Kréta, a Minotaurus szigete és Athén

Ft-tól/fő 463.000
Legjobb ár:
399.000 Ft/fő-től

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén utazás foglalás

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Kréta, a Minotaurus szigete és Athén utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 7 nap / 6 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 399.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Üdülés, Körutazás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 7 nap / 6 éjszaka
Utazás azonosítója: 181470
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Végig magyar idegenvezető a csoporttal
?  Hajókirándulás Santorini fehér házaihoz
?  Ókori világ központja: az athéni Akropolisz
?  4 csillagos szálloda Heraklionban

Egy csodálatos utazás, amely elvezet minket 3500 évvel korábbra, a minoszi civilizáció virágkorába, majd az athéni demokrácia fénykorába. Kultúra, és természeti szépségek tarka kavalkádja.
Kerényi B. Eszter - a krétai utak idegenvezetője

Program:

1. NAP: BUDAPEST - KRÉTA - HERAKLION

Indulás a Budapest Liszt Ferenc repülőtérről várhatóan a késő délutáni órákban, majd közvetlen járattal Krétára, Chaniaba utazunk. Transzfer a szállodába. Szállodánk, a Hotel Marilena **** Heraklion üdülőövezetében, Ammoudarában, a tengertől 100 méterre található. A késői érkezés miatt, ezen a napon nincs vacsora. Amennyiben a repülőgép indulásában változás következne be, akkor a programot (és a vacsorát) ehhez alakítjuk.

2. NAP: KNÓSSZOSZ - HERAKLION / PIHENÉS

Megreggelizünk, majd mindenki eldöntheti, hogy ezen a napon tovább pihen, fürdik, napozik, vagy eljön velünk egy egész­napos fakultatív szigettúrára. A kirándulás során a két legna­gyobb krétai várost, Knosszoszt és Herakliont látogatjuk meg. Kréta látnivalói olyanok, mintha egy időutazást tennénk a múltba. Megtekintjük a minoszi civilizáció történelmi és spiritu­ális emlékeit. Itt található Európa első palotája is. Világhírű még a Labirintus, ahol sétálva a fali rajzokból nyomon követhetjük a 4.000 évvel ezelőtti Kréta kulturális fejlődésének folyamatát. Knósszosz egyik fő látnivalója Minosz király palotája. A knósszo­szi palotakomplexum közel 20.000 m2-es négyszögletű területen helyezkedik el. Miután az újjáépítések és bővítések során egyszer sem rombolták le a már meglévő részeket, a Kephala domb lej­tőjén meglehetősen bonyolult, négyszintes épületrendszer jött létre, amelyben 1.300 helyiség volt. Ezek után idegenvezetőnk kíséretében indulunk a gyönyörű krétai fővárosba, Heraklionba. Itt teszünk egy tartalmas sétát. A város fejlődését nagymérték­ben befolyásolta a velencei kultúra. Ennek egyik legjobb példája a Velencei Palota, de számos más velencei nevezetességet, úgy, mint a híres Morosine szökőkutat és a szépen felújított Loggiát is látni fogjuk a programunk során. Ezt követően szabadprog­ram, majd buszunkkal visszamegyünk a szállodánkhoz, vacsora. Fakultatív Knosszosz - Heraklion kirándulás: 50 EUR.

3. NAP: PIHENÉS

Reggeli a szállodában. Ezen a napon is élvezhetjük Kréta cso­dás strandjait vagy tehetünk egy kellemes sétát a városban. Az első esti vacsora ebéd formájában várhatóan ezen a napon lesz biztosítva. Szállás, vacsora, mint előző nap.

4. SANTORINI KIRÁNDULÁS / PIHENÉS

Reggeli után, aki szeretné, élvezheti a pihenést a hotelben, vásá­rolhat a városközpontban, kimehet a tengerpartra, vagy elutaz­hat velünk Görögország egyik legkülönlegesebb szigetére, Santorinire. A Krétához közel eső szigetre komppal megyünk át Heraklion kikötőjéből. A bő kétórás tengeri hajózás már önma­gában élmény. Első megállónk Oia, a falu, amit mindenki ismer a görögországi képeslapokról. Fehér épületei messziről olyan lát­ványt nyújtanak, mintha a mediterrán sziget oldalára hó esett volna. Szép példája ez az országot jellemző színvilágnak és épü­letformáknak. Innen Firába, a sziget fővárosába utazunk, ahol városnézést tartunk, majd kimegyünk a sziget egyik nem min­dennapi tengerpartjára, melyet fekete vulkanikus homok borít. Szabadidő alatt a tengerben is fürdőzhetünk, vagy kipróbálhat­juk az egyik autentikus görög éttermet a parton. Késő délután indulunk vissza Krétára, a hotelbe és megvacsorázunk. Kikötői transzfer és retour kompjegy Szantorinire: 47.000 Ft + Szigettúra Szantorinin: 60 EUR.

5. NAP: ELOUNDA - PLAKA - SPINALONGA - AGIOS NIKOLAOS / PIHENÉS

Ma is dönthetnek. Pihennek, vagy eljönnek velünk egy érde­kes kirándulásra. Elsőként meglátogatunk egy példaértékű olaj­bogyó és olívapaszta palackozó üzemet, amely egy 1200 m2-es területen található. Az Asmarianaki család 25 éve foglalkozik az extra szűz olívaolaj és az olívapaszta szabványosításával. Ezután Elounda és Plaka kicsiny kikötőjéből áthajózunk Spinalonga szigetére, amelynek erődje a XVI. században a velenceiek jóvoltából épült. Nevezetessé az tette, hogy egészen 1957-ig ide különítették el a leprában megbetegedetteket. A szigetet helyi idegenvezető segítségével látogatjuk meg, megismerve a hely lenyűgöző történetét. Ezután visszatérünk Plaka-ba, a kis kikötővárosba, ahol lehetőség lesz ebédelni. Utolsó megállónk a nap folyamán Agios Nikolaos festői kisvárosa, amely a sokáig feneketlennek tartott Voulismeni-tó partján fekszik. A tavat most már keskeny kis csatorna köti össze a tengerrel. A míto­szok szerint még maga Athéné istennő is fürdött ebben a tóban. Fakultatív Spinalonga kirándulás hajózással: 80 EUR.

6. NAP: KRÉTA - ATHÉN

Reggeli után transzfer a reptérre, majd Athénba, Görögország fővárosába repülünk. Autóbuszos és gyalogos városnézés kereté­ben ismerkedünk Athénnal: Újkori Olimpiai Stadion, Akadémia, Dionüszosz-színház, Zeusz-templom. A látnivalók visszave­zetnek bennünket Arkhimédész korába. Természetesen beba­rangoljuk az ikonikus Akropoliszt és környékét is. Az Akropolisz görögül ,,Felső várost" jelent, ami az épület elhelyezkedésére utal. A terület fő funkciója a valláshoz kötődött, ezért is épült a város legmagasabb pontjára. Görögországban számos Akropolisz épült, azonban méreteiben az athéni a legnagyobb, és egyben a legismertebb is. Ezt követően megtekintjük az Új Akropolisz Múzeumot, mely a világ egyik legkülönlegesebb ókori tárlatá­val rendelkezik. Számos művészettörténeti jelentőségű kincse közt itt található a ,,Moszkhotorosz" is, az a nevezetes archai­kus kori szobor, amely egy vállán kost vivő fiatalembert ábrázol (Kr. e. 570). A délután szabadprogram, amely alatt lehet vásá­rolni, vagy idegenvezetőnkkel egy gyalogos városnézésre jöhet­nek Athén újkori központjába. Szállás Athénban, este vacsora.

7. NAP: ATHÉN - BUDAPEST

Reggeli után transzfer a repülőtérre, majd Budapestre repülünk. Várható érkezés a déli órákban.

A május 3-i indulás a bécsi repülőtérről történik, a Budapest - Bécs repülőtér közt irodánk ingyenes privát transzfert biztosít a csoport tagjai számára.

A május 30-i indulású utazás programja a repülőgépek menetrendje miatt fordított programsorrendben, de változatlan tartalommal valósul meg.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Repülővel, Autóbusszal

x Kréta, a Minotaurus szigete és Athén

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén

Görögország, Kréta, Heraklion

Útazonosító: 181470

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kréta, a Minotaurus szigete és Athén

Kréta, a Minotaurus szigete és Athén

Görögország, Kréta, Heraklion

Útazonosító: 181470

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!