Tour de France

Ft-tól/fő 458.000
Legjobb ár:
349.000 Ft/fő-től

Tour de France utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Tour de France utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 349.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 182057
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Autobuszos kirándulás Közép- Franciaországba
?  Loire-menti kastély felkeresése
?  Útközben 4 országban városlátogatások
?  5 UNESCO Világörökség megtekintése

Franciaország látnivalóit tekintve nagyon sokoldalú ország, a hegyes vidéktől kezdve látványos városaival, mesés kastélyaival mindenki számára nyújt élvezetet.
Csécsei Barbara - Francia utak szakreferense

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - AUSZTRIA - SALZBURG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, hegyes­halmi határátlépéssel utazás Ausztriába. Útközi megállások után délután érkezés Salzburgba, a templomok városába, melynek csodálatos barokk épületei az UNESCO Világörökség Listáján sze­repelnek. Városnézésünk a Salzach folyó mindkét partjának lát­ványosságait érinti. A Mirabell-park szépsége a leghíresebb kastélyok kertjeivel vetekszik. A dóm lenyűgözően hatalmas barokk épülete, a művészettörténeti ritkaságnak számító belső díszítésű Ferences templom, és a Szent Péter-templom is utal arra, hogy nem véletlenül nevezik Észak-Rómájának Salzburgot. Látjuk a város fölé magasodó Hohensalzburg várat is. Szállás.

2. NAP: NÉMETORSZÁG - ULM - STRASBOURG

Ezen a napon átszeljük Németországot. A déli órákban megál­lunk Ulmban. Felkeressük a világ legmagasabb tornyával (161 m) rendelkező keresztény templomot, az Ulmi Katedrálist. Gótikus alapjai a XIV. századból valóak. Tornyába több mint 750 lépcső vezet fel. Az apszis is megtalálható óvárost. Ezt keressük fel. Strasbourg politikai­lag is fontos város, mert itt található az Emberi Jogok Európai Bírósága és az EU számtalan irodája és hivatala. A belváros meg­tekintése után szálláshelyünkre buszozunk. üvegablakai a XV. századból valóak. A temp­lom megtekintése után folytatjuk utunkat. Következő progra­munk már Franciaországban lesz, Strasbourg megtekintése. A város a Rajna bal partján található, mégsem ez a híres, hanem az Ill folyócska, mely körbeöleli az UNESCO Világörökségei között

3. NAP: NANCY - TROYES

Ezen a napon két különleges kisvárost tekintünk meg. Először Nancy szecessziós belvárosát keressük fel. Oly egységes és lát­ványos ez a város, hogy felkerült az UNESCO Világörökségei közé. Városnézésünk után folytatjuk utunkat Troyes-ba, mely Franciaország Kulturális és Történelmi Városa címmel is rendel­kezik. Fagerendás belvárosa és a XII. században épült gótikus Péter-Pál Katedrális mindenki tetszését elnyeri. Városnézésünk után folytatjuk utunkat szálláshelyünkre.

4. NAP: ORLÉANS - CHAMBORD - BLOIS

A délelőtti program a több mint 2.000 éves Orléans-ban város­nézés. A híres francia szabadságharcos Jeanne d'Arc vezetésével a franciák először itt győztek az országba benyomuló angolok­kal szemben 1429-ben. A belváros megtekintése után folytatjuk utunkat az UNESCO Világörökségei közé sorolt Loire-menti kas­télyok vidékére. A folyóvölgy első kastélya, melyet felkeresünk Chambordban található. Számtalan tornyával és 440 termével az egyik legimpozánsabb kastély a Loire-völgyében. Az erdőből előtűnő szép parkkal körbevett épülettömb minden ember cso­dálatát kiváltja. A kastélylátogatásunk következő állomása Blois, mely régi királyi város, itt szintén láthatunk egy szép kastélyt. Ez olyan szempontból különbözik a többitől, hogy a belvárosban található. XII. Lajos és I. Ferenc volt a két fő építtető. Ennek meg­tekintése után, szállásunkra az esti órákban érkezünk.

5. NAP: CHENONCEAUX - AMBOISE - CHAUMONT

Ezen a napon a környék kastélyait látogatjuk meg. Kevés utazással sok látványosságot tudunk megtekinteni és szebbnél szebb építé­szeti remekművekben gyönyörködhetünk. Először a Chenonceaux kastélyt fedezzük fel, mely azért is különleges, mert ez a legna­gyobb vízikastély az országban. Következő megállásunkkor az Amboise reneszánsz kastélyt tekintjük meg. Leonardo da Vinci is élt ebben a palotában. Délután a Chaumont keressük fel, melynek nem csak szobái, hanem kertje is meseszép. A nap végén össze­gezve a látottakat megállapíthatjuk, hogy az egyik kastély és park szebb, mint a másik és ugyan több dologban hasonlítanak egy­máshoz a paloták, de mégis mindegyik más. Az esti órákban fog­laljuk el közép-franciaországi szállásunkat.

6. NAP: FONTENAY - DIJON

A mai napon folytatjuk Közép-Franciaország látványosságainak megismerését. Első programunk a Világörökségek közé is bevá­lasztott Fontenay apátság megtekintése lesz. Több történelmi filmet forgattak a XII. században épült cisztercita apátság falai között. Építészetileg kiváló állapotban megmaradt műemlék leg­érdekesebb részeinek felkeresése után buszozunk tovább, és dél­után érkezünk Burgundia megye központjába Dijonba. Városnéző túránk során érintjük a Burgundi Hercegek Palotáját, a 800 éve épült Notre Dame templomot és a fagerendás házakkal ékesített belvárost. A város leghíresebb terméke a mustár. A városnézést követően felkeresünk egy üzletet, ahol tájékoztatót kapunk az elkészítési módról, tesztelni is lehet a mustárokat, és a végén, aki akar, ízlés szerint, vásárolhat a pikáns, de többféleképpen ízesített dijoni mustárakból. Ezt követően szállásunkra utazunk. Javasoljuk, hogy az esti vacsorához fogyasszanak el - a környék neves termékéből -, egy pohár burgundi vörösbort.

7. NAP: SVÁJC - ZÜRICH - AUSZTRIA - TIROL

Ezen a napon délelőtt még Franciaország elzászi részén hala­dunk keresztül, így érkezünk Svájcba. Nyugat-keleti irány­ban átszeljük az országot. Útközben gyönyörködünk a tájban, miközben idegenvezetőnk érdekességeket mesél az ország­ról. Az ország legnépesebb városában, Zürichben városnézés. Megtekintjük az óvárost, a híres bankokkal és üzletekkel öve­zett Bahnhofstrasse-t, a monumentális Grossmünster katedrá­list, valamint a sok híddal díszített Limmat folyót, és nem utolsó sorban a hangulatos Zürichi-tó partját. A szabadprogram alatt, aki akar, bemehet a Chagall-ablakokkal díszített Fraumünster templomba, vagy sétálhatunk a világ egyik legdrágább vásárló utcáján és ámulhatunk a zürichi elegáns üzletek méregdrága termékein. Ezt követően ausztriai szállásunkra utazunk.

8. NAP: KUFSTEIN - HEGYESHALOM - BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben megállunk egy híres vár megtekintése céljából. Az Inn folyó fölé magasodó sziklán talál­ható, a magyar történelem szempontjából is fontos hajdani vár­börtön. A Császár-toronyban berendezett Börtön Múzeum celláit látván - ahol több híres magyar raboskodott, mint pl. Kazinczy, Wesselényi, Teleki Blanka, vagy éppen Rózsa Sándor -, elgondol­kodunk nagyjaink sanyarú sorsán. A várfalról gyönyörködhetünk a kilátásban is. A vár néprajzi kiállítása (őstörténet, néprajz, növény-és állatvilág, szakrális kincsek) is sok érdekességet ígér. Folytatjuk utunkat Magyarországra. Az esti órákban érkezünk Budapestre, majd ezt követően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 csillagos szálloda

Ellátás: Kontinentális reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:15
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Tour de France

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Tour de France

Tour de France

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 182057

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Tour de France

Tour de France

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 182057

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!