Találatok szűrése (0)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Lista nézet Táblázatos nézet

Vorarlberg neve egyben magában rejti történetét is: a tartomány az Arlberg mögött található, ám más nézőpontból éppen előtte helyezkedik el. Az Arlberg mindenesetre Vorarlberg és Ausztria többi tartománya között húzódik.

Maguk a vorarlbergiek „Ländle”-nek nevezik szép tartományukat. Hiszen Ausztria kis nyugati csücskében sokkal jobban mennek a dolgok, mint a világ többi részén. A nagy kulturális központoktól távol például olyan sokszínű kulturális életet találunk itt, ahol remekül megfér egymás melett a tradíció és az újító szellem, a hagyományos kézművesség és az új design, a tardícionális favázas építési stílus pedig a legmodernebb építészetben nyer új jelentést.

Tágas és sík terepen vagy meredek, hegyi ösvényeken – Vorarlberg ideális feltételeket kínál a túra- és hegyikerékpárosoknak egyaránt.

Fa. Kő. Építészet.
Tradicionális faépítészet a tudatos energiagazdálkodást is figyelembe vevő kortárs építészetté alakítva: a „Ländle” úttörőnek számít, a fenntartható fejlődés tervezése és a kézműves know-how itt szorosan összekapcsolódik. Hogyan lehetséges mindez?

A „Ländle” építészetének jó imázsa nemcsak az Arlbergig ismert: a vorarlbergi építészeti kultúra még Bécsben, Linzben és Grazban is fogalom. Az Arlberg mögötti tartományban élő alemánok egykor konzervatív, provincionális szemlélete mára már régen haladó, nyílt szellemű gondolkodásmóddá alakult. Az innováció és az alkotási vágy egymásra találásából ezen a félig városiasodott területen egy időközben önállóvá váló építési mód született. Hiszen változás akkor van, ha azt sokan szívügyüknek tekintik. A modern építészet ügyében itt olyan tudatosság alakult ki, amely nemcsak Ausztriában, hanem Európa-szerte is mértékadó: „A hegyek életre kelnek az egyedülálló építészet nyomán” – írta a londoni Wallpaper magazin.

A vorarlbergi építészeti csoda magyarázata talán éppen abban rejlik, amire nem is gondolnánk: a tradíciók tudatos ápolásában.

Az egyszerű, tiszta formák, a funkcionalitás és az építészet nyugodt, ám öntudatos természete érzékeny kapcsolatban áll a tájjal és a falusi környezettel. A házak remekül illeszkednek az őket körülvevő természeti környezetbe. A fát, ahogyan évszázadokon keresztül, ma is feldolgozatlanul használják fel, így az szabadon lélegezhet, és napsütés, szél és eső éri, éppúgy, mint egy élő fát.

A város vagy tájegység klímatáblázatának megtekintéséhez kérjük, válasszon az alábbi listából!
Az aktuális időjárási előrejelzés megtekintéséhez a Weather Underground-ot vagy a weather.com oldalakat ajánljuk.

Bergenz
Időjárás adatai

Hónapok
Nappali hőmérséklet
Éjszakai hőmérséklet
Vízhőmérséklet
Napsütéses órák
Csapadékos napok
Átlagos csapadék (mm)

Tipp: Ha a táblázatban egy adott hónapban 10 esős napot lát, az nem feltétlenül jelenti, hogy 10 napon keresztül esik is. Az értékekkel kapcsolatos megjegyzésünket az egér kurzorral a táblázat cím oszlopának feliratai fölé állítva olvashatja el!

Megjegyzés: Az adatok tájékoztató jellegűek, azokért felelősséget nem tudunk vállalni! Mi is emberek vagyunk. Kérjük, írja meg nekünk az címre, ha nyilvánvaló elírást talált!

Vorarlbergi desztinációk

Mittelberg Bludenz

Vorarlbergi utazás

Bővebb információ:

Voralberg időjárásáról bővebben:

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!