Szerzetesek, grófok, mesterek - Pannonhalma, Pápa és Ganna

Ft-tól/fő 10.900

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
9.900 Ft/fő-től

Pannonhalma, Pápa, Ganna utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Szerzetesek, grófok, mesterek - Pannonhalma, Pápa és Ganna utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 1 nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 9.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Városlátogatás, Országjárás, Világörökségeink
Kiutazás: Busz
Turnusok: 1 nap
Utazás azonosítója: 146674
Kívánságlistára teszem

Egynapos kirándulásunk keretében a Nyugat-Dunántúl kincseit fedezzük fel. Csodálja meg velünk a Világörökség részét képező Pannonhalmi apátság 400 000 kötetes könyvtárának dísztermét, ismerje meg a pápai Esterházy-kastély barokk grófi világát és a család egyik különleges temetkezőhelyét, a Gannai templomot. 

Az utazásról:

autóbusszal


Program:

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ 

Idegenvezetőnk a TravelOrigo autóbuszánál várja a csoportot a választott felszállási helyen és időpontban. Felszállás után megkezdjük utunkat első állomásunk, Pannonhalma felé. Egy rövid mosdószünettel megszakított utazásunk közben ismerkedünk a tájjal és úticélunkkal.


DÉLELŐTT: PANNONHALMA

A Szent Márton hegyén álló bencés rendi apátság amellett, hogy 1996 - alapításának ezredik évfordulója - óta az UNESCO Világörökségi listáján is szerepel, ma is élő intézmény. A zarándokok és látogatók fogadása és a napi liturgia mellett a szervezetesek életének fontos része a gyógynövénykert, a pincészet, a szociális otthon és a bencés gimnázium, mely megannyi híres személyiség alma matere volt. Az apátsági sétánkat a látogatóközpontban kezdjük, majd az apátsági intézmények és épületek között sétálva megcsodáljuk a hegyről elénk táruló panorámát, majd  a Bazilikát az altemplommal, a kerengőt a díszes Porta Speciosával (ékes kapu) és a híres 400 000 kötetes könyvtárat. Látogatásunk végén az ajándékboltban apátsági termékeket (teák,borok, kozmetikumok, stb.) is vásárolhatunk. 


KORA DÉLUTÁN: PÁPA

A bencés szerzetesek életének megismerése után a barokk grófok és grófnék világába csöppenünk a pápai Esterházy-kastély kiállításán. A vezetés során a család és a főúri élet megismerésén túl Pápa város történetével is ismerkedünk. Természetesen nem maradhat el a kellemes városnéző séta sem, ahol idegenvezetőnk kalauzolásával ismerkedhetnek meg Magyarország egyik legszebb barokk főterével, a református kollégiummal, a lábasházzal és a gróf Eszterházy Károly pápai birtokos és egri püspök által építtetett Nagytemplommal, melynek freskódíszítését, mely Franz Anton Maulbertsch, a híres osztrák barokk festőművész egyik kiemelkedő munkája. Pápai programunk egyik különlegessége a Kékfestő Múzeum, ami az egykori Kluge cég műhelyét és berendezéseit mutatja be, betekintést nyújtva a kékfestő mesterség rejtelmeibe, melyet az UNESCO szellemi világörökséggé nyilvánított. A kelméknek az eredetileg az Európában őshonos festőcsüllenggel, majd az indiából származó infigóval jellegzetes színt adó kékfeső munka minden fázisát megismerhetjük a mai napig működőképes gépek segítségével.

DÉLUTÁN: GANNA

Napunk utolsó állomásaként az egykor szintén Esterházy birtokként működő Gannára látogatunk, ahol a római klasszicista stílusú "kerektemplomot" tekintjük meg, amelyet gyarkan szoktak a római Pantheonhoz hasonlítani, és amelynek altemplomában az Esterházy család mauzóleumát találjuk. Itt nyugszik gróf Esterházy Miksa, a magyar atlétika megteremtője, Esterházy Bálint tragikus sorsú egykori oroszországi nagykövet és a 2016-ban elhunyt Esterházy Péter író is.  

Gannai látogatásunk után hazaindulunk, Budapestre a kora esti órákban érkezünk vissza. 

 

 

 

Fakultatív programok

Esterházy-kastély-Pápa

1.900 Ft / fő

Kékfestő Múzeum belépő

1.200 Ft / fő

Gannai templom belépő

500 Ft / fő

Pannonhalmi apátság belépő

2.800 Ft / fő

  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető 

    Az ár tájékoztató jellegű, az árváltozás jogát a szervező iroda fent tartja!
  • Pannonhalmi apátság belépő: felnőtt 2800 Ft/fő, diák/nyugdíjas: 1600 Ft/fő 

  • Esterházy-kastély belépő: felnőtt 1900 Ft/fő, kedvezményes 1290 Ft/fő (18 év alatt vagy 70 év felett). Fotójegy: 1500 Ft
  • Kékfestő Múzeum belépő: felnőtt 1200 Ft/fő, kedvezményes 600 Ft/fő (20 év alatt vagy 62 év felett), 70 év felett ingyenes
  • Gannai templom belépő: felnőtt 500 Ft/fő, diák 300 Ft/fő
  • Adminisztrációs díjat: 1.000 Ft/fő

  • Üléshely felár 1.500 Ft/fő

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 

A belépők a buszon fizetendők. 


FONTOS:


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.


Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 146674

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Szerzetesek, grófok, mesterek - Pannonhalma, Pápa és Ganna

Szerzetesek, grófok, mesterek - Pannonhalma, Pápa és Ganna

Magyarország, Nyugat-Dunántúl régió, Pannonhalma

Útazonosító: 146674

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Szerzetesek, grófok, mesterek - Pannonhalma, Pápa és Ganna

Szerzetesek, grófok, mesterek - Pannonhalma, Pápa és Ganna

Magyarország, Nyugat-Dunántúl régió, Pannonhalma

Útazonosító: 146674

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!