Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Fedezze fel Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb szigetét, Krk-t! Négy napos utazásunk alatt bőven lesz idő strandolásra, de barangolhat a történelem színezte városok utcáin, hajózhat a...

Kívánságlistára teszem

Fedezze fel Horvátország egyik legszebb és legnépszerűbb szigetét, Krk-t! Pünkösdi utazásunk alatt bőven lesz idő pihenésre, bátrabbaknak strandolásra, de barangolhat a történelem színezte városok utcáin,  mindezt a horvát gasztronómia és vendéglátás remekeivel fűszerezve. Kell még több hozzávaló egy tartalmas kikapcsolódáshoz?

Az utazásról:

autóbusszal


Program:

1. NAP: KRK-SZIGET

A kora reggeli órákban találkozunk a foglaláskor megjelölt felszállási helyen és időpontban, majd elindulunk Horvátország felé. Rövid pihenőket tartunk útközben,kora délutáni órákban érkezünk meg a Kvarner-öböl pompás partjára. Elsőnek Opatijában szállunk ki, hogy egy kellemes sétát tegyünk a Lungomare sétányon, ahol maga Ferenc József és az Osztrák-Magyar Monarchia nemesei is örömmel töltötték idejüket. Meglátogatjuk a néhai botanikus kertet, melyet mostanra mindenki által látogatható közparkká alakítottak, legeltetjük szemünket a Monarchia korát idéző építészeti remekeken, megcsodáljuk a kristálytiszta vízű tengerpartok és kikötők forgatagát. A város bebarangolása után folytatjuk utunkat Krk-szigetére, ahol egyből elfoglaljuk szálláshelyünket. A tengerpart már délután tökéletes helyszínt biztosít a pihenéshez.

 

2. NAP: KRK VÁROS, KOSLJUN, VRBNIK

Szabadprogram vagy egész napos fakultatív kirándulás lehetőség: Szigettúra Krk-szigeten: 

A napot Krk városban levő látnivalókkal kezdjük, mely ma is a sziget legjelentősebb városa, óvárosa középkori jellegével még ma is egy erődítmény, amelyet teljesen körbevesznek a város vastag falai, megmaradtak városkapui és a XII: századi Frangepán erőd masszív tornyai. A város kővel burkolt utcái és terei egyik ámulatból a másikba ejtik az embert: több érdekesség is megtekinthető, a Frangepán erőd maradványai mellett a Mária mennybevitelének szentelt katedrális. Városnézésünk során a hangulatos kikötőbe is ellátogatunk, nézelődünk a számos bolt kirakata előtt és megpihenhetünk valamelyik bájos étterem teraszán, egy kávé társaságában. 

Krk után Kosljun kicsiny kolostorszigetére látogatunk, melyet ma is az it lakó ferences szerzetesek gondoznak. A szigetet Punattól néhány perces hajóúttal érjük el. Miután kikötöttünk, a kolostor és a templom épülete mellett a szerzetesek féltve őrzött, évszázadok alatt összegyűjtött emlékeit tekinthetjük meg a természettudományi, néprajzi és régészeti kiállításokon. A sziget árnyas fái alatt és a kolostori kertek körül tehetünk egy kellemes kis sétát, mielőtt visszahajózunk az autóbuszhoz. (Az oda-vissza hajózás és a múzeumi belépő árát a fakultatív program díja tartalmazza.)

Továbbutazunk Vrbnik-be, ahol elsőként a dombtetőn épült, csendes középkori óvárost járjuk be és végigmegyünk a világ legszűkebb utcáján is, mely 40 cm-es szélességével a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült. Felkeressük a város egyik tradícionális pincészetét, ahol 3 féle pálinkát, majd 3 féle bort kóstolhatunk, hozzá helyi juhsajtot, ízletes sonkát fogyaszthatunk. (A fakultatív program díja tartalmazza a kóstolóprogram árát is.)

Élményekkel teli nap után, vacsorára térünk vissza szálláshelyünkre.

 

3. NAP: ROVINJ, BALE, PULA 

Ismét választhatunk a pihenés vagy fakultatív egész napos kirándulás között.  

Reggelink elfogyasztása után autóbuszunkkal az Isztriai-félsziget felfedezésére indulunk. A régió Horvátországon belül is külön világnak számít, a történelem évszázadai alatt többször cserélt gazdát, így az itteni városokban bizánci, velencei hatások és az Osztrák-Magyar Monarchia kora is megelevenedik. Első állomásunk Rovinj városa lesz, melynek épületei hűen tükrözik a velencei uralom stílusjegyeit. A tengerbe nyúló földnyelven épült város legmagasabb pontja ad otthont Szent Eufémia templomának, mely a város védőszentjének szarkofágját őrzi, s melynek harangtornya a velencei Campanile mintájára készült.  Ezt követően tovább haladunk Baléba, mely a mai napig őrzi századokkal ezelőtti hangulatát.

Miután kigyönyörködtük magunkat a fenséges kilátásban, folytatjuk utunkat Pula városa felé. A város már a római korban nagyon fontos helyszín volt, és jelentőségét az Osztrák Magyar Monarchia idejére csak növelte, hiszen haditengerészeti bázis működött itt. A hajdan volt amfiteátrum sétánk egyik meghatározó állomása lesz.

A program után vidáman térünk vissza a szálláshelyre.

4. NAP: 
Kiadós reggelink után megkezdjük utunkat Magyarország felé,  hazafelé útba ejtjük Rijekát, a hajdan magyar fennhatóság alá tartozó színpompás kikötőváros kedves kis utcácskáit barangoljuk be. Egy kellemes sétát teszünk a Korzón,és csak ezt követően indulunk el Magyarország irányába. Érkezés a felszállási helyre a késő esti órákban.


A szállásról:
A Villa Tamarisban vagy a Villa Lovorka-ban. Mindkét szálláshely a Hotel Resort Drazica közelében található, melynek szolgáltatásait igénybe vehetik. A szálláshely Krk városában,pár méterre a tengerparttól, az óvárostól 800 méterre van. 

 


Az elhelyezésről:

2 ágy, fürdőszobás szobában, egy és három ágyas szoba kérhető


Az ellátásról:

Félpanzió büférendszerben, ásványvíz, üditő és melegitalok korlátlan fogyasztása

 

 

Fakultatív programok

Krk - szigettúra hajókirándulással és borkostolóval

40 € / fő

Rovinj-Bale-Pula kirándulás

30 € / fő

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre

Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre

Horvátország, Krk-sziget

Útazonosító: 148937

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre

Pünkösdi kiruccanás Krk szigetre

Horvátország, Krk-sziget

Útazonosító: 148937

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!