Csehország felfedezése

Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Csehország felfedezése utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

A nevezetességeken és a szép fővárosokon kívül Csehországban megragadja az embert, az a rengeteg erdő, a sok zöldövezet, a természet érintetlensége. Mindehhez társul még  számtalan tó. Felejthetetlen élményekben lesz részük.

Az utazásról:

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).

Autóbusz felszállási lehetőségek
Székesfehérvár - 5.45
Piac téri buszpu. melletti / Megyeháza mögötti parkoló
Budapest - 7.00
Déli pályaudvarnál, a CBA Déli Áruház felőli parkoló
Tatabánya - 7.45
M1 pálya és 1-es út kereszteződése, ENI kút a McDonald's mellett
Győr - 8.30
Vasútállomás főbejárata előtti szgk.parkoló

 

 


Program:

1. nap: Dévény vára, Brno (Brünn)

Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból 5.45-kor, Budapestről az autóbusz 7 órakor indul a Déli pálya­ud­var­tól. Utazás a Tatabánya – Győr – Raj­ka – Pozsony út­vo­na­lon. Első programunk a szlovák főváros melletti Dévényi vár (a Duna Gib­ral­tár­ja). A Duna és a Morva folyók ta­lál­ko­zá­sá­nál egy magas szik­lán álló erő­dít­mény valaha az egyik leg­fon­to­sabb magyar vár volt a nyugati ha­tár­szélen, má­ra a látványos romok maradtak meg.
To­vább­uta­zás Brnóba, Csehország második leg­na­gyobb városába. Is­mer­ke­dés a szép bel­vá­ros­sal (Dóm, Piac tér, Régi városháza – pano­ráma a to­rony­ból stb.), majd szabad program. Szállás a vá­ros­köz­pont­ban (2 éj).

2. nap: Morva-karszt, Olomouc (Olmütz)

Délelőtt utazás a Morva karszthegységbe, ahol a víz oldó ha­tá­sá­ra búvópatakok és barlangok káp­rá­za­tos együt­te­se képződött. Csónakázás a föld alatti Punkva folyón egy csepp­kő­bar­lang­ban, majd séta a Ma­cocha-szur­dok­hoz.
Délután kirándulás Olomoucba, Csehország mű­em­lé­kek­ben egyik leg­gaz­da­gabb városába: gyönyörű terek, városháza, szentháromság-oszlop (a leg­na­gyobb az országban), Szent Vencel-dóm stb.

3. nap: Hradec Králové (Königgrätz), Cseh Paradicsom

Utazás északnyugat felé Hradec Královéba, Kelet-Cseh­or­szág tar­to­mány fővárosába. A város inkább német nevén, Königgrätzként vált híressé. Történelmi vá­ros­köz­pont­ja az Elba bal partján szintén a leg­szeb­bek közé tartozik: Fő tér, Szentlélek-ka­ted­rá­lis, Fehér torony (pano­rá­ma­ki­lá­tó), városháza, Mária Menny­be­me­ne­te­le-templom stb.
To­vább­uta­zás a Cseh Paradicsom nevű nem­ze­ti parkba. A fenyvesekből kiemelkedő bizarr szikla­alak­za­tok által alkotott vad­re­gé­nyes szikla­város az ország egyik leg­nép­sze­rűbb ki­rán­du­ló­helye. Szállás Prága kör­nyé­kén (3 éj).

4. nap: Prága

Vá­ros­né­zés Prágában, a cseh fővárosban: Hradzsin, Szent Vitus-katedrális, Aranyművesek utcája, Károly híd, Óváros tér a városházával, Vencel tér stb.
A vá­ros­né­zés után marad sza­bad­idő arra, hogy sé­tál­has­sa­nak az ősi utcákon vagy be­ül­je­nek va­la­me­lyik híres sörözőbe.

5. nap: Karlovy Vary (Karlsbad), Prága

Kirándulás a nyugat-csehországi Karlovy Vary­ba, Eu­ró­pa egyik híres fürdő­vá­ro­sá­ba. A szép fek­vé­sű vá­ros­ban ma is sok pompás épület emvlévkez­tet az Osztrák-Magyar Monarchia idő­sza­kára, amikor Karls­bad a nem­zet­kö­zi arisz­tok­rá­cia egyik fő ta­lál­ko­zó­he­lye volt.
Karlovy Vary után érkezés a prágai belvárosba a ké­ső dél­utá­ni órákban. Közös séta, illetve sza­bad­idő az esti Prágában.
Figyelem: A félpanziós felárat befizetőknek a vacsora ezen a napon Prágában, egy belvárosi étteremben lesz.

6. nap: Kutná Hora (Kuttenberg), Konopište kastélya

Délelőtt is­mer­ke­dés Kutná Horával (UNESCO vi­lág­örök­ség). Ez a kisváros 5-600 évvel ezelőtt Prá­gá­val ve­tél­ke­dett, ebből a korból származnak ér­té­kes mű­em­lé­kei. Ezek közül is kiemelkedik a Szent Bor­bá­la-ka­ted­rá­lis, melyet Közép-Európa egyik leg­szebb gó­ti­kus temp­lomá­nak tartanak.
A következő programunk Konopište kas­té­lyá­nak meg­lá­to­ga­tá­sa (gazdagon díszített belső ter­mek, tró­fe­a­gyűj­te­mény, angolpark). A romantikus épü­let­együt­tes az Osztrák-Magyar Monarchia egy­ko­ri trón­ö­rö­kö­sé­nek, Ferenc Ferdinánd fő­her­ceg­nek a tu­laj­do­na volt.
Ezután to­vább­uta­zás Dél-Csehországba, szállás Čes­ké Budejovicében (2 éj).

7. nap: Český Krumlov (Krumau), Hluboká kastélya, České Budejovice (Budweis)

Utazás Český Krumlovba. Ez a város egy a kö­zép­kor­ból ránk maradt gyöngy­szem, az UNESCO vi­lág­örök­ség része. A Vltava folyó ka­nya­ru­la­tá­ban el­he­lyez­kedő óvárosa és meg­hök­ken­tően ér­de­kes vára sokáig emlékezetes marad a turistáknak.
Délután látogatás Hluboká kastélyában, melyet egy­ko­ri tu­laj­do­no­sai – a Schwarzenbergek – az angol ural­ko­dó re­zi­den­ci­ájá­nak, a Windsori kas­tély­nak a min­tá­já­ra alakították át. Ma Csehország leg­lá­to­ga­tot­tabb kastélya.
Visszautazás České Budejovicébe. Közös séta, azután szabad program Dél-Csehország tar­to­má­nyi fővárosában.

8. nap: Telč, Lednice kastélya

Utazás a dél-morvaországi Telčbe, ahol a fő­tér tö­ké­le­tes­sé­ge szinte minden képzeletet felül­múl (UNESCO vi­lág­örök­ség). Is­mer­ke­dés a város­sal, majd in­du­lás hazafelé. Utolsó programunk az oszt­rák ha­tár közelében fekvő Lednice kas­té­lyá­nak meg­te­kin­té­se. A dús­gaz­dag Liechtenstein her­ce­gek egykori pazar pa­lo­tá­já­ban tett látogatás méltó le­zá­rá­sát jelenti a cseh­or­szági kör­uta­zásnak.
Hazaérkezés Szlovákián keresztül a Pozsony – Rajka – Győr – Tatabánya – Budapest – Székesfehérvár út­vo­na­lon az esti órákban.

Figyelem: A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartásának függvényében felcserélődhet.


A szállásról:

7 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban.

 

2 éjszaka Brnóban egy szép, központi fekvésű, 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 3 éjszaka Prága kör­nyé­kén egy új, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban és 2 éj­szaka České Budejovicében egy vá­ros­köz­ponti, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban. A Prága kör­nyé­ki hotel egy kis wellness részleggel is rendelkezik, mely­nek szolgáltatásai térítés elle­né­ben ve­he­tők igénybe.

Nincs éjszakai buszozás.

 


Az elhelyezésről:

Kétágyas, fürdőszobás szobákban.


Az ellátásról:

Büféreggeli /fakultatív félpanzió.


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Csehország felfedezése

Csehország felfedezése

Csehország, Dél-Csehország, Brno

Útazonosító: 1602

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Csehország felfedezése

Csehország felfedezése

Csehország, Dél-Csehország, Brno

Útazonosító: 1602

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!