Leonardo szülőföldjén

Ft-tól/fő 239.000
Legjobb ár:
185.000 Ft/fő-től

Leonardo szülőföldjén utazás foglalás

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Leonardo szülőföldjén utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 185.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 182950
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  A festői toszkán vidék és a Ligur-tenger
?  Impozáns reneszánsz városok: Firenze és Pisa
?  Tesztvezetési lehetőség a Ferrari gyárban
?  Hajózás és séta a mesés Cinque Terre vidékén

Amikor először álltam Leonardo keresztelőmedencéjénél Vinci kis templomában, akkor igazán közel éreztem magamhoz a történelem talán legnagyszerűbb elméjét.
Zilzer Zsuzsa - 23 éve olasz utak idegenvezetője

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS - BUDAPEST - SZLOVÉNIA - PADOVA - OLASZORSZÁG

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárosból indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépést követően első programunk Padova belvárosa. Itt megtekint­jük a híres Szt. Antal-katedrálist, a névadó szent síremlékével és a templomhoz tartozó csodálatos kerengővel, a Gattamelata szobrot, a középkori épületek által szegélyezett főteret és kör­nyékét. Ezt követően folytatjuk utunkat ****-os szállodánkig.

2. NAP: FIRENZE - VINCI

A nap nagy részét Firenzében töltjük, tömegközlekedéssel megyünk be a központba. Alapos városnézés Olaszország művé­szeti fellegvárában. A Medici család alapozta meg - többek közt Leonardo segítségével -, hogy mind építészeti, mind képzőművészeti szempontból Európa egyik leggazdagabb városa legyen. Városnézésünk során a Régi Hídtól (Ponte Vecchio) a katedrálison keresztül (Santa Maria Del Fiore), a főtéren álló Városházáig, renge­teg érdekességet tekintünk meg. A hidat a XIV. században építet­ték, ma az arany- és ezüstművesek boltjaival, különösen érdekes. A katedrális a világ 4. legnagyobb keresztény temploma, melyet még látványosabbá tesz a mellette látható 85 m magas harang­torony. A Városháza előtti téren áll többek közt Michelangelo Dávid szobrának másolata, valamint Bartolomeo Ammanati Neptun kútja. Ezt követően az Uffizi képtár épületét és az előtte látható szobrokat is lefényképezhetjük. Ez csak egy csipetnyi a ránk váró sok élményből. Firenze részletes megtekintése után tovább indu­lunk Leonardo szülővárosába, Vincibe. Séta a hangulatos kisváros­ban. Este elfoglaljuk ****-os szállásunkat (2 éj).

3. NAP: PISA - CINQUE TERRE

A tegnapi mesés élményeket nehéz fokozni, de megpróbáljuk, mert a mai napon felkeresendő látványosságok is méltán lettek világhírűek. Délelőtt Pisába megyünk és felkeressük a Csodák-terét. Nem csak a Ferdetorony ejt ámulatba bennünket, hanem a Székesegyház és a Keresztelőkápolna is. A Ferde toronyba történő felmenetel belépős, melyre a jegyeket, jellemzően hónapokkal előre meg kell vásárolni. Amennyiben foglalása­kor megrendeli irodánktól - a szabad kapacitások függvényé­ben -, megvásároljuk Önnek a Ferde toronyba jegyét. Ha nem sikerül jegyet vásárolnunk (pl. minden jegy eladásra került), írásban értesítjük, és az Ön által kifizetett díjat természete­sen visszatérítjük. Ferde torony belépőjegy + foglalási költség: 9.500,- Ft. Ezt követően a Ligur-tenger vidékére utazunk. A Cinque Terre tulajdonképpen öt mesés kis falu és az őket körbeölelő sziklás tengerpart egysége. Ezek a sziklák és a tenger közé ékelődött gyöngyszemek mindenki tetszését elnyerik. Látni fogjuk, hogy miért keresi fel évente többszáz­ezer ember a Világörökségi Listán is szereplő Cinque Terre fan­tasztikus vidékét. La Speziából hajóval megyünk Monterossóba. (Ha nagyon viharos a tenger, akkor vonattal megyünk, de ilyen, több mint 100 utunkból mindössze két alkalommal történt.) Útközben gyönyörködünk a hegyoldalakra épült mesés kisvá­rosokban. Miután kiszálltunk a hajóból, sétálunk, pihenünk a tengerparton és élvezzük a bájos falucska egyedi hangulatát. A hegyoldalra épült piciny települések, a mediterrán növények és a sziklafalakat folyamatosan simogató hullámok elkápráz­tatnak bennünket. Monterossóból vonattal utazunk vissza a La Speziában lévő buszunkhoz és visszautazunk szállodánkhoz.

4. NAP: MARANELLO - BOLOGNA

Délelőtt megtekintjük a világ egyik legdrágább és leghíresebb autómárkájánk, a Ferrarinak a gyári múzeumát Maranellóban. Ez több mint egy autómúzeum. A kiállítás során a tűzpiros cso­dákból különböző korú járműveket láthatunk. Érdekes megfi­gyelni, hogy mennyit fejlődött az autóipar. Újdonság, hogy be lehet fizetni Ferrari tesztvezetésre. Pár perces autózással ki lehet próbálni egy Ferrari vezetésének élményét. Jelentkezés, fize­tés a helyszínen történik. Jogosítvány bemutatása szükséges. A múzeum megtekintése egy élmény, és a laikusok számára is érdekes. Ha valaki nem akar a múzeumba bejönni, a közeli kávé­zóban pihenhet. Bolognában töltjük a nap hátralévő részét. A Piazza Maggiore terét mesés paloták övezik. A főtér közelében lévő monumentális Neptun kutat utána a Piazza Galvanin talál­ható hatalmas könyvtár épületét is megtekintjük. Ellátogatunk a Jeruzsálem-negyedbe, ahol a Santo Stefano 7 templomból álló épületegyüttesét láthatjuk. Sétánk során lefényképezhet­jük a köröttünk magasodó hatalmas tornyokat. A csoport nagy részét meglepetésként fogja érni, hogy Bolognában, a város közepén áll két látványos ferdetorony. Szállásunk ****-os.

5. NAP: AQUILEIA - SZLOVÉNIA - BUDAPEST

Reggeli után hazaindulás. Útközben, még Olaszországban egy érdekes ókori települést keresünk fel. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresztény templomát, melynek köve­zete a mai napig őrzi eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Ezután folytatjuk utunkat, Szlovénia érintésével a Budapestre várható érkezés kb. 21 órakor. Ezt köve­tően mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. reggel 10:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút, kb. reggel 8:30
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 7:55
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10

x Leonardo szülőföldjén

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Leonardo szülőföldjén

Leonardo szülőföldjén

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 182950

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Leonardo szülőföldjén

Leonardo szülőföldjén

Olaszország, Körutazás Olaszországban

Útazonosító: 182950

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!