Találatok szűrése (1)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet

Bevezetés
Afrika legnagyobb országa változatos, és gyönyörű földrajzzal büszkélkedhet. Csendesen hullámzó Földközi-tengeri öblök, selymes sivatag, hófödte hegycsúcsok, és termékeny völgyek jellemzik természetföldrajzát. Szőlők, olívaligetek, fügefák, kellemes erdők színesítik a tájat. Az ország történelmi emlékekben is igen gazdag, számos látnivaló várja az idelátogató turistát. E gyönyörű ország meglátogatása azonban komoly kockázattal jár az állandó terrorfenyegetettség miatt, így legyünk nagyon elővigyázatosak.

Időjárás
A tengerparton kellemes, mediterrán éghajlat az uralkodó, 25-26 °C-os nyári középhőmérséklettel, a fennsík éghajlata kontinentális, ám az Atlasz-vidéktől délre akár 50 °C-os hőséggel is számolnunk kell.

Közlekedés
Az utak az északi országrészre koncentrálódnak, ott jó az úthálózat; a sivatagi utak viszont csak részben aszfaltozottak. Taxi minden nagyobb városban található. A rendvédelmi szervek a gépjárműveket (különös tekintettel a teherjárművekre) az utakon sűrűn felállított ellenőrző pontokon átvizsgálják. A hatóságok tiltják a külföldiek átutazását azokon a délkeleti, keleti, nyugati és déli területeken, ahol nem tudják szavatolni biztonságukat.

A belföldi légi közlekedés biztonságos, amennyiben halaszthatatlanul utaznia kell országon belül, mindenképpen a repülőgép javasolt. Algírból a legtöbb nagyobb város (sok oázisváros is) elérhető repülővel. A sportolási és szabadidős tevékenységeknek, kulturális programoknak viszont sajnos hiányzik az infrastrukturális háttere.
Az ország vasúti közlekedése a kontinens egészéhez képest fejlettnek mondható. Az államvasút (SNTF) monopolhelyzetben van, leányvállalatokkal működik. Valamennyi jelentős tengerparti várost vasútvonal köt össze; a parttól az ország belsejébe is vezet néhány vonal. Olcsó, modern autóbuszok is közlekednek csaknem minden település között, még délre is, Tamanrassetig és Djanetig.


Egészségügy
Nincsenek kötelezően beadandó, speciális védőoltások, ám a malária megelőzését szolgáló gyógyszerek szedése a sivatagi területen való hosszabb tartózkodás esetén ajánlott. A hepatitisz A, valamint a hasmenés általánosam előforduló betegségek, illetve nyáron esetenként járványokra kell számítani. Figyeljünk az élősködő rovarok által terjesztett bőrbetegségek elleni védelemre is. Az orvosi ellátás a fővároson és a nagyobb városokon kívül nem kielégítő. Az orvosi ellátásért minden esetben készpénzben kell fizetni. A kifizetett orvosi ellátást a számla konzuli hitelesítését követően, a hitelesített számla alapján lehet az erre is kiterjedő magyarországi biztosítónál elszámolni. Orvosi ellátás igénybevételekor javasoljuk a magyarországi biztosító azonnali értesítését is.

Ünnepek

 • Január 1.: Újév
 • Május 1.: Munka ünnepe
 • Július 5.: Függetlenség napja
 • November 1.: Nemzeti ünnep, a forradalom napja
 • Január 24.: Próféta születésének napja (Mawlid, Maoulid Ennabaoui)
 • Július 9.: Ramadán első napja
 • Augusztus 8.: Ramadán végi ünnep (Eid al-Fitr)
 • Október 15.: Áldozat ünnepe (Eid al-Adha)
 • November 5.: Muszlim Újév (Mal Hijrah, Awal Muharram)
 • November 11.: Hussein ibn Ali mártír napja (Ashura)


Közbiztonság
Algéria bizonyos területei kiemelten veszélyesnek számítanak, azok meglátogatása semmiképpen sem javasolt. (az ország Mauritániával, Malival és Nigerrel határos területe 450 kilométeres sávban, Tindouf, Adrar, Tamanrasset, Illizi wilayák területe; valamint a líbiai, és tunéziai határ mellett Telmcen városától délre 100 km határsávban fekvő területek, továbbá az Algírtól keletre található Boumerdès, Bouira és Tizi Ouzou wilayák területe.)  De fokozott elővigyázatosság szükséges az észak-keleten található Bordj Bou Arreridj, Bejaia és Skikda wilayák területén is.

Algéria teljes területén jelentős a terrorveszély. Elsősorban a közigazgatási intézmények épületei, a nyugati érdekeltségek, valamint a külföldiek által látogatott éttermek, kávézók lehetnek célpontok, de terrortámadás tulajdonképpen az egész ország területén bármikor, bárhol előfordulhat.

Nyitvatartások

 • A hivatalos munkaidő heti 40 óra, vasárnaptól csütörtökig. A hétvégi szabad és pihenőnap péntek és szombat.
 • Állami vállalatok: 8:00-12:00, 13:00-16.30
 • Bankok: 8:30-12:00, 13:00-15.30 (ATM-ek nincsenek az országban!)
 • Üzletek 17:30-ig (Egyes kiemelt élelmiszerboltok és benzinkutak 22:00-ig)
 • Non-stop üzletek nincsenek
 • Pénteken az éttermek kivételével minden hivatal, üzlet és szolgáltató zárva tart. Egyes boltok és szolgáltatók szombaton rövidített nyitva tartással üzemelnek.
 • A ramadán ideje alatt hivatalosan is rövidített munkaidő van érvényben: 9-:00-15:00, vasárnaptól csütörtökig. A gyakorlatban azonban még ennél is rövidebb az aktív munkavégzés ideje, a hivatalok, boltok, szolgáltatók nyitvatartása esetleges

Algériai utazás

Hasznos címek, telefonszámok
Nagykövetség: 18. Avenue des Fréres Oughlis, El-Mouradia, Algir
Tel: +213(0) 21 697 454
Ügyelet (éjjel-nappal): (0) 770 800 951
Fax: (0) 21 698 186
E-mail: mission.alg@mfa.gov.hu
Honlap:www.mfa.gov.hu/emb/algiers
Ideiglenes ügyvivő: Demeter-Pintér Zsuzsa Mariann

Csak vonalas telefonról hívható sürgősségi számok:
Rendőrség: 17
Polgári biztonság (Tűzoltóság): 14
Terrorizmus központ: 1548
Mentők: megyénként más és más

Mobilról:
Rendőrség: 021 735 350
Mentők: 021 236 381
Tűzoltók: 021 711 414

Állami mentőszolgálat nincs, orvosi ellátást igénylő közúti baleset esetén a rendőrség intézkedik a legközelebbi mentőszolgálat értesítéséről és a sérültek elszállításáról. A sürgősségi szolgáltatók megbízhatósága és reagálási ideje változó.

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!