Találatok szűrése (0)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Lista nézet Táblázatos nézet

Az első lakói a trákok voltak, s Odesszosznak nevezték e helyet. A görögök, akik Milétoszból idehajóztak az i.e. VI. században kereskedelmi hellyé alakították. A görögöket követték a rómaiak, és a VII. században a szlávok, kik a mai nevén Varne- nak (Vran = holló fekete) nevezték el.

A városközpontban a Cirill és Method téren magaslik a Mária Mennybemenetele Katedrális. A háromhajós templomot a 19. században építették. Ha lehetséges vasár vagy ünnepnapon látogassuk meg a templomot, hogy módunkban legyen meghallgatni a templom férfikórusát. Az 1880-ban emelt Óratorony és az Opera között kicsi piac van, mely a turisták számára különösen izgalmas látvány. Várna a gyalogosok városa, az autóforgalom sok helyütt tilos. Híressége a római fürdő 7 000 m2-en. A fürdőt i.e. II. században kezdték építeni, s fokozatosan bővítették. A centrum és a tenger között fekszik a 80 ha nagyságú park, melyben találjuk az Aquáriumot és a Természeti Múzeumot, Haditengerészeti Múzeumot. Várna Régészeti Múzeuma ismert.
A magyarok számára a különleges történelmi jelentőségű helyet, a várnai csata színhelyét és az ott létesítet emlékműveket a város déli részén a Vladiszlavo felé vezető út mentén találjuk. (30 percenként indul a 12-es autóbuszok is Várnából, a katedrálistól.)

A virágos Emlékpark bejárata a csatában részt vett nemzetek címereivel díszített. A bolgárok Vladiszlav Varencsiknek (Várnai László) nevezték I .Ulászló királyunkat, kinek holtteste a csatatér tömegsírjainak egyikében nyugszik. A kialakított kápolnában egy kőoltár áll, ahol a csata évfordulóján (november 10-én) emlékeznek a fiatal magyar királyra és a csatában elesett hősökre. A mauzóleumtól jobbra, Hunyadi János szobrát látjuk.

A város vagy tájegység klímatáblázatának megtekintéséhez kérjük, válasszon az alábbi listából!
Az aktuális időjárási előrejelzés megtekintéséhez a Weather Underground-ot vagy a weather.com oldalakat ajánljuk.

Várna
Időjárás adatai

Hónapok
Nappali hőmérséklet
Éjszakai hőmérséklet
Vízhőmérséklet
Napsütéses órák
Csapadékos napok
Átlagos csapadék (mm)

Tipp: Ha a táblázatban egy adott hónapban 10 esős napot lát, az nem feltétlenül jelenti, hogy 10 napon keresztül esik is. Az értékekkel kapcsolatos megjegyzésünket az egér kurzorral a táblázat cím oszlopának feliratai fölé állítva olvashatja el!

Megjegyzés: Az adatok tájékoztató jellegűek, azokért felelősséget nem tudunk vállalni! Mi is emberek vagyunk. Kérjük, írja meg nekünk az címre, ha nyilvánvaló elírást talált!

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!