Salzkammergut hegyek gyöngyszemei

Ft-tól/fő 140.100
Legjobb ár:
119.900 Ft/fő-től

Salzkammergut hegyek gyöngyszemei utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Salzkammergut hegyek gyöngyszemei utazásra! A kiutazás busszal történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 119.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: reggeli
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója: 63201
Kívánságlistára teszem

1. nap: Linz-Hallstatt-St. Gilgen
Utazás Ausztria harmadik legnagyobb városába, Linzbe, amely Felső-Ausztria tartomány székhelye. A Duna kettéosztja Linzet. A város legmagasabb pontja, a Pöstlin hegy az új városrész fölé magasodik. Linz megtekintéséhez a helyi „kisvonatra” ülünk fel az óváros szívében. A rövid kisvasutas városnézés alatt átfogó képet kapunk Linz történelméről és fejlődéséről. Folytatjuk utunkat Ausztria egyik gyöngyszeméhez a Salzkammergut-i tóvidékre, Hallstattba. A hallstatti tó partján fekvő kisváros Ausztria egyik legszebb helye. A település egyetlen főutcából áll, a tó és a sziklafal közti szűk helyen a hegyoldalhoz tapadva, szorosan egymásra épültek a házak. Kanyargós kis utcái, középkori piactere, templomai, sóbányája, a vaskori kultúra leletei és természeti szépsége miatt a városkát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A Salzkammergut-i tóvidéken átutazva rövid fotószünetet tartunk a 11 km hosszú Wolfgang-tónál St. Gilgen-ben, amely a Schafberg és a Zwölfer ölelésében fekszik. Érkezés a Salzburg közeli szálláshelyre (3 éj) az esti órákban.

2. nap: Berchtesgaden
Reggeli után Németországba, a Bajor tartomány déli részében található Berchtesgadenbe kirándulunk. Az egykori királyi üdülőhelyet a Bajor-Alpok legfestőibb hegyei, köztük a Watzman és a Jenner veszik körül, híresek a város festett házai, középkori utcái, az egykori Wittelsbach kastély és templomai is. Elsőként a „Sasfészket” (Kehlsteinhaus)*, Hitler hegytetőre épült egykori vendégházát tekintjük meg. Az épület az Obersalzbergen 1834 méter magasan található, amelyet speciális helyi autóbusszal és a hegy belsejében kialakított lifttel közelítünk meg. A házból és a teraszokról csodálatos panoráma nyílik a Berchtesgadeni Nemzeti Parkra, a Bajor-Alpok környező hegycsúcsaira, valamint a távoli Salzburgra (*Amennyiben – pl. időjárási okokból – a vendégház nem látogatható, helyette kirándulás a Király-tóhoz. Séta a gyönyörű fjordszerű Königsee, azaz a királyok tavának partján. A hegyek által ölelt smaragdzöld, nyugalmat árasztó víztükör, Németország egyik legimpozánsabb része, partján éttermekkel és ajándékárusokkal.). Következő állomásunk a madártávlatból már megcsodált Berchtesgaden 500 éves sóbányája, ahol helyi vezetéssel ismerkedhetünk meg az egykori sóbányászat rejtelmeivel. Védőruhába öltözve, kisvasúttal 650 métert utazunk a hegy belsejébe, ahol két bányászcsúszda, csónakkal járható bányató és interaktív kiállítás teszi felejthetetlenné a kirándulást. Berchtesgadeni kirándulásunkat az 1692 óta üzemelő Grassl encián pálinka- és likőrgyár kis múzeummal összekapcsolt üzletében fejezzük be, ahol nemcsak betekintést nyújtanak a szeszfőzés rejtelmeibe, de kóstolási és vásárlási lehetőséget is kínálnak a helyi specialitásokból. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban.

3. nap: Grossglockner*
Reggeli után egész napos kirándulásra az osztrák hegycsúcsok királya felé indulunk. A Grossglockner 3798 méteres magasságával Ausztria legmagasabb hegycsúcsa, a Hohe Tauern Nemzeti Park része. Európa egyik legszebb magashegyi panoráma útja, a hegyeken át Salzburg és Karintia tartományokat összekötő, 1935-ben átadott 48 km hosszú Hochalpenstrasse vezet hozzá. A hegyi panoráma úton az Edelweiß csúcs alatt, 2428 méter magasan tartunk pihenőt, majd megérkezünk a 2369 méter magasan fekvő Ferenc József kilátóhoz. A Ferenc József kilátónál kiépített panoráma terasz, vendéglők, sétautak, gleccsersikló található. Tiszta időben csodás kilátás nyílik a Grossglocknerre és a Pasterze gleccserre. A hegycsúcsok, vízesések, tengerszemek látványa rabul ejti az embert. A magashegyi panoráma út a karintiai oldalon Heiligenblutnál ér véget, ami alkalmat kínál a híres Szent Vince zarándoktemplom megtekintésére. A legenda szerint kis fiolában Krisztus Szent Vérét őrzik itt, innen ered a városka neve. (*Rossz időjárás esetén biztonsági okokból a Grossglockner panorámautat lezárják, ilyen esetben a Salzkammerguti tóvidéken – pl. St. Wolfgang-ba, Bad Ishl-be, Werfeni várba kirándulunk) Visszautazás a Hochalpenstrasse-n keresztül Salzburg tartományba, érkezés a szállásra az esti órákban.

4. nap: Salzburg-Budapest
Városnézés a Salzburgi Ünnepi Játékok miatt és Wolfgang Amadeus Mozart születési helyeként is méltán híressé vált városban, amelynek óvárosi részét az UNESCO 1997-ben nyilvánította a Világörökség részévé. A Mirabell kastély parkján keresztül vezet utunk a Salzach folyóhoz, amelyen az átívelő hidak legtöbbje Salzburg szívébe, a hangulatos, szűk utcákkal szabdalt óvárosba vezet. „Észak Rómájá”-nak olasz barokk arculatát a fenséges terek, szobrok, szökőkutak, az érseki palota, a dóm és a vár határozzák meg. A városnézés után szabadidő következik, majd hazaindulás Budapestre. Érkezés az esti órákban.

x Salzkammergut hegyek gyöngyszemei
BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Ausztria
 
Utazás: autóbusszal   Szállás: panzió   Ellátás: reggeli

Félpanzió: 30.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 18.000,-Ft/fő 
Biztosítás: 2.920-Ft/fő  Sztornó biztosítás: 3 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 2.200,-Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Biztosítás: 2.920-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 3.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 4.800-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Linz kisvonat 10 EUR
Hallstatt Csonttemplom 2 EUR
Hallstatt Skywalk sikló 22 EUR
Sasfészek 30,8 EUR
Sóbánya 22,50 EUR
Hohalpenstrasse 6,3 EUR
Salzburg helyi idegenvezető kb. 5 EUR

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, MOL kút - 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Szállás:
Egyszerű, családias panzió; finom házias koszt.

\n
BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Ausztria
\n
 
\n
Utazás: autóbusszal   Szállás: panzió   Ellátás: reggeli

Félpanzió: 18.000,-Ft/fő Egyágyas felár: 12.000,-Ft/fő 
Biztosítás: 2.280-Ft/fő  Sztornó biztosítás: 2 %
Kötelezően fizetendő Audio-guide: 1.800,-Ft/fő

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
\n
Linz kisvonat 10 EUR
Hallstatt Csonttemplom 1,50 EUR
Sasfészek 28 EUR
Sóbánya 21 EUR
Hohalpenstrasse 6 EUR
Salzburg helyi idegenvezető kb. 5 EUR

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.
Indulás: Budapest, Déli pályaudvar, Koronaőr köz. TÉRKÉP

Felszállási lehetőségek:
Budapest - Déli pályaudvar, Koronaőr köz - 05:30
Tata - M1-es autópálya, 64-es km, Remeteségi pihenő, Shell kút - 06:05
Győr - M1-es autópálya, 119-es km, Arrabona pihenő, Agip kút - 07:00
Mosonmagyaróvár - M1-es autópálya, 163-as km, Mosoni pihenő, MOL/Marché - 07:45

Szállás:
Egyszerű, családias panzió; finom házias koszt. Nagyobb méretű törölköző bekészítése ajánlott.
\n
 
\n

Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Belépők
Adó - Vevő

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 63201

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Salzkammergut hegyek gyöngyszemei

Salzkammergut hegyek gyöngyszemei

Ausztria, Salzkammerguti tavak, Salzkammergut

Útazonosító: 63201

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Salzkammergut hegyek gyöngyszemei

Salzkammergut hegyek gyöngyszemei

Ausztria, Salzkammerguti tavak, Salzkammergut

Útazonosító: 63201

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!