Advent Bécsben - Mikulás-vonat

Ft-tól/fő 18.900
Legjobb ár:
18.900 Ft/fő-től

Advent Bécsben vonattal utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Advent Bécsben - Mikulás-vonat utazásra! A kiutazás vonattal történik. Az utazás időtartama 1 nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 18.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Városlátogatás
Kiutazás: Vonat
Turnusok: 1 nap
Utazás azonosítója: 83942
Kívánságlistára teszem

HO-HO-HOOO, indul a MIKULÁS-VONATUNK!
Vonatozzunk együtt a Mikulással és segítőivel, a Krampuszokkal!

Mikulás, vonatozás, krampuszok, játék, INDULÁÁÁS!


Ezt a programváltozatot azoknak az utasoknak ajánljuk, akik szívesebben utaznak egy kényelmes és hangulatos különvonattal, mint hogy maguk vezessenek és szeretnek utazás közben felállni, beszélgetni, mozogni kicsit.

Mikulás vonatunk nagyszerű élmény kicsiknek és nagyoknak. Vonatos utazásunk közben láthatjuk a Mikulást és krampuszait, kísérő manócskák pedig ajándékokat osztogatnak. Játszunk, hangulatos karácsonyi zenét hallgatunk és értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.

A saját programterv módot adhat nagyszerű időszakos kiállítások megtekintésére, kevéssé ismert látnivalók felkeresésére, egyéni tempójú sétára, vásárlásra. 

Ha szervezett programjainkhoz szeretnének csatlakozni inkább, akkor lehetőség nyílik a híres gasztropiac, a Naschmarkt; a Schönbrunni kastélypark vagy akár az izgalmas tengeri kalandokat nyújtó Tenger háza felkeresésére is.

A vonaton mosdó az egész út során rendelkezésre áll, még kényelmesebbé téve a gyerekekkel való utazást.

2 év alatti kisgyermekek, amennyiben ölben utaznak ingyenes a részvételük. Állóhelyeket nem értékesítünk!

Adventi különvonatunkat a MÁV-START Zrt. biztosítja.

Az utazásról:

 


Program:

Kora reggeli indulás a választott felszállási helyről. Kérjük, hogy pontosan érkezzenek a kiválasztott állomásra, mert a vonat nem tud várakozni, szigorú menetrendhez van kötve.

11:00-kor érkezünk az osztrák fővárosba, a Westbahnhof vasútállomásra.

Egész napos szabadidő áll rendelkezésünkre, hogy kedvünk szerint élvezzük az adventi osztrák főváros hangulatát, látnivalóit, érdekességeit. Sétáljunk végig a Grabenen a csillárszerű adventi fények alatt, kóstoljunk Sacher-tortát egy bécsi kávézóban. Fedezzük fel mindazt, amit Bécs adhat számunkra.

VAGY

Amennyiben szervezett programunkon szeretnének részt venni Naschmarkt, Schönbrunni kastélypark vagy Tenger háza tematikájú kirándulást kínálunk.

Este indulás vissza Magyarországra. A vonat menetrend szerint kora este indul, találkozási idő: 40 perccel az indulás előtt!

Várható visszaérkezés Budapest-Keleti pályaudvarra a késő esti órákban.

 

KÉRJÜK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT ELŐRE JELEZNI SZÍVESKEDJENEK!

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a piac a vasútállomástól kb. 30 perces sétára található.

 

Kényelmes különvonattal, 2. osztályú, 80 ülőhelyes, légkondicionált, minőségi kocsikkal.

Az ülésrendek a foglalások beérkezésének időrendjében lesznek kialakítva az utazási iroda által. Fix ülőhely megválasztására van lehetőség. Ennek felára 1.500 Ft/fő.


Az elkészült ülésrendek indulás előtt kb. 24-48 órával lesznek elérhetőek.
Saját ülésrendjüket weboldalunkon a BELÉPÉS gombra kattintva, majd a foglaláskor használt e-mail cím megadásával és a jelszó beírásával érik el! Fontos, hogy az egy megrendeléshez kötődő adatokat a Megrendelést készítő Utas éri el!

Odaúti menetrend:

Találkozás a Keleti pályaudvaron 40 perccel indulás előtt, a menetközbeni felszállásoknál 20 perccel indulás előtt!

Felszállási lehetőségek (pontos menetrend indulás előtt kb. egy hónappal):

 • Keleti pályaudvar kb. 07:30
 • Kelenföld
 • Tatabánya
 • Győr
 • Mosonmagyaróvár
 • Hegyeshalom

Visszaúti menetrend:

Indulás Bécsből: kb. 19:00
Hazaút (érkezési idők az állomásokra, tájékoztató jellegű, pontos menetrend 1 hónappal indulás előtt): 

 • Hegyeshalom: 
 • Mosonmagyaróvár:
 • Győr: 
 • Tatabánya: 
 • Kelenföld: 
 • Keleti pu: 

 Találkozás a Wien-Westbahnhofon 40 perccel indulás előtt!

A MENETRENDVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK!


Fakultatív programok

Schönbrunni kastélypark látogatás

A park minden apró részlete ki van munkálva, izgalmas kölcsönhatásban olvad össze a barokk és a klasszicizmus. A kastély és a park mértani egységében összefonódik az építészet, a természet és a filozófia is. Az impozáns kastélypark kertjében számos látnivaló és épület található, amelyek egykoron a császári család szórakoztatására voltak hivatottak.

 

Gloriette
A palota mögötti dombot koronázza meg az 1775-ben épült neoklasszikus árkádsor Ferdinand von Hohenberg tervei alapján. A 237 méter magas dombon található diadalív és oszlopcsarnok, amely a Nagy Frigyes csapatain aratott győzelem emlékére épült.
A Gloriette-ről csodálatos kilátás nyílik a Schönbrunni kastély impozáns épületére és Bécsre egyaránt. Az emlékmű március és november között fogad látogatókat.

A Schönbrunni kastély hatalmas kertjében minden évben megrendezésre kerül az egyik legnagyobb és legmeghittebb hangulatú adventi vásár is, amelyre kicsiket és nagyobbakat is nagy szeretettel várnak a szervezők. 

Figyelem: ez a program nem foglalja magában a belső kastélylátogatást. A karácsonyi időszakban a megnövekedett forgalom miatt nem javasoljuk a kastélylátogatást. Amennyiben szeretne bemenni a Schönbrunni kastélyba, úgy válassza valamelyik év közbeni programunkat. 

A tenger háza - Bécs

 

A Bécs belvárosában található Tenger házában igazi dzsungelélményben lehet részünk . A világ mind az öt kontinenséről találhatunk itt élőlényeket: láthatunk cápákat, tengeri teknősöket, a trópusi tengerek színes halait, piranhákat és mérges kígyókat, krokodilokat, madarakat, majmokat.
A Trópusi ház az állatkert egyik fénypontja. Itt páradús, meleg, trópusi légkörben sétálhatunk falépcsőkön és függőhidakon át, robajló vízesések mellett. Számtalan színes madár és apró majom él itt szabadon. Az állatkertben krokodilpark is található.
A Terrárium részlegben mérges, valamint óriáskígyók, hüllők, levélvágó hangyák és madárpókok kaptak szállást. Különlegesség az ún. "Hullámtörő szikla" élményakvárium, ami lehetővé teszi a gyerekek számára, hogy az akvárium padlójába épített "búvársisakokon" keresztül testközelből tapasztalják meg a trópusi halak világát.
A Tenger Házában található egy mesterséges cseppkőbarlang is, ahol több mint 100 éjszakai állatot és barlanglakót figyelhetünk meg: mérges óriás ezerlábúakat, ostorlábúakat, harci tücsköket, szem nélküli barlangi halakat, és az UV-fényben kísértetiesen világító skorpiókat.
A Tenger Háza mindössze 100 méternyire található Ausztria legnagyobb bevásárlóutcájától, a Mariahilfer Strassétól.

KÉRJÜK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT ELŐRE JELEZNI SZÍVESKEDJENEK!

A belépőjegy külön fizetendő:

Felnőtt EUR 18,5/fő
Gyerek (6-15 év) EUR 8,4/fő
Kisgyerek (3-5 év) EUR 5,6/fő

A belépőjegyek a helyszínen fizetendőek az idegenvezetőnél!

18 € / fő

Naschmarkt - a nyalánkságok piaca

A Naschmarkt és a Mariahilfer Strasse két ikonikus pont mindazoknak, akik ajándékaikat Bécsben szeretnék beszerezni. Lehetnek karácsonyi vásárok a város számtalan pontját, e két vásárlósétány őrzi népszerűségét.

„A város hasának“ nevezik Bécs XVIII. század óta fennálló s egyben legnagyobb belvárosi piacát, amely másfél kilométeren nyúlik végig a Wien folyó partján. A Naschmarkt, vagyis a nyalánkságok piaca, mindent kínál, amire a konyhában szükség lehet: gyümölcs és zöldség, hús és hal, kenyér és sajt. Szemezgessünk a standok portékái között, és bátran próbáljuk ki a finomságokat, hiszen nem egy híres szakács kezdte naschmarkti árusként karrierjét.

Különleges csemegék is akadnak, van például perzsa kaviár, japán sushi és osztriga, továbbá lenyűgöző a nemzetközi áruk választéka, mindenekelőtt az egykori Jugoszlávia államaiból, Görögországból, Törökországból, Japánból és Kínából.

Szombatonként Bécs leghíresebb bolhapiacán is nézelődhetünk, hisz közvetlenül a Naschmarkt mellett terül el.

KÉRJÜK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT ELŐRE JELEZNI SZÍVESKEDJENEK!

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a piac a vasútállomástól kb. 30 perces sétára található.

Schönbrunni kastélylátogatás

A Schönbrunni kastély Európa egyik legszebb barokk építménye, amely a kastélyparkkal együtt 1996 óta a UNESCO világörökség részét képezi. A kastély a császári család egykori nyári rezidenciája volt, ahol késő őszig tartózkodtak. 40 pompázatos termen sétálhatunk végig az őrszobától kezdve egészen Sisi hálószalonjáig. A látogatás csoportosan, magyar nyelvű audioguide-dal történik és körülbelül 1 órás. A kastély megtekintése után lehetőség nyílik a park felfedezésére, illetve forraltborozásra, kolbászozásra a karácsonyi vásárban. 

KÉRJÜK RÉSZVÉTELI SZÁNDÉKUKAT ELŐRE JELEZNI SZÍVESKEDJENEK!

A belépőjegyet a részvételi díj nem tartalmazza:

Grand tour (40 terem látogatását teszi lehetővé) audioguide-dal

Felnőtt EUR 17,50 /fő
Gyerek (6-18 év) EUR 11,50 /fő

Felhívjuk Utasaink figyelmét, hogy az Advent Expressz és Mikulásvonat esetén (a buszos programokra ez nem vonatkozik!) gyalog megyünk a vasútállomástól a kastélyhoz. Ez kb. 40 perces sétát jelent. A kastély után  gyalog megy a csoport a belvárosba, ami újabb kb. 1 óra séta a híres bevásárlóutcán, a Mariahilfer strasse-n keresztül. Aki szeretne, az természetesen maradhat a kastélynál (Állatkert, Pálmaház, Kocsimúzeum, Gyerekmúzeum stb.) vagy metróval is bemehet a belvárosba (önköltséges, a jegy ára: 2,2 EUR)

 

30 € / fő

 • oda-vissza utazás kényelmes 2. osztályú különvonattal 
 • csoportkísérő idegenvezető
 • interaktív városnéző séta
 • találkozás a Mikulással és segítőivel
 • apró meglepetések, ajándékok

2 év alatti gyermekeknek a szülő ölében utazva ingyenes a részvételi díj.

Belépőjegyek: 
- Schönbrunni kastélypark és karácsonyi vásár:
ingyenes

- Naschmark piac: ingyenes

- Tenger háza: 

 • felnőtt: 21,50 EUR
 • diák (6-15 éves): 9,80 EUR
 • gyerek (3-5,99 éves): 6,50 EUR

 

A belépők a vonaton fizetendők. 
A belépők ára tájékoztató jellegű, előzetes információ nélkül módosulhatnak!

 
FONTOS:

Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 83942

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Advent Bécsben - Mikulás-vonat

Advent Bécsben - Mikulás-vonat

Ausztria, Bécs

Útazonosító: 83942

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Advent Bécsben - Mikulás-vonat

Advent Bécsben - Mikulás-vonat

Ausztria, Bécs

Útazonosító: 83942

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!