Erdélyi nagy körutazás

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Erdélyi nagy körutazás utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem
Az utazásról:

légkondicionált autóbusszal


Program:

1. nap: Budapest – Nagyvárad – Bánffyhunyad – Kolozsvár (kb. 460 km)
Elutazás korareggel, határátkelés Ártándnál. Rövid városnézés NAGYVÁRAD-on. A Sebes-Körös partján elterülő települést „Erdély kapuja”-ként is szokták említeni. Továbbutazás a Királyhágón keresztül. BÁNFFYHUNYAD régi múlttal bír, lakóinak egy része állítólag tatár eredetű. A település református temploma a legismertebb látnivaló a XVI. századból. KÖRÖSFŐ népművészeti központ, sok szép régi házzal és faragott kapuval (kirakodóvásár, vásárlási lehetőség). KOLOZSVÁR már a legősibb időkben is lakott volt, a XII. században szász telepesek kezdik kiépíteni a mai városmagot! Városnézés: Farkas utcai református templom, Mátyás szobor, Mátyás szülőháza, Szent Mihály templom, Házsongárdi temető. Vacsora, szállás.

2. nap: Torda – Marosvásárhely – Szováta / Székelyudvarhely (kb. 260 km)
TORDA tipikus erdélyi város az Aranyos partján. Egykor hét felekezet lakott benne és tíz temploma volt. A mohácsi vész után országgyűlést is tartottak a városban és itt iktatták törvénybe a vallásszabadságot. Rövid kitérő a közkedvelt kirándulóhelyhez, a TORDAI-HASADÉK-hoz. TOROCKÓ ősi bányavároska, látogatás a Néprajzi Múzeumban. MAROSVÁSÁRHELY a székelység fontos kulturális központja volt a történelem során. Ma is megőrizte ezt a vezető szerepét. Az 1848-49. évi szabadságharc idején Bem többször járt itt és Petőfi innen indult a fehéregyházi ütközet színhelyére. Városnézés: Tükörterem, Vásárhelyi Promenád, Teleki Téka stb. Vacsora, szállás Szovátán vagy Székelyudvarhelyen.

3. nap: Szejkefürdő – Székelyudvarhely – Székelyderzs – Segesvár (kb. 120 km)
SZEJKEFÜRDŐ elsősorban fürdőjéről ismert, de itt található Orbán Balázs („Székelyföld igazi ismerője”) székelykapukkal díszített sírja. SZÉKELYUDVARHELY a Hargitán túli székelység központja. A település érdekessége az a szoborpark, amely a történelem kiemelkedő alakjainak őrzi emlékét. SZÉKELYDERZS büszkélkedik Erdély egyik legjelentősebb műemlékével. Az unitárius erődtemplomban látható a XV. század elején készült, Szt. László legendáját ábrázoló freskómaradvány. A faluban ősidőktől fogva itt, az erődben őrizték családonként a szalonnát kampókon, a gabonát ládákban, amelyet még a mai nap is hagyományként megtartottak. A FEHÉREGYHÁZÁN található Petőfi Múzeum számos emléket őriz a költővel kapcsolatban, aki a feltételezések szerint a község határában vesztette életét. Séta keretében ismerkedés SEGESVÁR óvárosával, a középkori német építészeti műemlékek remekei között. Vacsora, szállás Szovátán vagy Székelyudvarhelyen.

4. nap: Farkaslaka – Korond – Parajd – Gyilkos-tó – Békás-szoros (kb. 420 km)
FARKASLAKA Tamási Áron szülőhelye, valamint az író végső nyughelye is itt található a falu határában épült templom mellett, egy nagy székelykapu árnyékában.  KOROND a fazekasok falujaként ismert, ahol szinte minden porta előtt népművészeti kirakodóvásárt találunk. PARAJD a nagy sóbányájáról és a sós fürdőiről nevezetes község. A bányalátogatás után továbbutazás DITRÓ-ra, ahol kihagyhatatlan az impozáns méretű, neogótikus stílusban épült templom. A GYILKOS-TÓ egyedülálló természeti jelenség. Egy földcsuszamlás következtében alakult ki. Ma is látszanak a tóban az egykori, elöntött fenyőfák csúcsai. A BÉKÁS-SZOROS páratlan turisztikai látványosság. Vacsora, szállás a Gyilkos-tónál.

5. nap: Gyergyószentmiklós – Csíkszereda – Csíksomlyó – Gyimesbükk (kb. 190 km)
Rövid városnézés GYERGYÓSZENTMIKLÓS-on, ahol igazi különlegességnek számít a XVIII. század elején épült örmény katolikus templom. Rövid megálló MÁDÉFALVÁ-n, az 1764-ben történt veszedelem („székelyirtás”) emlékműnél.  CSÍKSOMLYÓ híres búcsújáróhely. A ferences templom féltve őrzött nevezetessége a „Csíksomlyai Mária” szobor. Pünkösdkor tartják a búcsút, annak körmenetét rendszerint a moldvai csángók vezetik. Érkezés Csíkszeredára a kora délutáni órákban, szállás elfoglalása, majd kirándulás az 1000 éves határhoz, GYIMESBÜKK-re. Zenés, táncos, folklór műsor, vacsorával egybekötött csángó mulatság! Szállás Csíkszeredán.

6. nap: Tusnádfürdő – Szent Anna-tó – Kézdivásárhely – Sepsiszentgyörgy (kb. 180 km)
TUSNÁDFÜRDŐ napjainkban nemzetközi hírű gyógyhely. A település, az üdülőtelep a Csukás-tó körül épült ki az Olt folyó partján. Rövid pihenő a SZENT ANNA-TÓ-nál, amelyhez számos legenda kapcsolódik. Továbbutazás KÉZDIVÁSÁRHELY-re, a régi vásárvárosba, az udvarterek városába. Az 1848-49. évi harcok során Gábor Áron itt öntötte a honvédek ágyúit és ez volt a magyar hadak lőpor- és fegyverközpontja is. A múzeumot is érdemes felkeresni, ahol Erdély számos falvának gazdag népviseletét láthatjuk a babákon. GELENCE XIII. században épült temploma felkerült az UNESCO Világörökség listára is, a Szt. László legendáját ábrázoló freskói miatt. ALSÓCSERNÁT a Haszmann-gyűjtemény által ismert a turisták körében, amelyet egy jellegzetes székelyházban rendeztek be. Városnézés SEPSISZENTGYÖRGY-ön: Székely Nemzeti Múzeum, Református Vártemplom stb. Vacsora, szállás.

7. nap: Brassó – Törcsvár – Sinaia – Predeal (kb. 190 km)
Reggeli után utazás BRASSÓ városába. Városnézés Erdély egyik legszebb fekvésű településén: Fekete templom, Katalin Kapu, régi városháza, séta a híres brassói sétálóutcán. TÖRCSVÁR-on látogatás az impozáns, romantikus várkastélyban. Elhagyva a történelmi Magyarország területét, továbbutazás PREDEAL-on keresztül (Románia legmagasabban fekvő üdülő települése) SINAIA-ba. Itt felkeressük a román királyi család nyári rezidenciáját és a Peles kastélyt. Vacsora, szállás Sepsiszentgyörgyön.

8. nap: Prázsmár – Fogaras – Nagyszeben – Gyulafehérvár – Déva (kb. 320 km)
PRÁZSMÁR erődtemploma egy igazi különlegesség, hiszen Erdély legnagyobb templomerődje. Kihagyhatatlan látnivaló! FOGARAS az Olt folyó partján fekvő egykori vármegye székhelye. A település legismertebb látnivalója a XIV. század elején épített vár. NAGYSZEBEN a középkorban erős szász vár volt, a mai napig „szász főváros”-ként említik. A belváros aránylag kis területen fekszik, így könnyen felkereshetjük a főbb nevezetességeket (pl. evangélikus püspöki székesegyház, katolikus plébániatemplom, védtorony stb.). GYULAFEHÉRVÁR az egyetlen erdélyi katolikus püspökség székhelye. A műemlékek sokasága az ún. csillag alakú erődítményben találhatóak (püspöki székesegyház több erdélyi fejedelem sírjával, a görögkeleti katedrális, a fejedelmek lakóháza stb.). Továbbutazás DÉVÁRA, melynek ma látható várromja egybeforr Kőmíves Kelemen legendájával. Vacsora, szállás.

9. nap: Vajdahunyad – Arad – Budapest (kb. 460 km)
VAJDAHUNYAD várát feltételezhetően francia mesterek építették, hiszen nincs és nem is volt védőövezete, hanem megerősített, díszes palotaként épült. A Hunyadiak őse, Sorb kenéz a XIV. században királyi adományként kapta az egykori várat. Az idők folyamán többször is tűz pusztította. Ma látható formáját Steindl Imre és Schulek Frigyes vezetésével, a XIX. századvég restaurálás során nyerte el. A határátkelés előtt séta ARAD-on, a vértanúk városában. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


A szállásról:

*** szállodák


Az elhelyezésről:

2 ágyas, zuhanyozós / WC-s szobák


Az ellátásról:

félpanzió (reggeli és vacsora és 1 alkalommal csángó lakodalmas program)


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Erdélyi nagy körutazás

Erdélyi nagy körutazás

Románia, Erdély, Kolozsvár

Útazonosító: 10293

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Erdélyi nagy körutazás

Erdélyi nagy körutazás

Románia, Erdély, Kolozsvár

Útazonosító: 10293

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!