Kockás élmények: Legoland Németország

Titokzatos várak, színes téglákból épült utcák, tekergő autópályák, vidám sárkányvasút, a gyermekszobákban elkészített minicsodák valóra válnak, megadva azt az élményt, mintha mi magunk is a LEGO-mesevilág részesei lennénk. Kellemes program ennek az élménynek a megismerése a LEGOLAND-parkban, Németországban. A kockabirodalom mérete megegyezik nagyjából 26 focipálya méretével, ami belegondolva is hatalmas. Ezért is kínálunk minden csomagunk mellé két napra szóló jegyeket.

Összesen nyolc különböző tematikus részre van osztva a vidámpark: Miniland, Képzelet Földje, Lego X-Treme, Lovagi Királyság, Kalandpark, Kalózföld, Lego Város. Ez a nyolc egység további területeket és részeket foglal magába, melyeknek végigjárására rohanás nélkül valószínűleg egy nap is kevés. Mielőtt részletesebben végigmegyünk a parkon fussuk át a legójátékok történetét.

A LEGO rövid története

A Lego egy világszerte igen sikeres építőjáték védjegyzett neve. A Lego termékek egymással minden esetben kombinálható és összekapcsolható építőelemekből állnak. Története a harmincas években kezdődött, mára szinte nincs olyan dolog, amit ne lehetne megépíteni Legóból a több mint tízezerféle alkatrész segítségével.

A Lego alkatrészek kulcsfontosságú tulajdonsága, hogy kezdettől fogva egyazon rendszer elemeit képzik: minden egyes sorozat, újonnan megjelenő készlet kompatibilis a már megjelent készletekkel. A Lego alkatrészek - mérettől, formától, színtől és funkciótól függetlenül - valamilyen módon biztosan összeépíthetők a többi alkatrésszel. Neve a dán „leg godt!” kifejezésből származik, ami azt jelenti: „játssz jól!”. A ma ismert, műanyagból készült Lego 2008-ban ünnepelte 50. születésnapját.

1932-ben Ole Kirk Christiansen asztalosmester megalapította vállalkozását Billund községben (Dánia). A cég fajátékokat gyártott és két évvel később vette fel a „LEGO” nevet. 1947 után kezdett a ma is ismert műanyagból játékokat készíteni pénzügyi okokból. A játék legfőbb újdonsága az volt, hogy a többnyire négyszögletes építőelemek tetején „bütykök” helyezkedtek el, aljuk pedig lyukas volt. Ezzel az eljárással az egészen kis gyermekek is könnyen össze tudták őket nyomni, épp annyira, hogy ne essenek szét, de könnyen szét lehessen őket szedni. A korai időkben a szállítmányok legtöbbje visszatért, a helyi gyártósorok bezártak; az emberek úgy gondolták, hogy a műanyag játékok sohasem tudják felváltani a fából készülteket.

1954-ben az alapító fia, Godtfred Kirk Christiansen lett a LEGO Group igazgatóhelyettese. Az ő javaslatára vizsgálták felül az akkor még problémás, gyakran nehezen kapcsolódó rendszert. 1958-ban született meg az igazi LEGO, aminek a minőségével már elégedett lehetett mind a vásárló, mind a gyártó. Sikerességét bizonyítja, hogy 50 év után az akkori elemekkel a ma gyártottak is kompatibilisek. Közben nyílt egy csomagoló és összeszerelő üzem Svájcban, és egy üzem Jutlandban, ahol a LEGO gumiabroncsokat gyártják. A „Light & Sound” („fény és hang”) készletek 1986-ban jelentek meg, ezekhez elemtartó, lámpák, szirénák és egyéb hangkeltők tartoztak, melyek segítségével újabb részletekkel bővíthettük LEGO alkotásainkat.

A lányokat először 1971-ben, a babaházak megjelenésekor célozták meg. 1972-ben a közlekedési lehetőségek is kibővültek a vízen úszó hajótestek megjelenésével. Két évvel később az Amerikai Egyesült Államokban nyílt gyáregység, Entfieldben. 1990-ben a LEGO cég bekerült a tíz legnagyobb játékgyártó közé, egyetlen európai cégként.

BEJÁRAT

Hamisítatlan LEGO tornyok és zászlók fogadják a látogatók Németországban. Az információs pultnál minden kérdésre választ kapunk azonnal, amellett, hogy külön információs pultok vannak elhelyezve a turisták számára.

MINILAND

Lásd a világot úgy, mint Gulliver, Legoland központjában. Jól ismert német és nemzetközi épületek kicsinyített másai találhatók itt legoból felépítve, Legoland szívében.

Miniland Star Wars: Mind a 6 Star Wars film legemlékezetesebb jelenetei és szereplői elevenednek meg, természetesen legóból felépítve. Egyes figurák a 2 méteres magasságot is elérik!

Allianz Aréna: Az FB Bayern München és az 1860 München focicsapatának, illetve a régi München-i olimpiai stadionnak a helyére épült a szupermodern Allianz Aréna, melynek 5 méter x 4,5 méteres mását, 1,5 tonnányi legóból készítettek Miniland-re. Az aréna a legnagyobb legó építmény a világon!

Frankfurt:
Élvezze Franfurt utcáit és nagyszerű folyóit, a Rheint, Maint és Moselt.
Hollandia: Gyönyörű amsterdami látkép fogadja a látogatókat.
Berlin: Németország fővárosát jeleníti meg Miniland ezen része, beleértve a Reichstag-ot, a Branderburger teret, a városházát és a Berlini Katedrálist.
Müncheni Reptér: A reptér pontos mása tartalmazza a 2-es terminált és egy Airbus A380-as repülőgépet. Interaktív meglepetésekkel is találkozhatnak itt a látogatók!
Sváb falu: A kicsiny sváb falu egy tejüzemet is bemutat.
Svájc: Fedezd fel a hegyi vonatállomást és a Lucerne-t.
Velence: Végignézhetjük Velencét a Dózse-Palotától a Szent Márk Katedrálisig.
Hamburgi kikötő: A kikötő miniatűr változata nagy élmény a kis embereknek

KÉPZELET FÖLDJE

A tökéletes hely azoknak, akik a kutatás és a tapasztalatszerzés szerelmesei. Itt nem csak a kreativitásotokat próbálhatjátok ki, hanem az izomerőtöket is! Építs saját autó vagy biztonságos körülmények között húzd fel magad 9 méter magasra! Pedálos autóval is végigjárhatod a területet a többi vendég feje felett vagy élvezd a kilátást a megfigyelő toronyból!
Építő és tesztelő centrum: A jövő építészeinek és dizájnereinek paradicsoma.
DUPLO Expressz: Fiatalok számára kialakított kisvasút.
DUPLO játszótér: Egy egész játszóváros várja a gyermekeket.
Labdarúgó sztárok képmásai: Megismerkedhetünk a legnagyobb labdarúgó legendákkal, sztárokkal és történeteikkel.
LEGO Aréna: A legnagyobb színpadi show LEGOLAND-en.
Kilátó torony: A torony magassága 50 méter. Meggyőző látványt nyújt bárki számára. Kisgyerekeknek nem ajánlott.
DUPLO vízi aréna: Kiváló szórakozás a kicsik számára.
Piccolini erőtorony: Itt mindenki megmutathatja, hogy milyen erős!
Piccolini pedálos autó: Az egész Képzelet földjét be lehet járni a pedálos autókkal.

LEGO X-TREME

X, mint eXtra nagy! Itt minden gyorsabb, nagyobb és izgalmasabb! Itt már az idősebb gyerekek is megtalálhatják a nekik való szórakozást!
Zenélő kutak: LEGO-ból készült hangszereket szólaltat meg a víz itt.
Monster truck: Távirányításos autókat is tesztelhetünk kedvünk szerint!
LEGO Academy és MINDSTORM centrum: Itt tanulhatjuk meg, hogy hogyan kell a valódi motorokat építeni legóból. Illetve a gyerekek kamatoztathatják kreativitásukat is, ahogy tanulják az elektromos LEGO játékok építését.
LEGO Stúdió: 4D filmeket láthatunk a LEGO STUDIOS épületében, ahol rengeteg meglepetés vár ránk!
Hullámverseny: Jet-skihez hasonló eszközökön lovagolhatjuk a hullámokat!
X Projekt: 18 méter magas, őrült hullámvasút, rengeteg meglepetéssel!
Techno Teás csészék: Itt is pöröghetünk, foroghatunk a fogaskerékre épített teáscsésze alakú ülésekben.

LOVAG KIRÁLYSÁG

A Királyi kastély és belső udvara uralja a horizontot a lovagok királyságában. A várba vezető felvonóhídra belépve kezdődik az igazi kaland. Sárkánylovasokként járhatjuk körbe a birodalmat, találkozhatunk a királyi családdal és lovagi kalandokba keveredhetünk utazásunk során!
Aranybányászat: Felkötheti a nadrágját, aki király aranyát keresi. Természetesen a feladat nem lehetetlen!
Sárkányvadász hullámvasút: Ideális azoknak, akik nem merik bevállalni a nagy sárkány lovaglását.
Körhinta: Rendkívül gyorsan forgó körhinta, természetesen legóból.
Sárkány hullámvasút: A középkor legnagyobb hullámvasútja, keresztüli a kor érdekességeit.

KALANDPARK

A park ezen területe mélyen a dzsungelben van eldugva. MIndenhol vadállatokkal és fantasztikus lényekkel találkozhatunk. Csatlakkozzatok Johnny Thunderhez és fedezzétek fel ezt az izgalmakkal teli világot! Induljatok szafarira vagy dzsungel expedícióra és ismerjétek meg ezt a területet!

 

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!