Kirándulás Nyugat-Magyarországon

Ft-tól/fő 107.000
Legjobb ár:
92.500 Ft/fő-től

Kirándulás Nyugat-Magyarországon utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Kirándulás Nyugat-Magyarországon utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 3 nap / 2 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 92.500 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 3 nap / 2 éjszaka
Utazás azonosítója: 182041
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  A legnagyobb magyar bazilika megtekintése
?  Világörökségek és pannon táj
?  Séta ,,A leghűségesebb város" ódon utcáin
?  Fertődi Esterházy-kastély, a magyar Versailles

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS - BUDAPEST - ESZTERGOM - TATA - BÁBOLNA - GYŐR

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után a festői Dunakanyar vidékén keresztül utazunk első megállónkig, az egykori királyi városig, Esztergomig, mely számtalan kulturális és történelmi ékkövet rejt. Itt megismerkedünk a magyarországi katolicizmus főszékesegyházával, amely impozáns látvány nyújt a Duna fölé magasodva. Az altemplomtól a kupoláig 100 méter, ezzel az ország legmagasabb egyházi épülete. Felkeressük a templomot, az altemplomot, a kincstárat és a kilátóteraszt. Egyik különlegessége, hogy a XIX. században oldalkápolna­ként hozzáépítették a vörösmárvány belsejű Bakócz-kápolnát, mely hazánkban az egyetlen épségben fennmaradt reneszánsz építészeti alkotás. A Mária Valéria hídon rövid időre átkelhe­tünk a már Szlovákiában lévő, szomszédos Párkányba, ahon­nan kiváló felvételeket készíthetünk a bazilikáról. Napunkat a vizek városában, Tatán folytatjuk, melynek épületeiről Fellner Jakab munkássága köszön vissza ránk. Sétánk során megtekint­jük a város egyik szimbólumát, az Országgyűlés téren álló jel­legzetes haranglábat. Az Öreg-tó parti sétányán körbejárjuk a város jelképévé vált Öreg-várat és a frissen felújított Esterházy-kastélyt is. Programunk alatt felfedezzük a horgászparadi­csom Cseke-tó partján fekvő angolpark hangulatos sétaútjait és romantikus, templom maradványokat utánzó műromjait is. Mai utolsó programunk a bábolnai Nemzeti Ménesbirtok meg­tekintése. Az impozáns épületegyüttes központi eleme még a XVIII. században épült. Meglátogatjuk többek között az arab ménesistállókat, az Afrika Vadászmúzeumot és az ország leg­öregebb akácfáját is. Ezt követően a Kisalföld központja, Győr felé vesszük az irányt, ahol elfoglaljuk szállásunkat (2 éj).

2. NAP: GYŐR - PANNONHALMA - LÉBÉNY - GYŐR

Reggelinket követően bejárjuk Győr óvárosát. A műemlékekben gazdag, 750 éves város a térség gazdasági, kulturális és sport­központja. Itt őrzik Szent László királyunk hermáját is. A Bécsi kapu tér Karmelita templomának érintésével megcsodáljuk az impozáns Széchenyi tér barokk műemlék palotáit, valamint a Rába és a Mosoni-Duna találkozásánál magasodó Bazilikát és a Püspökvárat. Városnéző sétánk után Pannonhalmára indu­lunk, ahol felkeressük a máig működő szerzetesközösséggel rendelkező Bencés Főapátságot. A látványos épületegyüttes 1996 óta méltán képezi az UNESCO Világörökség részét, hiszen páratlan kulturális kincseket őriz. A mintegy 40 főt számláló bencés közösség pedig változatos munkát folytat: lelkiségi, teológiai, szociális, kulturális feladataik ellátását turisztikai és gazdasági tevékenységükkel segítik, több száz világi mun­katársukkal közösen. Szabadprogram keretében eltölthe­tik idejüket az apátság arborétumában vagy az újonnan nyílt Illatmúzeumban, mely egyedülálló Magyarországon. Eltelve a pannonhalmi különlegességekkel tovább indulunk Lébény felé. A város Árpád-korban épült plébániatemplomának Szent Jakab a fővédőszentje és a hazai román kori építészet legszebb alko­tásai közé tartozik. Programunk befejezése után visszamegyünk győri szállásunkra.

3. NAP: SOPRON - FERTŐRÁKOS - FERTŐD - BUDAPEST

Reggeli után Sopronba buszozunk. Megcsodáljuk a leg­hűségesebb város történelmi belvárosát, melyet macskaköves utcák, boltíves kapualjak, ódon polgári épületek öveznek. A leglátványosabbak: Tűztorony, Vármegyeháza, ,,Kecske-templom", Storno-ház, Fabricius-ház, Patika-ház, Scarbantia ókori fóruma, Ó-Zsinagóga. Ezeket kívülről tekint­jük meg. Sétánk után, a délelőtt második felében, a fertőrákosi püspöki kőfejtőt, a Fertő-tó vidékének egyik legnépszerűbb látnivalóját keressük fel. Az itt bányászott ún. lajtamészkő geológiai, őslénytani és botanikai különlegesség, mivel a mai napig őrzi a Pannon-tenger növényeinek és állatainak lenyo­matát. A sokoldalú attrakció területén interaktív témapark, az itt élő sziklai bengéről elnevezett tanösvény és barlangszín­ház is található. Megismerhetjük a Páneurópai Piknik történe­tét, a Fertő-Hanság Nemzeti Park természeti kincseit, valamint kilátópontjairól láthatjuk a Fertő-tavat és környékét. Utunkat ezután Fertőd felé folytatjuk, ahol a ,,magyar Versailles", az ország legnagyobb és egyik legszebb barokk kastélya található, csodálatos díszkerttel, angolparkkal övezve. Az Esterházy-kastély a XVIII. század második felében, ,,Fényes" Miklós her­ceg élete alatt az ország kiemelkedő kulturális központjává vált. Zenei élete híres volt Európa-szerte. A vezetett kastélytúra során megtekintjük a gazdag rokokó díszítésű szobákat és ter­meket, köztük a Haydn-termet, ahol a világhírű osztrák zene­szerző Búcsúszimfóniája először felcsendült. Kirándulásunk zárásaként, úton hazafelé, megállunk a bánhidai csatának emléket állító népszerű Turul-emlékműnél, mely Tatabánya városa fölé magasodik. Innen szép rálátás van a városra és kör­nyékére. Terveink szerint 21 óra körül érkezünk Budapestre. Ezt követően vidéki utasainkat a felszállási helyükre szállítjuk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40

x Kirándulás Nyugat-Magyarországon

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Kirándulás Nyugat-Magyarországon

Kirándulás Nyugat-Magyarországon

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 182041

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kirándulás Nyugat-Magyarországon

Kirándulás Nyugat-Magyarországon

Magyarország, Kirándulás Belföldön

Útazonosító: 182041

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!