7 titkos hely Velencében, amit most te is könnyedén felfedezhetsz

 
 
1. Cantina do Mori
 
A Canale Grande mentén rengeteg éttermet, tavernát láthatsz, amik a fő turistaszezon idején egytől-egyig dugig vannak turistákkal, és az árak persze az egekben lehetnek. Az aprócska bár pont ellentéte ezeknek a turistacsapdáknak! A szűk kis utcában megbújó borbárba betérni igazi gasztro-kulturális kaland, ahol a helyiekkel is találkozhatsz! Kell ennél több? Ha csak egy finom italra vágysz vagy meg kóstolnál egy-két tramezzini-t vagy cicchetti-t- ideális választás! (sörkorcsolyák, apró falatok számtalan változatban)
 
 
 2. Malefatte Boutique
 
A velencei butik neve árulkodó lehet, hiszen magyarra fordíva valami olyasmit jelenthet, hogy gaztett! Azért különleges mert egy olyan nonprofit projektként jött létre, amelynek célja az volt, hogy olyan velencei portékákat állítsanak elő, amiket a környéken büntetésüket töltő elítéltek készítenek. A jópofa termékek, a kézzel készített polóktól a bőr és vászon laptop-táskákig szinte mindent lefednek, árai pedig a velencei butikokhoz mérten alacsonynak mondhatóak.
 
3. Chioggia
 
Ha eleged van a turisták tömegéből, akkor irány a környező települések közül Chioggia! A kis halászfalu Velence fő sziget csoportjától délre található kis szigeten fekszik. Kedves helyiek, igazi olasz vendégszeretet és kisvárosi hangulat! A kis halászfalu remek képet ad arról milyen lett volna Velencében az élet, ha a nagy gazdagság nem következik be hála a kereskedelemnek! Tökéletes felfedező túrának, amit a remek tengeri finomságokkal koronázhatunk meg!
 
 
4. Libreria Acqua Alta
 
Talán a világ legérdekesebb antikvár könyvboltját barangolhatjuk be a Lagúnák Királynőjének Ölelésében. Az üzlet közvetlenül a csatorna frontjában van, ezért néha a megemelkedett vízszint problémát okoz a különc tulajdonosnak, Luigi Frizzo-nak, aki vezeti az eklektikusan berendezett könyvesboltot. A régi és új könyvek hordókban, kiszolgált gondolákban megannyi izgő-mozgó cicával teszik különlegessé velencei a könyvesboltot! Ha tehetjük mindenképpen érdemes felkeresnünk, és a kertben még egy kilátóterszra is felkapaszkodhatunk, ami régi könyvekből egymásra halmozva vezet minket a csodás látványig! Egy dolog biztos, ilyen boltba nem mindennap jut el az ember!
 
 
 
5. San Francesco della Vigna
 
A templom még gyakran a turistaszezon közepén is üres, így ha szeretnénk elkerülni a tömeget, és belefeledkezni az olasz építészet és freskók csodáiba, remek kiindulási pont lehet!
 
 
6. Osteria Al Bacco
 
A családias étterem rejtve helyezkedik el a csendes Canal delle Capuzine partján. Jól esik betérni egy fárasztó séta után, vagy kipihenni a karneváli nyüzsgést! A bejárat előtt szép időben kiülhetünk a csatorna partjára vagy akár a lugassal fedett kerthelységben is el tudjuk költeni ebédünket! Hűvösebb idő esetén akár a melegséget árasztó fa burkolatú teremben falatozhatunk az ínycsiklandó fogások közül! Kiváló tengeri ételeket kóstólhatunk meg velence egyik legrégebbi tavernájában, a különleges módon készített tésztaételektől egészen a kagylókon át a grillezett tengeri sügérig terjed a paletta! Ha jó hangulatban találjuk a tulajdonost még akár tangózni is felkérhet minket, csak győzzünk lépést tartani az olasz temperamentummal!
 
 
7. Velence szelleme túra
 
Tegyünk egy túrát a velencei éjszakában! Kihalt utcák és terek, hátborzongató történetek, amikről még nem hallhattál! Az idegenvezető 6 izgalmas kísértet histórát és kevésbé ismert történetet mesél el Velencéről, ami után teljesen másként fogsz tekinteni a városra! A túra kihalt sikátorok labirintusába kalauzol, csendes tereken vezet keresztül, közben  pedig felelevednek a vérfagyasztó tettek, hogy megismerjétek Velence másik arcát is! Izgalmas nem igaz? Nektek vajon lenne hozzá bátorságotok? Egy biztos Velencében nem lehet unatkozni!
 
Forrás: theculturetripp írása nyomán

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!