Találatok szűrése (7)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet

Bevezető
Az afrikai kontinens déli csücskében számos, egymástól gyökeresen különböző vidék, éghajlat és kultúra zsúfolódott össze (11 nyelv él egymás mellett). Mindenkinek megéri eljönni ebbe az igazán látványos és barátságos országba, ahol még a legtapasztaltabb utazó is talál valami újat. Világszínvonalú borokat szopogathatunk a fenséges Táblahegyen, tökéletes hullámokat foghatunk ki az érintetlen szépségű szubtrópusi partokon, oroszlánok nyomába eredhetünk egy afrikai szafarin, vagy gyémántok után kutathatunk a végeláthatatlan vidékeken.

Dél-Afrikáról első hallásra talán mindenkinek a rengeteg napsütés és a festői szépségű tájak jutnak eszébe. Dél-Afrikával igen bőkezűen bánt a természet, ugyanis rengeteg ásványkincsekben, aranyban és gyémántban gazdag területtel és egyedülálló állat- és növényvilággal rendelkezik. Ez Afrika talán legfejlettebb országa, természet mégis hihetetlenül érintetlen formájában maradt meg. A dinamikus fejlődését mi sem bizonyítja jobban, mint rendkívül fejlett infrastruktúrája, jó minőségű úthálózata és közlekedési viszonyai. Dél-Afrikát mindenkinek ajánljuk, aki az ős és az új világot egyszerre szeretné megismerni.

Időeltolódás: + 1 óra

Elektromosság:
Az elektromos áram 220/230 Volt, a konnektor eltér az itthonitól, ezért az otthonról hozott elektromos készülékek használata csak adapterre oldható meg

Pénznem:
Rand. Az ismertebb nemzetközi valutákat országszerte váltják a legtöbb szállodában van pénzváltási lehetőség. A legtöbb helyen elfogadják a hitelkártyát.

Egészségügyi előírások:
Védőoltásra nincs szükség. A vezetékes víz országszerte jó minőségű és fogyasztásra messzemenően alkalmas. Palackozott víz is kapható a turisták által látogatott helyek többségén.

Hivatalos nyelv:
Dél-Afrikában 11 hivatalos nyelv léteik: afrikaans, angol, ndebele, északi sotho, déli sotho, svázi, tsongo, tswana, venda, xhosa és a zulu. Az angolul beszélő turistának semmi gondja nem lehet a látogatása során.

Telefon:
Dél-Afrika előhívószáma: 00 27,
Magyarország hívása: 0936

Időjárás:
Dél-Afrikában az évszakok pont fordítva vannak, mint Európában. Novembertől februárig a leghosszabbak a nappalok, ebből a szempontból az ottani november a mi májusunknak felel meg, az ottani február pedig a mi augusztusunknak. A nappali csúcshőmérsékletek novembertől márciusig általában 24 és 30 °C között mozognak. Azért nem melegebb, mert Johannesburg és környéke 1700 méter magasan fekszik a tenger szintje felett, a déli partok mentén pedig érvényesül az óceán mérséklő hatása. Novembertől márciusig az ország keleti részén (Johannesburg és Durban környéke) a délutáni órákban gyakrabban kell esőre számítani, míg az ország délnyugati részén (Fokváros környéke) nagyon kicsi az eső valószínűsége.

Legjobb idő az utazáshoz:
Dél-Afrikába egész évben nyugodtan lehet utazni, bár vannak bizonyos területek, melyek különböző évszakokban népszerűbbek:
- Az északi területekre a téli hónapokban érdemes utazni. A szafarizás ekkor a legjobb, a hőmérséklet enyhe (maximum 20-23oC). Télen kevés eső esik.
- A déli területek nyári desztinációk kevés esőzéssel, a hőmérséklet elérheti a 28-30oC-t vagy még magasabbat.

Öltözködés:

Kényelmes, könnyű nyári viselet a leghasznosabb. Meleg ruhát mindenképpen érdemes vinni, mert éjszaka a hőmérséklet jelentősen lehűl. A kora reggeli és az esti szafarikhoz feltétlen szükséges a melegebb ruha.

Útviszonyok:

A közlekedés Dél-Afrikában nagyon könnyű a jól kiépített úthálózatokon. Dél-Afrikában, épp úgy, mint Angliában baloldali közlekedés van.
Ajándék és adó: A külföldi látogatók az adót visszaigényelhetik, amit ajándékokra költöttek. Az adó, számla ellenében a repülőtéren igényelhető vissza. A számlán az üzlet adószámának is rajta kell lennie. Miután megkaptuk a beszálló kártyát, a vámhivatalnál kell bemutatni a számlát, miután lebélyegezték, a Vat Reclaim Office fogja visszatéríteni. Ilyen hivatalok találhatók a következő repülőtereken: Johannesburg, Durban és Cape Town.

Beutazási feltételek:
A magyar állampolgárok 30 napot tölthetnek vízummentesen Dél-Afrikában. Az útlevélnek a hazautazás napjától számítva még legalább 30 napig érvényesnek kell lennie, és legalább két üres oldalt kell tartalmaznia.


A város vagy tájegység klímatáblázatának megtekintéséhez kérjük, válasszon az alábbi listából!
Az aktuális időjárási előrejelzés megtekintéséhez a Weather Underground-ot vagy a weather.com oldalakat ajánljuk.

Pretoria
Időjárás adatai

Hónapok
Nappali hőmérséklet
Éjszakai hőmérséklet
Vízhőmérséklet
Napsütéses órák
Csapadékos napok
Átlagos csapadék (mm)

Tipp: Ha a táblázatban egy adott hónapban 10 esős napot lát, az nem feltétlenül jelenti, hogy 10 napon keresztül esik is. Az értékekkel kapcsolatos megjegyzésünket az egér kurzorral a táblázat cím oszlopának feliratai fölé állítva olvashatja el!

Megjegyzés: Az adatok tájékoztató jellegűek, azokért felelősséget nem tudunk vállalni! Mi is emberek vagyunk. Kérjük, írja meg nekünk az címre, ha nyilvánvaló elírást talált!

Dél-Afrikai Köztársasági desztinációk

Durban

Dél-Afrikai Köztársasági utazás

Magyarország nagykövetsége a Dél-afrikai Köztársaságban:
Cím: 959 Arcadia Street Pretoria, Hatfield 0083
Postai cím: P.O.Box 13843 Hatfield, 0028 Pretoria
Telefon: 00-27-12430-30-30, 342-32-88
Ügyelet: 00-27-82-857-20-26
Fax: 00-27-430-30-29
E-mail: mission.prt@kum.gov.hu

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!