Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán

2020.06.02-tól irodánk a megszokott nyitvatartással várja utasainkat!
Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem
Az utazásról:

repülővel és autóbusszal


Program:

1. nap: Budapest – Bécs – Jereván
Elutazás Budapestről a koraesti órákban, bécsi átszállás után továbbutazás Jerevánba.

2. nap: Jereván
Érkezés a hajnali órákban, majd transzfer a szállodába. A reggeli és a rövid felfrissülés után ismerkedés Örményország fővárosával, JEREVÁN-nal. A település különleges hangulatát földrajzi fekvésének, természeti adottságainak köszönheti. Az autóbuszos városnézés során megismerhetjük a város legfontosabb nevezetességeit: Parlament, Elnöki Palota, Opera, Kék-Mecset stb. Programunkban a Matenadaran (kézirattár) látogatása is szerepel, ahol az időszámítás előtti időkből őriznek kéziratokat a több tízezer kódex mellett, de jelentős a művészettörténeti gyűjteménye is. Programunkból nem maradhat ki a világhírű örmény konyak készítésének technológiája sem, így a nap vége felé látogatást teszünk egy konyakgyárban. Vacsora, szállás Jerevánban.

3. nap: Ecsmiadzin – Garni – Geghard
Reggeli után utazás ECSMIADZIN-ba, Örményország ősi fővárosába, amelyet az örmény kultúra központjaként is említenek. Látogatás a Világörökség részenként ismert Székesegyházban, amely a IV. század elején épült egy korábbi pogány szentély helyén. Továbbutazás az Azat-folyó völgyébe. Első megállónk a GARNI ERŐD, amelynek területén áll az I. század második felében emelt pogány szentély. Befejezésként GEGHARD Szent Dárda kolostor templomát keressük fel. Vacsora, szállás Jerevánban.

4. nap: Szevan-tó – Gosavank – Dilijan
Reggeli után utazás a SZEVÁN-TÓ-hoz, amelyet Örményország gyöngyszemeként ismernek. Rövid pihenő Szevan településen. Továbbutazás a Kaukázus hegyi útjain a középkori örmény szellemi élet központjához, a GOSAVANK-kolostorhoz. Az épületegyüttes leglátványosabb része a Szt. Gergely tiszteletére felszentelt V. századi templom. Vacsora, szállás Dilijan környékén.

5. nap: Sanahin kolostor – Haghpat kolostor – Tbiliszi
Reggeli után utazás az „Örmény Svájcon” keresztül. SANAHIN és HAGHPAT kolostorai nemcsak egyházi és szellemi központok voltak, hanem felsőoktatási intézményként is elismerést vívtak ki a XI. század elejétől. Délután határátkelés Grúziába, ahonnan grúz autóbusszal folytatjuk utunkat a fővárosba. Vacsora, szállás Tbilisziben.

6. nap: Tbiliszi
Grúzia fővárosa több mint 1500 éves múltra tekint vissza. Látképét meghatározza a várost körbeölelő hegyek vonulata. Reggeli után egész napos városnézés TBILISZI-ben. Az óváros és színes homlokzatú házai, templomai, az erőd stb. mind elvarázsolják a turistákat. A Szentháromság Székesegyház, vagy közismertebb nevén Sameba, a Dél-Kaukázus legnagyobb építménye és egyben a Grúz Ortodox Keresztény Egyház legnagyobb temploma is. A Metekhi dombon álló templom a XIII. században épült. A Botanikus kert minden évszakban látványos, ahol több mint 3500 növényfaj található. A Chardin a főváros centruma, ahol kávézók, üzletek sora található. Látogatás a Művészeti Múzeumban, ahol a kereszténység előtti időtől egészen a XX. századig kapunk betekintést a grúz művészet világába. Vacsora, szállás Tbilisziben.

7. nap: Grúz hadi út – Kaukázusi kirándulás
Mai nap a Kaukázus területére kirándulunk. Első megállónk a híres „Grúz hadi út” vonalán ANANURI épületegyüttese, amely Grúzia egyik legősibb családjának, az Aragvi hercegek rezidenciája volt. Időjárás függvényében továbbutazás a 2.170 m magasságban található Gergeti Szentháromság templomhoz lenyűgöző völgyek és erdős tájakon. Látogatás egy ikonfestő művésznél. Vacsora, szállás Tbilisziben.

8. nap: Mcheta – Uplisztszik
MCHETA Grúzia egyik legrégibb városa és a világörökség része. A város templomépítészetéről vált híressé. A legősibb templom a Szveti Choveli, amit az első keresztény grúz király felesége építtetett a IV. században. A ma látható épület a XI. századtól bővült és az ország legnagyobb temploma volt az új tbiliszi katedrális megépüléséig. A Jvari monostor a VI–VII. századi építészet remeke, ahova a zarándokok ezrei jártak hosszú évszázadokon keresztül. UPLISZTSZIK barlangvárosát a Kr. e. I. században alakították ki, ahol lakóhelyiségek mellett pogány- és keresztény templomot, színházat, boros pincét is kialakítottak. Vacsora, szállás Tbilisziben.

9. nap: Telavi – Gremi – Seki
Reggeli után irány GREMI, a XVI. században épült műemlék település. Egykor élénk kereskedő város volt a Selyem-út mentén egészen a XVII. század elejéig, amikor perzsa hódítok leigázták. Határátkelés Azerbajdzsánba, majd továbbutazás SEKI-be. Történelme a mai ismeretek szerint kb. 2.500 – 2.600 évre tekint vissza. A település fontos állomása volt a Selyemút kaukázusi szakaszának, amelyen a Fekete-tenger irányába szállították a keleti árucikkeket. Ismerkedés a főbb látnivalókkal. Vacsora, szállás Sekiben egy karavánszerájban.


10. nap: Utazás a „Selyemúton” – Gabala – Shamaki – Baku
Reggeli után kitérő KIS faluba, amely a kereszténység egyik legősibb építészeti emléke miatt népszerű a turisták körében. Utazás a kaukázusi „Selyemúton”. NIDZS a megújuló albániai kereszténység központja. A XVIII. században épített Dzsatari templom ma ismét az udik fontos vallási központja. GABALA az ország turisztikai központja, egykor az ősi albán fővárosként volt ismert. A XX. század második felében fedezték fel a régészek az ősi várost. Ennek emlékeként mi az egykori védőbástyákat keressük fel. SHAMAKHI / SAMAHA hosszú ideig volt Azerbajdzsán fővárosa. A település egyik legfontosabb látnivalója a Dzsüma / Péntek mecset, amelyet a VIII. században építettek. Továbbhaladva a Kaszpi-tenger felé találhatóak a királysírok, azaz a „Hét sír”.  Vacsora, szállás Bakuban.

11. nap: Baku
BAKU az ország fővárosa, amelyről elsőként mindenkinek az olaj jut eszébe. Ez nem véletlen, hiszen az ókorban is sok karaván felfedezte a kiváló minőségű „fekete aranyat”, amelyet nagy tételben vásároltak, hiszen fűtésre, világításra és gyógyászati célokra hasznosítottak. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel: az óváros zegzugos utcái, Leánytorony, a tengerparti sétány / Bulvár, Mártírok emlékműve stb. Látogatás a Sirvánsahok palotájában, amely felkerült az UNESCO Világörökség listájára is. Hajózás a Baku-i öbölben. Vacsora, szállás Bakuban.

12. nap:  Abseron-félsziget
Ma a szubtrópusi Abseron-félszigeten teszünk kirándulást. A területen sok sóstó található, valamint az un. „Égő-hegy” is sok turistát csalogat. A TŰZ TEMPLOMA és iszapfortyogók is különleges látnivalói ennek a vidéknek. A  gazdag történelme miatt sem hanyagolható el ez a terület.  Vacsora, szállás Bakuban.

13. nap: Gobusztan– Bécs – Budapest
Délelőtt kirándulás GOBUSZTAN-ba, amely különleges tanúhegy. Itt kb. 500 hektáron több ezer sziklarajz található, némelyik több ezer éves. Ezek közül az alkotások közül fedezünk fel most néhányat. Délután transzfer a repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre a későesti órákban.


A szállásról:

*** / **** szállodák


Az ellátásról:

félpanzió


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán

Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán

Örményország, Jereván

Útazonosító: 12926

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán

Örményország-Grúzia-Azerbajdzsán

Örményország, Jereván

Útazonosító: 12926

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!