Virágok és műemlékek

Ft-tól/fő 578.000
Legjobb ár:
429.000 Ft/fő-től

Virágok és műemlékek utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Virágok és műemlékek utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 429.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója: 183763
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  A Riviéra pompái: Cannes, Nizza, Monaco
?  Az olasz elegancia fellegvárai: Milánó és Torino
?  Igazi csemege: 9 nap alatt 8 Világörökség
?  Fürdési lehetőség a francia tengerparton

Elbűvöl ahogyan a provence-i emberek őrzik hagyományaikat: gyönyörű népviseletbe öltözve vonulnak ünnepeiken és 3 évente királynőt választanak.
Máté-Kovács Réka - Proko Travel munkatárs

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után Szlovénián keresztül haladva gyönyörködhetünk a Júlia-Alpok vonulatai­ban, így érkezünk Olaszországba. Szállás, vacsora.

2. NAP: GENOVA - SAN-REMO - NIZZA

Reggeli után folytatjuk utunkat, átszeljük Olaszország északi részét. Délután érünk a Ligure-tenger partjára, Genovába. Séta Kolumbusz és Garibaldi városában. A belváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára is. Láthatjuk a Szent Lőrinc katedrálist, Kolumbusz szülőházát, a hercegi palotát és a kikötőt. A várost elhagyva a tengerparti szakaszon több mint száz alag­úton áthaladva tartunk Franciaország felé. A francia határ előtt letérünk a sztrádáról és megtekintjük a Virágok Riviérájának leg­elegánsabb városát, a dalfesztiválról is híres San Remót. Jól esik a kis séta a buszozás után a hangulatos tengerparti településen. Szállás Nizza belvárosában (2 éj). Este fakultatív vacsora.

3. NAP: NIZZA - MONACO

Aki akarja, ezt a napot a tengerparton fürdéssel, napozás­sal töltheti. A különlegességre vágyóknak azonban javasoljuk, hogy jöjjenek velünk egy fakultatív programra a világ legele­gánsabb mini államába, Monacoba. Buszunkkal keresztülme­gyünk a városon, gyönyörködve az elegáns épületekben és a pálmafás parkokban. Nizzát elhagyva, a hegyre felérve, szép rálátásunk lesz a tengerpartra. Az első megállónk a híres Eze Parfümgyárnál lesz. Az üzemlátogatás során elmagyarázzák a parfümkészítés munkafolyamatait. A bemutató után kedvezmé­nyes vásárlási lehetőség. A parfümök illataival eltelve folytatjuk utunkat a mini államba. A több mint háromórás monacói város­nézéses programunk során bemegyünk a nagyhercegi palotába, majd az Oceanográfiai Múzeumba. Mindkettő a nagyhercegség jelképei. Ezt követően felkeressük a katedrálist, ahol láthatjuk Grace Kelly sírhelyét is. Monacóból lesétálunk a kikötőbe, ahol mesés jachtokat láthatunk. Tovább haladva felmegyünk Monte Carlo hegyére. Itt található a híres Casinó is, ahol a szerencsé­jüket is kipróbálhatják a vállalkozó kedvűek (Belépési feltétel betöltött 18 év és megfelelő öltözet). Garantált fakultatív kirándulás Monacoba (2 belépővel): 45 EUR

4. NAP: CANNES - MARSEILLE - IF - AVIGNON

Tovább indulunk Cannes-ba, ahol a híres Fesztivál-palota kör­nyékét keressük fel. Bár szép a tengerpart, de mégis a filmfesz­tiváljáról lett híres Cannes. A Cote d'Azurt elhagyva Provence-on keresztülhaladva érkezünk Marseille-be. A város ékessége az Öreg kikötő és a tengerparti sétány. Ezt követően, aki akar, átha­józhat velünk a közeli szigetre. Itt található If vára, ahol Monte Cristo grófja is raboskodott. Programunk végén utazunk szállá­sunkra, amely Provence szívében lesz (3 éj).

5. NAP: ARLES - NIMES - PONTE DU GARD - AVIGNON

Ezen a napon három olyan helyet is felkeresünk, mely a Világörökségek Listáján szerepel. Először Arles-ba lesz városné­zés. Van Gogh is imádta ezt a várost, az egyik legtermékenyebb korszaka is ide kötődik. Megnézzük az Amphiteatrumot, az Ókori színházat, a St. Trophime templomot. Provence tartományban, a levendulák hazájában haladunk tovább. A nap során, aki haza akarja vinni ezt a különleges illatot, annak van lehetősége arra, hogy különböző kiszerelésekben vásároljon a környék jellegze­tes virágait rejtő kis illatzsákokból. Nîmes-be érve régi római emlékek fogadnak, Amphiteatrum, Négyzetes ház, az antik ala­pokon nyugvó Forrás-kertje, ez volt az első olyan nagyméretű park, amely már nem egy kastély kiegészítőjeként készült el, hanem a város lakóinak rendelkezésére bocsátották. Nimes az egyik legszebb dél-francia város, erről Önök is meggyőződhet­nek. Tovább utazva a világ leghíresebb vízvezetékét, a Pont du Gardot tekintjük meg. Ez a monumentális építmény a római épí­tészet remekműve, melyet ma hídként használnak. Ezt követi a Pápaság volt központja, Avignon. A XIV. században hét pápa lakott a ma is jó állapotban lévő palotában. Mellette látható a román és gótikus stílusú katedrális. Feltétlenül le kell fényké­pezniük még a városban a színházat, a Városházát és a híres Csonkahidat. Szállás, vacsora, mint előző nap.

6. NAP: LES BAUX DE PROVENCE - ST. RÉMY DE PROVENCE - LES SAINTES MARIES DE LA MERE

Reggel ellátogatunk Les Baux de Provence-ba, egy hangu­latos középkori eredetű, sziklára épített kis településre. A kis városka névadója a bauxit kőzet, az alumínium alapanyaga. Kellemes, szűk utcácskái, hangulatos kisüzletei lenyűgözik az idelátogatókat. Ezt követően St. Rémy de Provence-ban sétá­lunk egyet. Sok híres ember köthető ehhez az aranyos kis városkához. Itt született Nostradamus, élt itt egy rövid ideig Van Gogh is és a monacói Albert herceg nővére, Caroline is ren­delkezik itt nyári rezidenciával. Kora délután Camargue lenyű­göző vidékén átutazva a kis tengerparti települést, Les Saintes Maries de la Mere-t keressük fel. A hely a francia ,,gitanes"-ok zarándokhelye, minden évben sok ezer ember teszi tisztele­tét a Szent Mária kegyhelynél. A középkori eredetű kis kápol­nát természetesen mi is megcsodáljuk, majd lehetőség lesz egy kis tengerparti fürdőzésre, napozásra vagy sétára az üzletekkel, kávézókkal teli kisvárosban. Este szállás, vacsora.

7. NAP: ORANGE - GRENOBLE - TORINO

Orange városába indulunk reggel. Utunkat végig a mediterrán növények látványa színezi. A városba érve megtekintjük a Diadalívet, majd a Világörökség Listáján is szereplő római kori antik színházat és környékét. Folytatjuk utunkat a Francia-Alpok legis­mertebb városába, a téli olimpiának is otthont adó Grenoble-be. Elámulunk a körülöttünk magasodó több mint 3.000 m magas csúcsokon. Csodálatos az itt-ott megjelenő hófoltok látványa a nyári kánikulában. Megnézzük a katedrálist, az Igazságügyi Palota épületét, Stendhal szülőházát és a belvárost. Ezt követően, aki akar, az egy látványos felvonózáson is részt vehet. A kabinnal pil­lanatok alatt emelkedve jutunk fel a kilátóra. Menetközben és a hegytetőről is mesés kilátás tárul elénk a városra, az Isere folyóra és a környező hegyekre. Programunk után a többezer méteres csú­csok közt kanyarogva és a híres Frejus alagúton keresztülhaladva érkezünk Olaszországba. Szállás Torinónál.

8. NAP: TORINO - MILÁNÓ

Délelőtt megtekintjük Torino látnivalóit: Dóm, a Szent Lepel kápolna (melyben a katolikus egyház híres ereklyéjét őrzik), a Királyi palota és Kossuth Lajos lakóháza. Lombardia központjába, Milánóba kora délután érkezünk. Felkeressük a világ egyik leg­szebb templomát, a Dómot, majd a Scala épületét. Véleményünk szerint kihagyhatatlan élmény felmenni a Dóm tornyának már­ványteraszára és Milánót innen is megtekinteni. Ha felérünk, nem csak a panorámában gyönyörködhetünk, hanem a min­ket körülvevő csipkézett márvány tornyocskák és pillérek látvá­nyában is. Aki be szeretne menni a Dómba és fel akar menni a kupolába (lifttel), azoknak irodánk előre megvásárolja a jegyet, hogy elkerüljék a nagyon hosszú sorbanállást (Ezt jelentkezés­kor kell megrendelni). Fakultatív belépőjegy: Milánói Dóm megtekintése kupolával (lifttel): 9.500,- Ft. Akik nem akarnak bemenni illetve felmenni a Dómba, azoknak sza­badprogram, mely során gyönyörködhetnek a divatvilág egyik vezető városának kirakataiban, ruhakölteményeiben. Milánói programunk után szállásunkra buszozunk, majd vacsora.

9. NAP: MIRAMARE - SZLOVÉNIA - BUDAPEST

Reggeli után hazafelé indulunk. Útközben egy kis kitérőt teszünk a Trieszt mellett lévő Miramare kastélyhoz, mely az osztrák császárok kedvelt üdülőhelye volt. Közvetlenül a ten­gerpartnál lévő, szépen berendezett palota megtekintése után hazautazás. Budapestre érkezés 21 óra körül. Ezt követően min­denkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, templom felőli oldal, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Orlen benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 7:45
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút, kb. reggel 8:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. reggel 10:00
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00

x Virágok és műemlékek

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Virágok és műemlékek

Virágok és műemlékek

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 183763

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Virágok és műemlékek

Virágok és műemlékek

Franciaország, Körutazás Franciaországban

Útazonosító: 183763

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!