Az Oszmán Birodalom öröksége

Ft-tól/fő 518.000
Legjobb ár:
399.000 Ft/fő-től

Az Oszmán Birodalom öröksége utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Az Oszmán Birodalom öröksége utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 9 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 399.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 9 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója: 182060
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Isztambul, Bursa és Trója látnivalói
?  Szófia, Plovdiv és a Rilai kolostor
?  Történelmi emlékek Görögországban
?  Tengerparti napozás és fürdési lehetőség

Programunkban több olyan látványosság, többezer éves emlék található meg, mely kevés utazási irodai ajánlatában szerepel. Ezt az utat az ínyenc utazóknak ajánlom.
Prónay Gyula - Irodánk alapító tulajdonosa

Program:

1. NAP: BUDAPEST - SZERBIA - BULGÁRIA - SZÓFIA

Ingyenes, kora reggeli transzferek indulnak Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindkét útvonalon további felszál­lási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után az M5-ös autó­pályán haladunk dél felé. Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Szegeden is fel lehet szállni, majd határátlépés Szerbiába. Átutazunk az országon és délután érkezünk Bulgáriába. Szállás Szófiában ****-os hotelben.

2. NAP: SZÓFIA - RILA - KAVALA

Reggeli után - mivel kirándulásunk visszaútján lesz a szófiai gyalogos városnézés -, ezen a napon csak egy buszos köruta­zás szerepel programunkban, mely során megnézzük Szófia leg­főbb nevezetességeit. Ezután elhagyjuk a fővárost és az ország leghíresebb műemlékéhez, a Rilai Kolostorhoz buszozunk, mely az UNESCO Világörökségei közt is megtalálható. A meseszép kolostort a X. század környéken remeteségbe vonult Rilai Szent János követői alapították. Ennek megtekintése után elhagyjuk Bulgáriát és Görögországba lépünk át, és Kavala melletti szállá­sunkra utazunk (2 éj). Lepakolunk a szállodába, majd napozási fürdési lehetőség a tengerparton.

3. NAP: KAVALA - PHILIPPI - KAVALA

Reggeli után Philippibe megyünk azokkal, akik kíváncsiak az egyik leghíresebb ókori emlékhelyre. Akik inkább a pihe­nést választják, azok ezen a napon fürödhetnek, napozhatnak. Philippit az i.e. IV. században alapították. Archeológiai emlékei miatt az UNESCO Világörökségei közé is bekerült. Megtekintjük az ókori emlékeket. Legalább ilyen híres a közelben zajlott csata, melyet Antonius vívott Brutus és Cassius ellen. Shakespeare drá­májában is megemlítik: ,,Filippinél találkozunk". Azóta is a döntő csatára utaló szállóige lett ez a mondat. Az ókori emlékek meg­tekintése után Kavalába utazunk. Fő látványosságai; a 500 éves vízvezetékrendszer, a Városháza és a város fölé magasodó erőd. Programunk befejeztével visszautazás szállásunkra, és a nap további részében pihenés a tengerparton. Szállás.

4. NAP: KAVALA - TRÓJA - BURSA

Reggel elhagyjuk Kavalat, majd Görögországot, és Törökországba utazunk. Átkelünk a Dardanellák szoroson és az ország egyik leg­ismertebb történelmi emlékét keressük fel, ez Trója (török neve: Truva) mely szintén Világörökség. A település i.e. kb. 3.000 évvel jött létre. Az évezredek során többször lerombolták a várost, majd újjáépítették. Megtekintjük az ásatások során feltárt emlé­keket és a mellette lévő múzeumot. Programunk után folytat­juk utunkat az Oszmán Birodalom első fővárosába, Bursába mely szintén Világörökség. Szállás Bursában.

5. NAP: BURSA - ISZTAMBUL

Délelőtt rövid séta Bursaban. Megtekintjük az Ulu Dzsámit, a Nagy Mecsetet, majd a belvárost. Felkeressük Bursa másik híres épületét a Zöld Mecsetet, melynek homlokzata gyönyörű fehér márványból készült, az imaterem pedig ritka zöld fajanszdí­szítést kapott. Ezt követően továbbutazunk Isztambulba. Még Ázsiában, de már Isztambulban elmegyünk a Çamlica Dzsámit megtekinteni Isztambul legmagasabb dombján. Közelében lévő kilátóról szép rálátás van a Boszporuszra és a városra. A neoklas­szikus épület Ázsia legnagyobbjai közé tartozik 63 ezer fős befogadóképességével, 6 minaretjével. Átkelünk a Boszporusz csatornán így érkezünk vissza Európába és Isztambul központ­jába. Első megállónk a gazdagon díszített Dolmabahce palota megtekintése lesz. Ugyanaz a belső építész tervezte, mint a pári­zsi operaházat. 285 szobája, 46 terme, 6 fürdője mind a szul­tán családjának kényelmét szolgálta. Városnéző programunkat az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Fedett Bazárban (Nagy Bazár) folytatjuk. A világ egyik, ha nem a legismertebb bazárja, melyet 18 kapun lehet megközelíteni és kb. 4.000 üzlet várja az idelátogató helyieket, turistákat. Késő délután elfoglal­juk ****-os szállásunkat. (2 éj). Vacsora egy közeli étteremben.

6. NAP: ISZTAMBUL

Reggeli után egésznapos városnézés a két kontinensen elterülő Isztambulban. Délelőtt a bizánci építészet csúcsának is tartott, 537-ben emelt Haghia Sofia katedrálisban (ma mecset) kezdünk. Építészetileg úgy jellemezhető, mint az összes akkor ismert épí­tészeti elem tökéletes szintézise. Innen folytatjuk sétánkat az Elsüllyedt Palotához (vagy Bazilika Ciszterna), mely egyike a város alatt húzódó több száz víztározónak. Annyira különle­ges, hogy többek között forgattak itt már James Bond filmet is. Majd a híres Kék-mecsetet tekintjük meg, mely nevét a káprá­zatos kék csempékről kapta. Falai közt iskola, kórház és I. Ahmet szultán feleségének síremléke található meg. Végül a Topkapi Palotát látogatjuk meg, mely az Oszmán Birodalom adminisztra­tív központja is volt. Kertjéből fantasztikus panoráma tárul elénk a Boszporuszra. Este egy vacsorás hajókirándulásra megyünk a Boszporuszon, ahol egy jellegzetes török showt is láthatunk.

7. NAP: ISZTAMBUL - RODOSTÓ - EDIRNE - PLOVDIV

Reggel elhagyjuk Isztambult és Rodostó városába megyünk, hogy felkeressük II. Rákóczi Ferenc emlékházát. A fejedelem 15 évig élt itt kíséretével a szabadságharc után. A kiállítás megtekintése után koszorúzás, majd folytatjuk utunkat Edirnébe, a régi Drinápolyba, mely szintén volt az Oszmán Birodalom fővárosa. Felkeressük a Szelim mecsetet, melynek 70 m-es minaretje Törökországban a legmagasabb. Közelében található az Eski mecset. Nagyon hangu­latos a belváros is. Itt sétálunk, majd továbbmegyünk Bulgáriába. Szállás ****-os hotelben Plovdivban.

8. NAP: PLOVDIV - SZÓFIA - NIS

Reggel kezdjük Bulgária egyik legkülönlegesebb városá­nak megtekintését, ez a plovdivi városnézés. A települést idő­számításunk előtt alapították. Főként a római kori emlékeket, továbbá a fából készült, és a reneszánsz stílusú hazákat tekint­jük meg. Plovdiv öregebb, mint Athén vagy Róma. A világon az 5., Európában a legrégebbi városnak tartják, amelyben folya­matosan éltek emberek. A régészeti feltárások során több cso­dálatos épületet került felszínre: egy látványos stadion, pogány templomok, gyönyörű amfiteátrum, termálfürdők, arisztokrata házak és vízvezetékek. A település legrégebbi műemléke az ókori trák erőd, ugyanebből az időből származik az antik főtér, a II. szá­zadból pedig a római amfiteátrum. Városnézésünk során meg­lepődünk, hogy milyen gazdag történelmi emlékekben Plovdiv. A várost elhagyva a következő megállónk Szófia. Mivel utunk ele­jén, a buszos városnézés során több látnivalót megtekintettünk már, most csak az elmaradt belvárosi sétát pótoljuk. Ekkor tud­juk megtekinteni a Szent Sofia templomot és az Alekszander Nyevszkij katedrálist, mely egy kijevi fejedelem nevét viseli. A templom az oszmán birodalom alóli felszabadításban ele­sett orosz katonáknak állít emléket. Látványos a Parlament és a Nemzeti Balett és Operaház épülete is. Sétálunk a Vitoska sétá­lóutcán, ahonnan mesés rálátásunk lesz a város fölé magasodó Vitosa hegyre. Természetesen a nap során lesz szabadidőnk is, amikor emléktárgyakat tudunk vásárolni. Délután hagyjuk el a bolgár fővárost és Szerbiába utazunk, ahol a szállásunk lesz.

9. NAP: SZERBIA - SZENDRŐ - SZEGED - BUDAPEST

Folytatjuk utunkat Szerbiában. Útközben megállunk egy érde­kes várnál. A szendrői vár Szerbia egyik legjobb állapotban maradt erődítménye. Megtekintjük a várat és közben fotókat készíthetünk az alattunk kanyargó folyóról. Ennek a várnak ost­roma közben halt meg Kinizsi Pál. Várlátogatásunk után foly­tatjuk utunkat és a határátlépést követően Szeged érintésével utazunk Budapestre. A fővárosba történő érkezés a határát­lépéstől függ. Terveink szerint 21 óra körül várható. Útközben, illetve Budapest után mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Kecskemét (Budapest után), Auchan parkoló, kb. reggel 8:00
— Kiskunfélegyháza (Budapest után), M5 melletti OMV benzinkút, kb. reggel 8:30
— Szeged (Budapest után), Rókusi körúti Tesco parkoló, kb. reggel 9:30
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15

x Az Oszmán Birodalom öröksége

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Az Oszmán Birodalom öröksége

Az Oszmán Birodalom öröksége

Törökország, Körutazás Törökországban

Útazonosító: 182060

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Az Oszmán Birodalom öröksége

Az Oszmán Birodalom öröksége

Törökország, Körutazás Törökországban

Útazonosító: 182060

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!