Isztambul városlátogatás

Ft-tól/fő 368.000
Legjobb ár:
368.000 Ft/fő-től

Isztambul városlátogatás utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Isztambul városlátogatás utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 368.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Városlátogatás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 181471
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Egy világváros, mely két földrészen fekszik
?  Az isztambuli nagy bazár mindenkit elkápráztat
?  Iszlám emlékek, épületek, mecsetek, törökfürdők

Annyi látványosság, mint amennyi Isztambulban van, a világon kevés helyen található. Csak ajánlani tudom mindenkinek ezt az utat.
Fleisz Tünde irodavezető, Proko Travel, Makó

Program:

1. NAP. BUDAPEST - ISZTAMBUL

Menetrend függvényében érkezünk meg Isztambulba, ahol vár bennünket magyar idegenvezetőnk. Programunkat az UNESCO Világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárban (Nagy Bazár) indítjuk. A világ egyik, ha nem a legismertebb bazárja, melyet 24 kapun lehet megközelíteni és kb. 4.000 üzlet várja az idelátogató helyieket, turistákat. Késő délután elfoglaljuk szállásunkat (4 éj).

2. NAP: ISZTAMBUL

Egész napos városnézés a két kontinensen elterülő Isztambulban. A bizánci építészet csúcsának is tartott Haghia Sofia katedrális­ban (ma dzsámi) kezdünk. Építészetileg úgy jellemezhető, mint az összes akkor ismert építészeti elem tökéletes szintézise. Innen folytatjuk sétánkat az Elsüllyedt Palotához, mely egyike a város alatt húzódó több száz víztározónak. Többek között forgattak itt már James Bond filmet is. Majd a híres Ahmet szultán dzsámiját (Kék-mecset) tekintjük meg, mely nevét a káprázatos kék fajansz­ról kapta. Falai közt iskola, kórház, I. Ahmet szultán és feleségé­nek síremléke található meg. Végül a Topkapi Palotát látogatjuk meg, mely az Oszmán Birodalom adminisztratív központja is volt. Kertjéből fantasztikus panoráma tárul elénk a Boszporuszra. Este fakultatív török est hastánc bemutatóval, korlátozott italfogyasztással, vacsora nélkül: 45 EUR.

3. NAP: ISZTAMBUL - FAKULTATÍV BURSA KIRÁNDULÁS

Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás Bursába, az Oszmán birodalom első fővárosába. Megnézzük a citadel­lát, majd az Oszmán és Orhan fejedelmek türbéjét. Innen a Nagy Dzsámi épületéhez megyünk, mely négyszögletes alaprajzú, 20 kupoláját, négy sorban 12 oszlop támasztja alá. Bursa másik híres épülete a Zöld Mecset: homlokzata gyönyörű fehér márvány­ból készült, az imaterem pedig ritka zöld fajansz díszítést kapott. A Selyem Bazárban alkudozhatunk az árusokkal. Este visszaérkezés a szállodába. Bursa fakultatív kirándulás ebéddel: 100 EUR.

4. NAP: ISZTAMBUL

Szabadprogram vagy a város további felfedezése fakultatív program keretében. Első megálló, Isztambul történelmi negye­dében elhelyezkedő Nagy Szulejmán komplexum, ahol a dzsá­min kívül több jóléti intézmény is található: többek között utazók és kereskedők részére karavánszeráj, a birodalom leg­nagyobb szegénykonyhája, kórházak, menhelyek, medre­szék, illetve a napjainkban is működő törökfürdő, a Hamam. Legfőbb látványossága a 4 minarettel rendelkező dzsámi, melynek 53 méter magas kupolája is a legmagasabbak közé tartozik. A temetőkertben Nagy Szulejmánnak és feleségé­nek, Hürremnek mauzóleuma, türbéje található. A Szulejmán alapítvány által fenntartott komplexumot annak idején a Magyarországról befolyt adó tartotta fenn. Ezután a Héttorony erődhöz megyünk, melyben egykor sok magyar hazafi is rabos­kodott. Meglátogatjuk a Çamlica Dzsámit is Isztambul legma­gasabb dombján. A neoklasszikus épület Ázsia legnagyobbjai közé tartozik 63 ezer fős befogadóképességével, 6 minaretjével. A fakultatív program ára: 70 EUR.

5. NAP: ISZTAMBUL - BUDAPEST

Szabadprogram vagy fakultatív kirándulás, amit a gazdagon díszí­tett Dolmabahce palota megtekintésével kezdünk. Ugyanaz a belső építész tervezte, mint a párizsi operaházat. Majd a Boszporuszon hajózunk, mely összeköti a város két oldalát. Utána irány a Fűszerbazár és a Galata-híd lábánál elhelyezkedő Új Dzsámi épülete. Dolmabahce palota és hajózás a Boszporuszon: 100 EUR. A kirándulás után felvesszük a szállodánál azokat, akik a sza­badprogramot választották. Ezt követően transzfer a reptérre. Menetrend függvényében utazunk Budapestre.

A fakultatív programok árai minimum létszámhoz kötöttek. Amennyiben nincs meg az adott minimum létszám, a fakultatív programok árai módosulhatnak vagy nem kerülnek megrendezésre. 

Az útlevélnek még legalább 180 napig kell érvényesnek lennie a Törökországba történő belépést követően.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel

x Isztambul városlátogatás

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Isztambul városlátogatás

Isztambul városlátogatás

Törökország, Isztambul

Útazonosító: 181471

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Isztambul városlátogatás

Isztambul városlátogatás

Törökország, Isztambul

Útazonosító: 181471

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!