Mesevilág az Északi-sarkkörön túl - Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig

Ft-tól/fő 1.164.000
Legjobb ár:
959.000 Ft/fő-től

Mesevilág az Északi-sarkkörön túl - Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Mesevilág az Északi-sarkkörön túl - Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig utazásra! A kiutazás repülővel történik, reggelis ellátással. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 959.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: reggeli
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 100353
Kívánságlistára teszem

Mesevilág az Északi-sarkkörön túl
Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig

 

A Lofoten-szigetek sokak szerint Földünk legizgalmasabb helyei közé tartoznak. Ritkán lát egy helyen ennyi szépséget az utazó. Látványos, különleges formájú, meredek, részben hóborította hegyvilág, ezenkívül bájos tengeröblök, fjordok, szigetek, félszigetek, romantikus halászfalvak – több mint 150 kilométeren keresztül. Ilyen hosszú ugyanis a szigetcsoporton átvezető főút. A szigetek bejárásához nem kell hajóra szállni, hidak, alagutak kötik össze őket egymással és a szárazfölddel.
A Lofoten-szigetcsoport bejárása után végig szép tájakon haladva érkezünk meg a pazar fekvésű Tromsø-be, „Észak fővárosába”, ahol két éjszakát (egy teljes napot) töltünk. Innen továbbhaladva kétszer is komppal kell átkelnünk egy-egy vadregényes fjordon, majd elérjük utazásunk végcélját, a híres Északi-fokot (Nordkapp). A 300 méter magasan a tenger fölé emelkedő szikla tetejéről az éjszakai napsütés élményét is átélhetjük, ha nem lesz felhős az égbolt.Utazás

Menetrend szerinti repülőjáratokkal, egyszeri átszállással a Budapest – Oslo – Evenes / Alta – Oslo – Budapest útvonalon a jún. 1-i csoport esetében, az aug. 1-i csoport esetében a Budapest – Oslo – Alta / Evenes – Oslo – Budapest útvonalon. Norvégiában jó minőségű, légkondicionált autóbusszal.

Szállás

7 éjszaka jó 3 csillagos szintű szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban.
Megjegyzés: Az Északi-foknál (6. éjszaka) a szűkös szállodakapacitás miatt egy olyan szállodát tudtunk a csoportoknak foglalni, melynek színvonala az irodánk szerint nem éri el a 3 csillagot. A szobák kissé egyszerűbbek, de tiszták.

Ellátás

Bőséges büféreggeli + 1 ebéd Nusfjordban a 3. napon / fakultatív vacsora a 3. nap kivételével.

 

1. nap: Harstad
Elutazás Ferihegyről oslói átszállással Észak-Norvégiába, Evenes repülőterére. Az esti érkezés után autóbusszal átkelünk egy hatalmas hídon Hinnøy szigetére, szállás a közeli Harstad városában (1 éj).

2. nap: Lofoten-szigetek (Troll-fjord hajókirándulás, Svolvӕr, Kabelvåg)
Utazás Svolvӕr, a Lofoten-szigetek fő települése irányába vadregényes tájakon keresztül (gyönyörű hegyek, völgyek, fjordok, alagutak, hidak). Útközben természetesen lesz egy-két fotószünet is. Érkezés a késő délelőtti órákban, majd egy 3 órás hajókirándulás következik Észak-Norvégia leglátványosabb fjordjához. A Troll-fjord csak hajóval közelíthető meg egy szűk sziklabejáraton keresztül. 1000 méter magas, itt-ott szinte függőleges hegyfalak szegélyezik, szép időben a látvány egy életre szóló élmény.
A hajókirándulás után délután még marad idő egy kis ismerkedésre a gyönyörű fekvésű „fővárossal”, Svolvӕrrel, valamint a szomszédos településsel, Kabelvåggal. Szállás Henningsvӕrben (júniusi csoport) vagy Leknesben (augusztusi csoport) – 2 éj.

3. nap: Lofoten-szigetek (Å, Reine, Hamnøy, Ramberg, Nusfjord)
A mai nap körutazásunk csúcspontja. Egész napos buszos kirándulás során ismerkedünk a Lofoten-szigetek legfőbb nevezetességeivel, legszebb tájaival, útközben számos fotószünetet tartunk. A táj szépségét nem lehet leírni, látni kell. Elmegyünk majd addig a pontig, ahol a legutolsó nagyobb szigeten (Moskenesøy szigete) véget ér az országút, ott található egy bájos halászfalu, melyet úgy hívnak, hogy Å (ó-nak ejtik). Ez a betű az utolsó a norvég ábécében, jelzi, hogy a norvégok szerint ez már majdnem a világ vége. A falu ma már tulajdonképpen egy skanzen, ez a Norvég Halászfalu Múzeum.
Az utolsó nagy sziget mentén, egy-egy kisebb szigeten vagy félszigeten találhatóak Reine, Sakrisøy és Hamnøy halászfalvak, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a Kirke-fjordra és a környező hegyvilágra. Nem véletlen, hogy ezek a falvak számtalan művészt vonzottak a világ minden részéből.
Az utolsó előtti nagy sziget (Flakstadøy) egyik nagy látványossága Ramberg falu fehérhomokos tengerpartja, a másik pedig a sziget egy eldugott részén fekvő Nusfjord. Ez az idillikus szépségű halászfalu az egyik legbájosabb a Lofoten-szigetek területén.

4. nap: Lofoten-szigetek (Henningsvӕr), Tromsø
A délelőttöt még a Lofoten-szigeteken töltjük, méghozzá a legkeletibb nagyobb szigeten, Austvågøy-ön. Henningsvӕr halászfalut nézzük meg, melyet szoktak a „Lofoten Velencéjének” is nevezni. A falu igazából több szorosan egymás mellett lévő kisebb szigeten található, melyeket hidak kapcsolnak egymáshoz és a nagy szigethez. Az egyik legérdekesebb lofoteni halászfaluban a közös séta előtt megnézzük a Lofotens Hus Galleri nevű múzeumot (gyönyörű festmények és filmvetítés a szigetcsoport legszebb tájairól). A program végén marad egy kis szabadidő is a falu sétálóutcáján.
Késő délelőtt indulunk tovább északkeleti irányba. Austvågøy és Hinnøy szigetének gyönyörű tájain keresztül, több fjordot is érintve érkezünk vissza a szárazföldre. Az Ofot-fjord túloldalán látjuk majd Narvik városát, melyet stratégiai fontossága miatt a II. világháborúban szinte földig romboltak. Bjerkvik városkánál fordulunk északi irányba, és érintetlen hegyi tájakon át érkezünk meg a hatalmas hegyekkel övezett Bals-fjord partjára, mely az Északi-Jeges-tengerből nyílik. A fjord mentén haladva jutunk Észak-Norvégia legnagyobb városába, a 70.000 lakosú Tromsø-be, szállás a városközpontban (2 éj).

5. nap: Tromsø, Storsteinen-hegy
Tromsø bámulatosan szép fekvésű város. Egy szigeten terül el, melyet egy-egy hatalmas híd köt össze a fjord keleti és nyugati partjával. Hangulatos városközpontja, élénk kulturális élete és kiváló éttermei miatt „Észak Párizsának” is szokták hívni, de talán a „Sarkvidék kapuja” jelző találóbb. Annak idején a nagy sarkkutatók (Nansen, Amundsen) innen indultak az Északi-sark irányába.
Délelőtt autóbuszos városnézés lesz. Ennek során megnézzük majd a világ legészakibb botanikus kertjét, a város egyik jelképének számító, modern Arktisz-katedrálist, valamint kabinos felvonóval felmegyünk a Storsteinen-hegyre, ahonnan felejthetetlen panoráma nyílik a városra, a fjordra és a környező hegyvilágra.
Délután egy közös séta következik a szépen karbantartott belvárosban és a kikötőben, majd lehetőség lesz múzeumlátogatásra. Ajánljuk a kikötőnél lévő Polar (Sarkvidéki) Múzeumot, illetve a belváros szélén lévő Polaria Élményközpontot. Ez utóbbi egy merész formájú épületben található, az egyszerű kiállítás mellett vannak itt halak és fókák is (üvegalagúttal), de a legnagyobb élményt két panoráma film vetítése jelenti. Az egyik az északi fény nevű különös természeti jelenséget, a másik pedig a Spitzbergákat mutatja be. Ez a szigetcsoport félúton van Norvégia és az Északi-sarkpont között, Földünk legészakibb, állandóan lakott területe.

6. nap: Lyngen-fjord, Északi-fok (Nordkapp)
Utazás Norvégia északi partjai mentén kelet-északkeleti irányba. Útközben komppal kelünk át előbb az Ulls-fjordon, majd a Lyngen-fjordon. Ez utóbbi az egyik leglátványosabb fjord egész Norvégiában. A nap nagy részét a buszon töltjük, de végig szép tájakon utazunk. Az esti órákban érkezünk meg Norvégia legészakibb szigetére, Magerøyára, amelyet egy tenger alatti alagút köt össze a szárazfölddel. Elfoglaljuk szállodai szobáinkat (1 éj), a vacsora után azonban nem térünk nyugovóra, hanem autóbusszal továbbutazunk a sziget északi részébe, hogy az Északi-fokról (egy 300 méter magas, tenger fölé nyúló szikláról) csodálhassuk meg az éjszakai napsütést. Ha felhős az idő, és nem látszik a nap, a panoráma akkor is lenyűgöző.
Az Északi-foknál kiváló a turisztikai infrastruktúra. A nagyméretű látogatói központban (Nordkapphalle) sokféle programmal várják a turistákat: panorámaétterem, barlang bár, kiváló szuvenír bolt, postahivatal, kápolna, többféle kiállítás, panorámafilm, hatalmas panorámaablak az Északi-Jeges-tenger irányába stb. A belépődíj tartalmaz egy úgynevezett Nordkapp-diplomát is, melyet minden látogató kézhez kap.
Megjegyzés: A júniusi csoport esetében a nap éjfélkor is a horizont felett lesz, az augusztus 1-i csoport esetében pedig nagyon rövid időre lemegy a horizont alá, de természetesen ennek ellenére világos lesz.

7. nap: Hammerfest / Alta
Ezen a napon a szokottnál később reggelizünk, majd Hammerfest városába utazunk. Ismerkedés Európa legészakibb városával, majd a szállodai szobák elfoglalása Hammerfestben (1 éj).
Megjegyzés: Az augusztusi csoport esetében Hammerfest helyett Alta városát nézzük meg (az UNESCO világörökséghez tartozó őskori sziklarajzok, Északi Fény-katedrális). Szállás Altában (1 éj).

8. nap:
Délelőtt transzfer az altai repülőtérre, hazautazás oslói átszállással Budapestre. Érkezés Ferihegyre az esti órákban (az előzetes menetrend szerint).


* Az aug. 1-i csoport esetében a szállodákat eltérő sorrendben tudtuk foglalni, ezért a programokat fordított sorrendben bonyolítjuk le az alábbiak szerint:


  1. nap. Érkezés Altába késő este / szállás Altában (1 éj)
  2. nap: Alta, Északi-fok (Nordkapp) / Szállás az Északi-fok környékén (1 éj)
  3. nap: Lyngen-fjord, Tromsø / Szállás Tromsø-ben (2 éj)
  4. nap: Tromsø, Storsteinen-hegy
  5. nap: Lofoten-szigetek (Henningsvӕr) / Szállás Leknesben (2 éj)
  6. nap: Lofoten-szigetek (Å, Reine, Hamnøy, Ramberg, Nusfjord)
  7. nap: Lofoten-szigetek (Kabelvåg, Troll-fjord hajókirándulás, Svolvӕr) / Szállás Harstadban (1 éj)
  8. nap: Elutazás Evenes repülőteréről
Tehát minden program teljesülni fog, csak más sorrendben.

x Mesevilág az Északi-sarkkörön túl - Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2023. jún. 1-8.  934.000 Ft + 25.000 Ft (reptéri ill.) = 959.000 Ft  
2023. aug. 1-8.*  917.000 Ft + 25.000 Ft (reptéri ill.) = 942.000 Ft  
 

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, az útlemondási biztosítást, a 7 éjszakai szállást büféreggelivel, a helyi autóbuszos utazást, a kompátkeléseket, a hajózást a Troll-fjordhoz, a fenti programokat, az irodánk idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig, a Nordkapp-diplomát valamint a következő belépődíjakat: Lofoten-katedrális Kabelvågban, Norvég Halászfalu Múzeum Å-ban, Lofotens Hus Galleri Henningsvӕrben, Arktisz-katedrális Tromsø-ben, kabinos felvonó a Storsteinen-hegyre, látogatói központ az Északi-foknál (Nordkapphalle), őskori sziklarajzok Altában (a júniusi csoportnál), az Északi Fény-katedrális Altában (a júniusi csoportnál), illetve a Nusfjord halászfaluban 2019-ben bevezetett magas belépődíjat is, amely kötelezően egy ebédet is tartalmaz. További fakultatív belépők ide kattintva.

Félpanziós felár: 89.700 Ft (6 vacsora – a 3. nap programja tartalmazza az ebédet, így azon a napon nem bizosítunk vacsorát)

Egyágyas felár: 
      230.000 Ft (a júniusi csoportnál)
      205.000 Ft (az augusztusi csoportnál)

Betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap

 
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
 

\n

Időpontok - Teljes részvételi díjak
2023. jún. 1-8.  934.000 Ft + 25.000 Ft (reptéri ill.) = 959.000 Ft  
2023. aug. 1-8.*  917.000 Ft + 25.000 Ft (reptéri ill.) = 942.000 Ft  
 

\n

A teljes részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket a 23 kg-os feladható poggyásszal, a reptéri illetéket, az útlemondási biztosítást, a 7 éjszakai szállást büféreggelivel, a helyi autóbuszos utazást, a kompátkeléseket, a hajózást a Troll-fjordhoz, a fenti programokat, az irodánk idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig, a Nordkapp-diplomát valamint a következő belépődíjakat: Lofoten-katedrális Kabelvågban, Norvég Halászfalu Múzeum Å-ban, Lofotens Hus Galleri Henningsvӕrben, Arktisz-katedrális Tromsø-ben, kabinos felvonó a Storsteinen-hegyre, látogatói központ az Északi-foknál (Nordkapphalle), őskori sziklarajzok Altában (a júniusi csoportnál), az Északi Fény-katedrális Altában (a júniusi csoportnál), illetve a Nusfjord halászfaluban 2019-ben bevezetett magas belépődíjat is, amely kötelezően egy ebédet is tartalmaz. További fakultatív belépők ide kattintva.

\n

Félpanziós felár: 89.700 Ft (6 vacsora – a 3. nap programja tartalmazza az ebédet, így azon a napon nem bizosítunk vacsorát)

\n

Egyágyas felár: 
      230.000 Ft (a júniusi csoportnál)
      205.000 Ft (az augusztusi csoportnál)

\nBetegség-, baleset- és poggyászbiztosítás: 520 Ft/nap

\n
 
\n
A szabad helyekről munkatársaink adnak tájékoztatást! Kérje ajánlatunkat!
\n
 

Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Útlemondási biztosítás
Repülőtéri illeték
Transzfer
Utasbiztosítás

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 100353

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Mesevilág az Északi-sarkkörön túl - Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig

Mesevilág az Északi-sarkkörön túl - Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig

Norvégia, Lofoten-szigetek

Útazonosító: 100353

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Mesevilág az Északi-sarkkörön túl - Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig

Mesevilág az Északi-sarkkörön túl - Észak-Norvégia felfedezése a Lofoten-szigetektől az Északi-fokig

Norvégia, Lofoten-szigetek

Útazonosító: 100353

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!