Baltikumi panoráma

Ft-tól/fő 277.000
Legjobb ár:
277.000 Ft/fő-től

Baltikumi panoráma utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Baltikumi panoráma utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 8 nap / 7 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 277.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás azonosítója: 165125
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Mindhárom balti főváros megtekintése
?  Oda- és visszaúton lengyelországi ízelítő
?  Hanza stílusú házak több városban is
?  Repülős csatlakozási lehetőség

A három Balti ország hasonló történelmi múlttal rendelkezik, mára azonban mégis, mintha három külön világ lenne.

Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - SZLOVÁKIA - VARSÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A fővárost elhagyva, parassapusztai határátkelést követően utazás Szlovákián keresztül Lengyelországba. Szállás Varsóban.

2. NAP: VARSÓ - VILNIUS (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: BUDAPEST - VILNIUS)

Reggelit követően Varsó belvárosának megismerésével kezdünk. Varsó óvárosa UNESCO világörökség, nem véletlenül. Ez a legrégibb történelmi negyede a fővárosnak. A II. Világháborúban ez a rész is elpusztult, de régi festmények, fényképek és tervrajzok alapján rekonstruálták az épületeket és szinte teljes egészében újjáépítették. Az épületek egységes barokk stílusúak. Varsó után Litvánia fővárosába, Vilniusba utazunk. Elfoglaljuk szállásunkat, majd megkezdjük városnézésünket. A hangu­latos óvárosban megcsodáljuk többek közt a gótikus Szent Anna-templomot, mely kívülről sokkal látványosabb. A város központi terén áll a katedrális, melynek homlokzata klasszi­cista stílusú, de az alapok a XIV. századból valóak. Védőszentje a magyar Szent László, akinek kápolnája is van a templom­ban. Itt tartották a litván nagyfejedelmek beiktatását is. Ezt követően lefényképezhetjük a mellette látható harang­tornyot és a mögötte található Gediminas-tornyot. Szállás Vilniusban. Lehetőség van arra is, hogy valaki repülővel tegye meg a Budapest - Vilnius távolságot átszállással. A repülést és a transzfert irodánk szervezi, de az utazás egyénileg történik.

3. NAP: VILNIUS - TRAKAI - KAUNAS - KERESZTEK HEGYE

Reggeli után, amennyiben előző napról maradt még látványosság Vilniusban, amire nem jutott idő, annak megtekintése, majd elhagyjuk a fővárost és először Litvánia leglát­ványosabb területére megyünk. Ez Trakai. Gyönyörködünk a tájban, melyet 61 tó színesít. Megtekintjük a Vytautas várat, melyet szintén egy tó ölel körbe. Az egész vidék nyugal­mat áraszt. Folytatjuk utunkat Litvánia második legnagyobb városába, Kaunasba. A város egy időben ideiglenes főváros is volt. Sétánk során megtekintjük többek között a ,,Fehér hattyú"- nak nevezett régi Városházát, a jellegzetes téglagótika stílusá­ban épített Perkunas házat, valamint a Vytautas-templomot. Tovább utazunk és délután érkezünk a Keresztek Hegyéhez. Ez egy érdekes, különleges zarándokhely, ahol sokféle anyag­ból (fa, fém, kő...) állítottak fel különböző méretű kereszteket, ezek száma már több 100.000 db. Utasainknak is lesz lehető­ségük keresztet elhelyezni az emlékhelyen. (Lehet hozni is, de a helyszínen is lehet több fajta keresztből választani, és vásá­rolni.) A Keresztek Hegye után szállásunkra buszozunk.

4. NAP: RUNDALE - RIGA

Reggel Lettországba utazunk. Délelőtt megállunk a Balti álla­mok egyik legszebb látványosságánál, a Rundale kastélynál. A barokk építészet gyöngyszeme a szépen felújított palota. A parkja is megérdemel egy kellemes sétát. Folytatva utunkat a déli órákban érkezünk Rigába. A Balti-tengerhez tartozó Rigai-öböl partján lévő festői lett fővárosban városnézés. A régi kereskedővárost, a most 1 millió lakosú Rigát a Hanza időkben városfal védte. Megtekintjük többek közt a lőportornyot és a XIII. század­ban épült dómot. A Szent Péter-templom 123 m magas toron­nyal rendelkezik, így ez a legmagasabb épület a fővárosban. A Feketefejűek Háza, az ország legnagyobb céhháza, melynek különösen szép a homlokzata. Sok látványos középkori emléket tekintünk meg, miközben sétálunk a zegzugos óvárosi utcákon. Ezt követően szabadprogram a központban. Szállás Rigában.

5. NAP: RIGA - SIGULDA - TURAIDE - TALLINN

Reggeli után folytatjuk utunkat észak felé. Első megállónk a Gauja Természetvédelmi Parkban lesz. Itt megtekintjük a Sigulda vár romjait, majd átmegyünk a Gauja folyó bal part­jára, ahol a Turaide vár található. Nagyon jó állapotban van a többszáz éves erőd. Fel lehet menni a toronyba és körbe tudunk tekinteni a nemzeti park területén. A közelben található a Gutmanis barlag, mely Lettország legnagyobb barlangja. Ezt is felkeressük. Folytatjuk utunkat Észtországba a Struve Földmérő vonalat átlépve. Megérkezésünk után városnézés Tallinnban. A várost a Hanza időkben várfal védte, melyből a mai napig maradtak fenn tornyok, várfalak, körbástyák. A hangulatos óvárosban sétálunk, ahol éttermek, emléktárgyak is utalnak a gazdag Hanza időkre. A szépen reno­vált épületek mellett felkeressük a Nyevszkij-székesegyházat, a Városházát és több régi céhházat is. Láthatjuk, milyen finoman elegáns város Tallinn. Este elfoglaljuk szállásunkat.

6. NAP: TALLINN- PARNU - JÜRMALA - LITVÁNIA (REPÜLŐVEL UTAZÓKNAK: TALLINN - BUDAPEST )

A repülővel utazók ezen a napon reggel átszállással hazautaz­nak Budapetre. A buszos utasokkal két tengerparti nyaralóhelyet keresünk fel. Tallinnt elhagyva indulunk Pärnuba, mely Észtország legkedveltebb üdülőhelye. Fesztiváloknak is ott­hont adó település tengerparti szakaszán sétálunk, nézelő­dünk. Kora délután ismét egy nyaralóhelyet tekintünk meg. Lettország legnépszerűbb üdülőhelyén Jürmalában, szintén a tengerparton sétálunk. Nagyszerűen kialakított, széles homo­kos beach található itt. Délután Litvánia második legnépesebb városa, Kaunas felé buszozunk. Útközben látványos fenyőerdő­ket és lombos erdőket is érintünk. Este elfoglaljuk szállásunkat.

7. NAP: KAUNAS - LUBLIN

A délelőtti órákban elhagyjuk Litvániát és Lengyelországba uta­zunk. A kora esti órákban érkezünk Lublinba. A kicsi, de nagyon szép óvárosában, több mint 100 műemlék épületet láthatunk gya­logos városnézésünk során. Főbb látnivalók: Városháza, Krakkói kapu, középkori városfal, Domonkos bazilika. Szállás Lublinban.

8. NAP: LUBLIN - RZESZÓW - SZLOVÁKIA - BUDAPEST

Reggeli után folytatjuk utunkat hazafelé. Útközben még Lengyelországban megállunk Rzeszówban városnézésre. A fő látványosság a Piactér melynek legszebb épülete a városháza és a Rzeszow pincesor. Rövid programunk után továbbutazunk. Szlovákia, Miskolc érintésével tervezetten 21 órakor érkezünk Budapestre. Ezt követően Szeged, Debrecen, Pécs útvonalon fel­szállt utasainkat hazatranszferáljuk.

 

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 6:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40

x Baltikumi panoráma


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Baltikumi panoráma

Baltikumi panoráma

Észtország, Tallin

Útazonosító: 165125

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Baltikumi panoráma

Baltikumi panoráma

Észtország, Tallin

Útazonosító: 165125

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!