Mexikó - eltűnt civilizációk nyomában

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Mexikó - eltűnt civilizációk nyomában utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Járjon az eltűnt civilizációk nyomában Mexikóban! Látogasson el Maya Riviéra egyik legkülönlegesebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkjába. Fedezze fel Mexikó világát és hallgasson bele az igazi mexikói gitárszólóba.

Az utazásról:

A Budapest – Mexikóváros / Cancún – Budapest út­vo­na­lon menetrend szerinti repülőjáratokkal, Mexikóban légkondicionált autóbusszal.


Megjegyzés: ezekhez a csoportokhoz sikerült olyan repülőjegyet foglalnunk, amivel a cso­port­nak Cancúnból nem kell visszarepülni Mexi­kó­vá­ros­ba, hanem közvetlenül repülhet Nyu­gat-Európába, majd onnan Budapestre. A Cancún és Nyugat-Európa közötti közvetlen járat előnyei többek között az eggyel kevesebb átszállás hazaútban, valamint a kb. 3,5 órával kevesebb összes repülési idő, amely által a csoport a hazautazás napján jó 4 órával több időt tud Cancúnban eltölteni.

Repülési idők: Nyugat-Európából Mexikóvárosba a repülőút hossza kb. 12 óra, a Mexikóváros - Mérida szakasz kb. 2 órás.

Időzóna: Magyarországhoz képest mínusz 7 óra.


Program:

1. nap:

Elutazás Budapestről egy nyugat-európai át­szállás­sal Mexikóvárosba, a világ egyik legné­pe­sebb városába. Érkezés helyi idő szerint az esti órákban. Transzfer a szállodába (3 éj).

2. nap: Teotihuacán, Guadalupe, Mexikóváros

Délelőtt kirándulás a több mint 1000 éves teoti­hua­cá­ni romvárosba, mely annak idején már a be­ván­dor­ló aztékokat is lenyűgözte (minden mexikói kör­uta­zás „kötelező” programja). Megcsodáljuk a Hold- és a Nap-piramist (az előbbi 46 méter, az utóbbi 65 méter magas, mindkettő megmászható), sétálunk a „Holtak utcáján" a Citadella nevű épü­let­együt­teshez és a Tollaskígyó templomához. Visszaútban meg­néz­zük a guadalupei régi és új bazilikát, amely Amerika leg­na­gyobb zarándokhelye (Szűz Mária XVI. századi megjelenésének helyszíne).
Délután látogatás a mexikóvárosi Chapultepec parkban lévő Nemzeti Antropológiai Múzeumban, Földünk egyik leg­gaz­da­gabb régészeti múzeumában (a Kolumbusz előtti közép-amerikai civilizációk valóságos kincsesháza).

3. nap: Mexikóváros, Cuernavaca, Taxco

Egész napos kirándulás a Sierra Madre hegyein ke­resztül a Mexikóvárostól délre fekvő Cuernavacába, az örök tavasz városába és Taxcóba, az ezüst­vá­ros­ba. Útközben fotószünet a mexikóvárosi Olimpiai Stadionnál és a modern mozaikokkal borított Egyetemi Könyvtár épületénél. Cuernavacában rövid séta a legfontosabb ne­ve­ze­tes­sé­gek­hez (erődszerű katedrális, Cortés palotája stb.), majd to­vább­uta­zás Mexikó egyik legszebb kisvárosába, Taxcóba, mely már a gyarmati korban az ezüstbányászatnak köszönhette gazdagságát. Az utazókat elbűvöli a város fekvése, a kanyargós, macskaköves utcács­kák, a szebbnél szebb piros tetős, fehérre meszelt házak, az ezüstművesek boltjai, a tarka piac és a Santa Prisca templom, mely a churriguereszk stílus mesterműve.

4. nap: Mexikóváros, Puebla

Délelőtt vá­ros­né­zés Mexikó fővárosában (Zócalo – a város hatalmas főtere; a katedrális – Latin-Amerika egyik leg­na­gyobb temploma; Nemzeti Palota; Tenochtitlán, az azték főváros romjai stb.).
A vá­ros­né­zés után utazás Mexikó negyedik leg­na­gyobb városába, Pueblába. Útközben szép kilátás nyílik az ország 5000 méter feletti hegycsúcsaira. Puebla óvárosa nagyszerűen megőrizte gyarmati jellegét. Vá­ros­né­zés: katedrális, Szent Domonkos templom a meseszép Rózsafüzér kápolnával, művésznegyed, színes házsorok a gyarmati korszakból stb. Szállás Pueblában (1 éj).

5. nap: Oaxaca, Monte Albán

To­vább­uta­zás Oaxacába, Mexikó mű­em­lé­kek­ben egyik leg­gaz­da­gabb városába. Vá­ros­né­zés, melynek csúcspontja a páratlanul díszes Szent Domonkos templom.
A vá­ros­né­zés után utazás az Oaxaca felett 400 méterre emelkedő Monte Albán régészeti körzetbe. A látványos rommező (templomok, piramisok, lab­da­já­ték tér stb.) a zapoték és a mixték törzsek kultúrájának néma tanúja. Szállás Oaxacában (1 éj).

6. nap: Chiapas, Tuxtla Gutiérrez

Utazás Mexikó legdélebbi államának, Chiapasnak fővárosába, Tuxtla Gutiérrezbe. Chiapasban a lakos­ság nagy része indián, a spanyolon kívül itt több mint 10 féle indián nyelvet beszélnek. Az út ezen a szakaszon gyengébb minőségű, de kárpótlásul szép tájakban és burjánzó trópusi növényekben gyö­nyör­köd­he­tünk. Szállás Tuxtla Gutiérrezben (1 éj).

7. nap: Sumidero-kanyon, indián települések (Chamula, Zinacantán), San Cristóbal de las Casas

Délelőtt kirándulás Chiapas nagy nevezetességéhez, a 800 méter mély Sumidero-kanyonhoz. A hajó­ki­rán­du­lás során nemcsak a lélegzetelállító pano­rá­má­ban és a trópusi növényvilágban gyönyörködhetünk, hanem szerencsés esetben állatokat is láthatunk. Délután két indián település meglátogatása kö­vet­ke­zik (érdekes templomok, népszokások, nép­vi­se­le­tek stb.), majd is­mer­ke­dés San Cristóbal de las Casas-szal, Dél-Mexikó egyik legérdekesebb vá­ro­sá­val. A nagyrészt indiánok lakta település ősi utcáin, jókora templomai között sétálva a turisták úgy érzik, hogy itt megállt az idő. Szállás San Cristóbal de las Casasban (1 éj).

8. nap: Agua Azul vízesések

To­vább­uta­zás Palenque irányába. Útközben a páratlanul szép Agua Azul vízesések meg­te­kin­té­se (Mexikó leg­na­gyobb trópusi vízesése). Szállás Palenquében (1 éj).

9. nap: Palenque

Palenque maya romjai az esőerdőben a mexikói körutazások legmaradandóbb emlékei közé tar­toz­nak. A régészeti körzet bejárása után to­vább­uta­zás a Mexikói-öböl partján fekvő Campechébe, szállás (1 éj).

10. nap: Campeche, Uxmal

Campeche városa ott épült fel, ahol Cortés 1517-ben először lépett Mexikó földjére. Vá­ros­né­zés (régi spanyol erődítmények, Régészeti Múzeum a San Miguel-erődben, modern Campeche stb.), majd uta­zás a szavannával körülvett Uxmalba, az egyik leglátványosabb maya romvárosba (Varázsló pi­ra­mi­sa, Apácazárda, Teknősbéka háza, Kormányzó pa­lo­tá­ja, Nagy piramis). Szállás Méridában, Yucatán állam fővárosában (1 éj).

11. nap: Mérida, Chichén Itzá, Cancún

Méridát „fehér városnak" is szokták nevezni tiszta, rendezett utcái és jól karbantartott épületei miatt. A vá­ros­né­zés során látjuk Mérida elegáns főterét, a katedrálist, a gyönyörű városházát, Montejo XVI. századi házát (a város első spanyol kormányzója volt), valamint a híres Montejo sugárutat tele szebb­nél szebb palotákkal.
Utazás a Yucatán-félsziget szavannáin keresztül Chichén Itzába, a maya föld leg­lá­to­ga­tot­tabb rom­vá­ro­sá­ba. A régészeti körzet bejárása során meg­néz­zük a Csillagvizsgáló épületét, a Kukulkán piramist, a Labdajáték terét, a Harcosok templomát és a Szent kutat, ahol az indiánok emberáldozatokat mutattak be az Esőistennek.
Délután to­vább­uta­zás Mexikó világhírű üdülő­öve­ze­té­be, a Maya Riviérára. Szállás a Karib-tenger partján fekvő Cancúnban (3 éj).

12. nap: Cancún, Xcaret

Pihenés a karibi tengerparton.
Fakultatív program: Xcaret
Délelőtt elutazás a Maya Riviéra egyik leg­kü­lön­le­ge­sebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkba. Ízelítő a park kínálatából: maya romok, rekonstruált maya falu, állatkert közép-amerikai álla­tok­kal, lovasbemutató, akvárium, delfinek, bota­ni­kus kert, múzeum a maya romvárosok makettjeivel, lagúna fürdési és búvárkodási le­he­tő­séggel, föld alatti patak, tengerparti strand stb. Este részvétel egy látványos előadáson, ahol Mexikó története ele­ve­ne­dik meg az indiánok labdajátékaitól kezdve a spanyol hódításon keresztül a spanyolok és az indiánok keveredéséig. Az előadás második része egy fe­lejt­he­tet­len bemutatója a mexikói nép­vi­se­le­tek­nek, nép­ze­nék­nek és néptáncoknak.
A fakultatív program ára: kb. 129 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – garantált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Ki­sebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transz­fer­költ­ség miatt.

13. nap: Cancún, Tulum

Pihenés a karibi tengerparton.
Fakultatív program: Tulum
Félnapos kirándulás Tulum maya romvárosába. A romok igazi vonzerejét azok fekvése adja. A leg­épeb­ben megmaradt épü­let­együt­tes (az El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található.
A fakultatív program ára: kb. 55 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – garantált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Ki­sebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transz­fer­költ­ség miatt.

14. nap: Cancún

Délelőtt szabad program, majd transzfer a cancúni repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

15. nap:

Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.


A szállásról:

November 6.-i csoport: 6 éjszaka (Mexikóvárosban és Cancúnban) 4 csil­la­gos, 7 éjszaka 3 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban. (Ennek a csoportnak Cancúnban egy városi szállodát foglaltunk, amely nem tengerparti, de van szabadtéri medencéje, illetve a szálloda vendégei számára buszjárat üzemel a hotel és a tengerparti „Mandala Beach” strandja között.)

November 30.-i csoport: 13 éjszaka átlagosan 4 csil­la­gos szintű szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban.


Az elhelyezésről:

kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban.


Az ellátásról:

Félpanzió – 13 büfé- vagy amerikai reggeli, 12 főétkezés (vacsora vagy ebéd a 2. naptól a 13. napig – napi egy főétkezés).

Megjegyzések:

  1. Az első este nincs a hotelben vacsora, mert a tapasztalatok szerint ezt nem igénylik az utasok.
  2. Az utolsó három éjszakai szállás a november 30.-i csoportnál all inclu­si­ve rendszerű, a napi háromszori étke­zés mellett a korlátlan italfogyasztás is ben­ne van az árban.

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Mexikó - eltűnt civilizációk nyomában

Mexikó - eltűnt civilizációk nyomában

Mexikó, Észak-Mexikó, Teotihuacán

Útazonosító: 1719

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mexikó - eltűnt civilizációk nyomában

Mexikó - eltűnt civilizációk nyomában

Mexikó, Észak-Mexikó, Teotihuacán

Útazonosító: 1719

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!