Királyok és királynék városai és a Trianon Múzeum

Ft-tól/fő 6.200

Korlátozás nélkül utazható zöld zónás országok

Korlátozás nélkül utazható zónák
Legjobb ár:
6.200 Ft/fő-től

Székesfehérvár, Veszprém, Várpalota utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Királyok és királynék városai és a Trianon Múzeum utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 1 nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 6.200 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Városlátogatás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 1 nap
Utazás azonosítója: 144343
Kívánságlistára teszem

A Trianoni Békeszerződés 100. évfordulója alkalmából látogasson el velünk a témát több szempontból feldolgozó egyedülállóan gazdag várpalotai Trianon Múzeumba, összekötve egy kellemes kirándulós nappal, mely programjában a páratlan szépségű, Királynék Városaként is ismert Veszprém és az egykori magyar királyi koronázóváros, Székesfehérvár is főszerepet kap majd.

Az utazásról:

autóbusszal


Program:

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ 

Idegenvezetőnk a TravelOrigo autóbuszánál várja a csoportot a választott felszállási helyen és időpontban.

Felszállás után megkezdjük utunkat első állomásunk, Székesfehérvár felé. Út közben ismerkedünk a tájjal és a meglátogatandó városok történetével.

DÉLELŐTT: SZÉKESFEHÉVÁR

Első állomásunk Fejér megye székhelye, az egykori koronázóváros: Székesfehérvár. Gyalogos városnéző sétánk során felkeressük a középkori romkertet, ahol több Árpád-házi királyunkat is eltemettek. A belvárosi séta során kívülről megtekintjük a város legfontosabb épületeit: A ma is impozáns látványt nyújtó Püspöki palotát, az Országalma szobrot, a Ferences templomot és a Püspöki székesegyházat, mely feltehetőleg IV. Béla koronázásának helyszíne is volt. A belváros után a Mária-völgybe látogatunk, ahol a híres Bory-várat tekintjük meg. A vár Bory Jenő szobrász-festőművész életműve, a város egyik legnépszerűbb látványossága, melynek tornyai, látványos udvarai, ezernyi apró művészi részlete elvarázsolja a látogatókat. A ma is a művész leszármazottainak tulajdonában lévő épületegyüttes 40 nyár alatt épült fel a hitvesi szeretet és a művészetek előtti tisztelgésként.


DÉLUTÁN: VÁRPALOTA, VESZPRÉM

Következő állomásunk Várpalota, ahol a Kastélydombon álló Zichy kastélyban berendezett Trianon Múzeumot tekintjük meg. A 100 évvel ezelőtt, 1920 június 4-én a versaillesi Nagy Trianon-kastélyban aláírt dokumentummal, annak létrejöttével, hanem máig tartó következményeivel is részletesen foglalkozik, ezzel a maga nemében az egyetlen ilyen gyűjtemény a Kárpát-medencében. A múzeumban 18 kisebb tematikus kiállítás tekinthető meg, mindegyik témája Trianon egy-egy érdekes aspektusát dolgozza fel és mutatja be a látogatóknak az aláírástól az irredenta mozgalomig, így minden látogató felfedezheti a számára legérdekesebb részeket.

Várpalota után Veszprémet keressük fel, amit leggyakrabban a „Királynék városa”-ként emlegetnek. A királynék koronázási joga ugyanis a veszprémi püspök joga volt. Emellett a Középkorban fontos szerepe volt elsősorban a kereszténység terjesztésében, Szent István király itt győzedelmeskedett Koppány seregei felett. Informatív városnéző séták a szecessziós épületekben gazdag Óváros téren keresztül a Tűztorony és a Hősök kapuja érintésével vezet a Várnegyedbe, ahol a Szent Mihály-székesegyház, a Püspöki palota érintésével Szent István és Gizella királyné szobrához érkezvet gyönyörködhetünk a város panorámájában.

KÉSŐ DÉLUTÁN: TALÁLKOZÓ

Veszprémi programunk végén találkozunk a megbeszélt időpontban, majd megkezdjük utazásunkat Budapest felé. Az esti órákban élményekkel és szép emlékekkel gazdagodva érkezünk meg a felszállás helyszínére.


  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető 

    Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!
  • Trianon Múzeum belépő csoportos belépő: 600 Ft

  • Bory vár belépő felnőtt: 1800 Ft, diák/nyugdíjas: 900 Ft

  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 

A belépők a buszon fizetendők. 

 

 

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 

A belépők a buszon fizetendők. 


FONTOS:


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.


Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 144343

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Királyok és királynék városai és a Trianon Múzeum

Királyok és királynék városai és a Trianon Múzeum

Magyarország, Közép-Dunántúl régió

Útazonosító: 144343

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Királyok és királynék városai és a Trianon Múzeum

Királyok és királynék városai és a Trianon Múzeum

Magyarország, Közép-Dunántúl régió

Útazonosító: 144343

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!