Lagúnák, templomok, szerelmek

Ft-tól/fő 190.000
Legjobb ár:
158.000 Ft/fő-től

Lagúnák, templomok, szerelmek utazás foglalás

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Lagúnák, templomok, szerelmek utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 158.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója: 181776
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Egész napos velencei kirándulás
?  Sétahajózási lehetőség a Garda-tavon
?  Miramare kastély díszes termei
?  Verona látványosságainak felfedezése

Velence egyszerűen páratlan, de Veronában, Rómeó és Júlia városában járva könnyen beleszerethetünk egész Olaszországba is. Magával ragadó helyek.
Zsikó-Kovács Judit - Proko Travel munkatárs

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - TRIESZT - OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a tornyiszentmiklósi határra utazunk, majd haladunk tovább Szlovénián keresztül, miközben láthatjuk a Júlia-Alpok vonulatait. Olaszországba érkezve Trieszt városában állunk meg, mely már a Monarchiának is fontos kikötője volt. Belvárosában és a tengerparton sétálunk, ahol a bécsi mintára épített neoreneszánsz és eklektikus épületek kápráztatnak el bennünket. Ezek közül is kiemelkedik Olaszország legnagyobb, tenger felé nyitott teré­nek látványa. Szállásunk Treviso közelében **** hotelben lesz, fakultatív vacsora egy hotelközeli étteremben (3 éj).

2. NAP: MURANO - VELENCE

Egész napos kirándulás Velencébe. Punta Sabbioniból hajóval megyünk át a lagúnák városába. A velencei belépési adó és a hajójegy költsége külön fizetendő a helyszínen. Először átme­gyünk a Velencétől északra fekvő szigetre, Muranóba, melynek ma kb. 5.600 főnyi lakossága van, akik elsősorban az üveg­művességből élnek. Fellendülése 1291 után kezdődött meg, amikor - a tűzveszély miatt -, Velencéből kitiltották az üveg­műveseket, s a mesteremberek Muranóra költöztek. A velencei lagúna szigetein és a környező szárazföldön mindvégig jelen volt az üveggyártás. Az üvegművesség első emlékei még az ókorból maradtak fenn. Torcellón VII. századi üvegtárgyakra bukkantak a régészek, míg a különböző krónikák a X. századtól említik a környék üvegiparának folyamatos jelenlétét. Muránót elhagyva Velencébe hajózunk, megérkezésünk után gyalo­gos városnézés. A hatalmas Szt. Márk tér névadó katedrálisa 5 kupolás, bizánci stílusú, szemben vele a majd 100 m magas Harangtorony, ahova a szabadidő alatt fel lehet menni. Csodálatos a rálátás a városra. A közelben található a sok festőt megihlető Sóhajok hídja, és a gazdag hercegek mesés épülete, a Dózse-palota. Délután - a szabadprogram alatt -, meg lehet tekinteni belülről is a Dózse-palotát és a Szent Márk kated­rálist. A központot elhagyva elsétálunk a mindig nagy forga­tagú Rialto hídhoz. Erről körbetekintve gyönyörködünk a Canal Grandén haladó hajókban, gondolákban és a csatornát övező palotákban. Vacsorára érünk vissza szállásunkra.

3. NAP: SIRMIONE - GARDA-TÓ - VERONA

Reggel a Garda-tóhoz utazunk. Mindenkit elkápráztat a lát­vány, az azúrkék tó és a környező hegyvonulatok mesés egy­sége. Sirmionéban aki akar, egy félórás hajókirándulást tehet az égszínkék tavon. A vár közelében kötünk ki, majd szabad­program a központban. Ekkor meg lehet tekinteni a várat, de lehet emléktárgyakat vásárolni vagy fagylaltozni. Középkori vár nem létezhet saját kísértet nélkül, ez nincs másként Sirmione várával sem. A legenda szerint az elmúlt évszáza­dok alatt sokan láttak egy feketébe öltözött lovagot átsuhanni a Scaligeri erőd falain a sötét viharos éjszakákon. A sápadt és könyörtelen kinézetű kísértet, már több évszázada nem találja lelki békéjét, mivel réges-régen nem tudta megmen­teni élete szerelmét. A délutánt Veronában töltjük. Sétánkat az Adige parton, a Scaligeriek váránál kezdjük. Innen sétá­lunk be a belvárosba. Az Erbe téren szép épületek veszik körbe az ajándékárusítók bódéit. Tovább sétálva romantikázhatunk Júlia erkélyénél. Talán nem árulunk el nagy titkot, ha elmond­juk, Shakespeare Veronába tette szerelmi történetének színhe­lyét, azonban Júlia valóban sohasem élt a nevezetes házban. A híres erkélyt is csak 1936-ban építették. A házat 1905-ben szerezte meg a városvezetés a Dal Capello családtól, és a nevek hasonlósága alapján a regényben szereplő Capulet család tulajdonává nyilvánította, így teremtve új turisztikai látványos­ságot. A sétálóutcán, elegáns üzletek közt haladva érjük el az ókori Arénát, ahol nyaranta szabadtéri operaelőadásokat tar­tanak. A nézők egy része az Aréna küzdőterén elhelyezett szé­keken foglal helyet, de lehet az Aréna kőpadjairól is élvezni a látványos előadásokat. Itt fejezzük be közös sétánkat, és ekkor veszi kezdetét a szabad nézelődés, kávézás. Este érkezünk vissza szállásunkra.

4. NAP: MIRAMARE - SZLOVÉNIA - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulunk, útközben a tengerparton álló Miramare kastélyt tekintjük meg. Az isztriai fehér márvány épület egy hangulatos Habsburg időkből fennmaradt kastélyt rejt magában, melyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta, belga hercegnő építtetett Trieszt belvárosától alig néhány kilo­méternyi távolságra, a Trieszti-öbölben. A XIX. századi roman­tikus palota sok mindent átélt. Éveken át nyaralt az osztrák Riviérán a Habsburg hercegi pár, itt fogadta Miksa 1864. április 10-én a mexikói küldöttséget, amely felkérte őt országuk csá­szárává. Erzsébet királyné, Sissi is több alkalommal tett láto­gatást a Miramare kastélyban. Programunk befejezése után Szlovénián keresztül folytatjuk utunkat. Útközben láthatjuk a változatos szlovén tájat. Hazaérkezés Budapestre 21 óra körül. Ezután mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. reggel 10.00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút, kb. reggel 8.00
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút
— Tolna, Penny Market parkoló

x Lagúnák, templomok, szerelmek

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Lagúnák, templomok, szerelmek

Lagúnák, templomok, szerelmek

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 181776

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Lagúnák, templomok, szerelmek

Lagúnák, templomok, szerelmek

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 181776

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!