Nagy török körutazás

Ft-tól/fő 635.950
Legjobb ár:
474.900 Ft/fő-től

Nagy török körutazás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Nagy török körutazás utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 11 nap / 10 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 474.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás, Városlátogatás
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 11 nap / 10 éjszaka
Utazás azonosítója: 65464
Kívánságlistára teszem

1. nap: Budapest-Plovdiv
Indulás a kora reggeli órákban Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel a  plovdivi tranzit szállásunkig. Vacsora a szállodában. (*Késői érkezés esetén hideg vacsora.)
 
2. nap: Isztambul
Reggeli után megkezdjük utazásunkat Isztambul felé. A világ legdinamikusabban fejlődő városa, amely két földrészen terül el, és a történelem alakulására már a középkorban is befolyással bírt Európában csakúgy, mint Ázsiában. Bár területileg kisebb része van Európában, mégis európai városnak tartják. Érkezést követően a szálláshely elfoglalása, vacsora, majd a környék felfedezésére indulunk.
 
3. nap: Isztambul
Reggeli után városnézés a két földrészen épült fővárosban. Konstantinápolyt a Bizánci Császárság, majd az Oszmán Birodalom fénykorában a világ köldökeként emlegették. A város híres történelmi negyede őrzi a szultánok emléke mellett az ókeresztény uralkodók emlékét is, amit városnézésünk során mi is meglátogatunk: Topkapi szerájt, a háremmel együtt, az Hagia Szófia templomot, amit a keresztények építettek, mecsetté vált, ma pedig múzeum. Itt Theodosius obeliszkje mellett elsétálva a Sultan Ahmet, azaz a Kék mecset belső világa hat ránk lenyűgözően. A keresztény időkben épült ciszterna, ma az egyik legkülönlegesebb látványosság. Délután szabad program, vagy fakultatív hajózás a Boszporuszon (Ár: 30 EUR/fő), fűszer bazár látogatással egybekötve. Szállásunkra az esti órákban érkezünk vissza.
 
4. nap: Ankara-Kappadókia
Korai reggeli, majd indulás Kappadókiába. Útközben megállunk Ankarában, a török fővárosban, ahol megtekintjük a Törökország alapítójának, Mustafa Kemal Atatürk-nek monumentális Mauzóleumát. Délután tovább utazás, az esti órákban érkezünk Kappadókiába. Vacsora és szállás Kappadókiában.
 
5. nap: Kappadókia
Mai napunkat egy csodálatos fakultatív programlehetőséggel kezdhetjük: hőlégballonozás a felkelő nap fényében fürdő Kappadókia lenyűgöző tája felett. (A program időjárás függő, a helyszínen fizetendő.) Reggeli, majd egésznapos kirándulás Kappadókia történelmi emlékei között, mely során meglátogatjuk a Göreme templomvölgyet a sziklába vájt kolostoraival. Uchisar erőd vár, Dervent völgy, ezt követően ellátogatunk egy ékszer, ónixműhelybe, ahol megismerkedhetünk az ónix megmunkálása, valamint egy szőnyegboltban lehetőségünk nyílik az itt készített remekműveket megcsodálni – esetleg megvásárolni. Visszautazás a szállodába a késő esti órákban. Vacsora és szállás Kappadókiában. Este a vacsora után fakultatív lehetőség: török est egy hangulatos barlangmulatóban. Gazdag folklór- és hastánc-bemutató, korlátlan italfogyasztás. (Ár: 45 EUR/fő).
 
6. nap: Konya-Pamukkale
Reggeli, majd utazás Pamukkaléba. Első megállónk egy Karavanszeraj, aminek nevezetessége a XIII. századból származó karavánszeráj, azaz erődített pihenőhely, amely fontos megállója volt az egykori selyemútnak. Innen Konyába utazunk, a kerengő dervisek városában megtekintjük a Mevlana Múzeumot. Konya különleges ékszere Törökországnak, külföldiek ritkábban fordulnak meg itt, csak azok zarándokolnak el, akiket a nevezetességeken kívül az ország vallása is érdekel, illetve akik kíváncsiak a proféta szakálldarabkájára, amit itt őriznek. A város építészeti és iparművészeti szempontból a szeldzsuk művészet kincsestára. Érkezés Pamukkaléba a délutáni órákban. Vacsora és szállás Pamukkaléban.
 
7. nap: Pamukkale
A pamukkalei tájat nevezik Törökország egyik legfantasztikusabb természeti csodájának. Az ókori gyógyfürdő ma modern gyógy-központ Pamukkaleban. Hihetetlen látvány a táj hófehér mészkő teraszaival, termálvízével természeti csoda, világszinten is ritkaság. Sétálunk a fehéren csillogó termálvizes mészkő teraszokon, melyek már messziről csodás látványt nyújtanak. Ezután ismerkedünk az ókori Hierapolis város romjaival, mely a közeli termálvíznek köszönhetően a Római Birodalom egyik híres fürdővárosa volt. Fakultatív fürdési lehetőség Cleopatra fürdőjében (a belépő a helyszínen fizetendő). Délután tovább utazunk az Égei-tenger partjára, Kusadasiba, érkezés a szállodába, vacsora.
 
8. nap: Ephesos
Reggeli után meglátogatjuk a világ hét csodájához tartozó Artemis-templom maradványait, majd Ephesosba antik romvárosába utazunk, mely az ókor egyik legjelentősebb városa volt. A romváros ma Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetessége, láthatjuk többek között Celsus híres könyvtárát (Alexandria után ez volt a második legnagyobb könyvtár a világon). Ephesos meglátogatása után lehetőség lesz jó minőségű bőráruk vásárlására is, majd vissza indulunk a szállásunkra vacsora a szállodában.
 
9. nap: Trója
Reggeli után fürdési lehetőség az Égei-tengerben, majd utazás a legendás Trója városába, ahol a megelevenedő történelem középpontjában a híres faló másolata áll. Az 1870-es években a német amatőr régész, Heinrich Schliemann találta meg Homérosz Iliásza alapján a sokak szerint nem létező várost és kezdte feltárni a területet. Továbbindulás Canakkaléba, vacsora és szállás a környéken.
 
10. nap: Rodostó
Reggeli után tovább indulunk, az új tengeri hídon kelünk át a Dardanellákon, majd folytatjuk utunkat Rodostóba, a magyar történelem számára is oly fontos városba. Megtekintjük II. Rákóczi Ferenc házát, ahol élete utolsó másfél évtizedét élte. Városnézésünk után búcsúzunk Törökországtól és megkezdjük utunkat hazafelé. Esti érkezés a plovdivi szállásra.
 
11. nap: Plovdiv-Budapest
Reggeli után elhagyjuk szállásunkat, hazaindulunk. Folyamatosan utazunk, rövid pihenőkkel. Budapestre - a forgalomtól és a határokon való várakozástól függően - a késő esti órákban érkezünk meg.
 

x Nagy török körutazás

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Törökország

Utazás: autóbusszal  Szállás: ***/**** szálloda Ellátás: félpanzió

Egyágyas felár:  155.000,-Ft/fő, Biztosítás: 10.450,-Ft/fő, Sztornóbiztosítás: 3%
Kötelezően fizetendő Audio-guide 6.050,- Ft/fő

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

Classic módozat nem köthető
Biztosítás: 10.450-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 13.200-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Belépők kb. 220 EUR
Borravaló 10 EUR
 
Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz 05:30
Kecskemét-Mol benzinkút, M5 autópálya 90 km, Kecskemét déli pihenő 06:30
Szeged-Shell benzinkút, Bajai út 2-4. 07:30

BEUTAZÁSI FELTÉTELEK: Törökország

\n

Utazás: autóbusszal  Szállás: ***/**** szálloda Ellátás: félpanzió

\n

Egyágyas felár:  155.000,-Ft/fő, Biztosítás: 8.030,-Ft/fő, Sztornóbiztosítás: 3%
Kötelezően fizetendő Audio-guide 6.050,- Ft/fő

\n

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az útlemondási biztosítás és a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás együttes megkötésével csak Prémium és Privileg módozat esetében térít a biztosító önrészmentesen! További részletek, feltételek és térítési díjak: ITT

\n

Biztosítás: 8.030-Ft/fő (ATLASZ Classic Társas BBP, önrész 15%)
Biztosítás: 10.450-Ft/fő ( ATLASZ Társas Prémium BBP, önrész 0%) 
Biztosítás: 13.200-Ft/fő ( ATLASZ Társas Privileg BBP, önrész 0%)  

\n
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Belépők kb. 180 EUR
Borravaló 10 EUR
\n
 

Utazás busszal
Szállás
Ellátás megadott szerint
Idegenvezető
Utasbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Ügyintéző díj
Belépők
Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 65464

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Nagy török körutazás

Nagy török körutazás

Törökország, Ankara

Útazonosító: 65464

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Nagy török körutazás

Nagy török körutazás

Törökország, Ankara

Útazonosító: 65464

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!