigai nemzetközi repülőtér (IATA: RIX, ICAO: EVRA), az ország legnagyobb repülőtere.

 

 • Vízi közlekedés
  Tengerparti kikötői közül Ventspils és Liepája egész évben használható (a többi is csak rövid időre fagy be), az ország külkereskedelmének nagy részét, emellett részben az orosz tranzitszállításokat is itt bonyolítják.Kulturális világörökség
  Searchtool right.svg Bővebben: Lettország világörökségi helyszínei
  Az UNESCO a kulturális világörökség részének tekinti:

 

 

Gasztronómia
Lettországban az ételek elkészítésének leggyakoribb módja a füstölés, a füstölt hering, orsóhal, lepényhal és angolna mind-mind nemzeti ételnek számítanak. Nyáron az erdei gyümölcsökből készített lepények remek lehetőséget nyújtanak pár kiló magunkra szedésére... A Riga Feketebalzsam Lettország nemzeti itala, nagyon magas alkoholtartalmú, sűrű, fekete, az Unikumhoz valamennyire hasonlító ital. A modern lett konyhára a német konyhától átvett húsos, halas ételek jellemzőek. A lett konyha kétharmada hideg ételekből áll: céklasalátából, húsos és halas előételekből, tojásokból, sajtokból, túróból és aludttejből. A korlátozott ételválaszték és az időhiány együttesen vezetett ehhez az étkezési kultúrához.

 

Ünnepek

 • Január 1. Újév Jaunais Gads –
 • Húsvét előtti péntek Nagypéntek Liela Piektdiena változó dátum
 • Március/Április Húsvét vasárnap Lieldienas változó dátum
 • Húsvét vasárnapját követő nap Húsvét hétfő 2. Lieldienas változó dátum
 • Május 1. Munka ünnepe Darba svetki Az 1920-as alkotmányozó nemzetgyűlés
 • összehívásának napja szintén május
 • elsejére esett, ezért ugyanezen a napon
 • ünneplik.
 • Június 23. Szent Iván-éj Ligo Diena –
 • Június 24. Nyárközép (Szent Iván napja) Jani –
 • November 18. A függetlenség napja Neatkaribas diena Az 1918-as függetlenség kikiáltásának napja
 • December 25. Karácsony Ziemassvetki –
 • December 26. Karácsony 2. Ziemassvetki –
 • December 31. Szilveszter Vecais Gads –
 

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!