Körutazás Dél-Koreában, repülővel

Ft-tól/fő 1.644.900
Legjobb ár:
1.644.900 Ft/fő-től

Körutazás Dél-Koreában, repülővel utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Körutazás Dél-Koreában, repülővel utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 15 nap / 13 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 1.644.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Üdülés
Kiutazás: Repülő
Turnusok: 15 nap / 13 éjszaka
Utazás azonosítója: 187752
Kívánságlistára teszem

Program

1.nap:

Budapest-Szöul

Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban, éjszaka a repülőn.

2. nap

Szöul

Érkezés a délelőtti órákban, transzfer a belvárosba, majd ismerkedés Dél-Korea fővárosával. Elsőként meglátogatjuk az 1405-ben épült Cshangdokkung Palotát, mely Szöul öt királyi palotája közül a legjobb állapotban maradt fenn, a hozzá tartozó ,,Titkos kertjével". Ez volt a XV-XVI. században a Csoszon dinasztia második lakhelye, majd a később 250 éven keresztül a család székhelyeként szolgált. Utunkat a palota melletti UNESCO Világörökség Csongmjo konfuciánus szentélynél folytatjuk, mely a mai napig fontos spirituális hely az ősimádatra, és minden évben itt tartják a híres Csongmjo cserjeak rituálét is, amely a csoszon királyok halálának emlékére tartott zenés-táncos ceremónia. Végül elmegyünk a Gwangjang piacra, ahol a kézműves ruháktól a gyógyfüvekig bármit kaphatunk, de főleg streetfood választékáról híres. Szállás Szöulban.

3. nap

Szöul

Másnap egész napos városnézéssel folytatjuk Szöul megismerését. Először a város legnagyobb és egyben legrégebbi palotáját, az 1395-ös Kjongbokkungot látogatjuk meg. A 3 évvel a Csoszon dinasztia alapítása után épített, 7700 szobás palota 200 éven át szolgált a királyság központjaként, amíg a japán hódítók el nem pusztították. 1867-ben újjáépült, majd a XX. század elejei japán megszállás alatt ismét lerombolták. Folyamatosan zajlik a rekonstrukciója, mára az eredeti épületek több, mint a fele eredeti állapotában látható. Ezután a tradicionális koreai házakból, ,,hanok" -okból álló Bukchon hanok faluban megismerkedünk a középkori koreai életmóddal, majd napunkat a Namszan-hegy Szöul tornyának tetején zárjuk, ahol 300 méter magasból egész Szöulra egyedüli kilátásunk nyílik. Szállás Szöulben.

4. nap

Szöul

Reggeli után utazás Paju városába a Demilitarizált övezet, azaz a DMZ közelébe. Megtekintjük a határ által elválasztott családok emlékére állított Imjingak emlékparkot, a meglepetéstámadásra szánt ,,harmadik alagutat", a ,,Szabadság hídját", és a Dora obszervatóriumot, ahonnan kilátás nyílik az északi oldalra, így többek között a közeli ,,Propaganda falura" is. Délután visszatérés Szöulba, szabadidő, szállás a városban.

5. nap

Szöul - Suwon - Jeonju

Reggeli után elhagyjuk Szöult, és délnek vesszük az irányt, Jeonju felé. Félúton megálló a szuvoni UNESCO Világörökség Hvaszong erődnél, melyet XVIII. századi hadiépítészet csúcsának is neveznek. Jeonjuba érkezésünk után felkeressük a város tradicionális kulturális centrumát, ahol egy főzőleckék keretében, a kedvelt helyi rizsételt, a ,,bibimbap" -ot készítjük el, amely vacsoránkként is szolgál. Szállás Jeonjuban.

6. nap

Jeonju - Gwangju

Délelőtt Jeonju városát járjuk be, érintve a város Hanok faluját, a Gyeonggijeon szentélyt, és a Jeondong katedrálist, mely a Koreai katolicizmus egyik legfontosabb épülete. Délután utazás Gwangjuba, ahol szintén ellátogatunk a kulturális centrumba, hogy átélhessük a tradicionális koreai teaszertartás lépéseit, illetve felpróbálhassuk a tradicionális koreai viseletet, a ,,hanbok" -ot. Szállás Gwangjuban.

 

HELLO KOREA from Nhi Dang on Vimeo.

7. nap

Gwangju - Damyang - Boseong - Gwangyang

Reggeli után az első úticélunk a Juknokwon bambuszerdő, mely 31 hektáros területén az akár 30 méteres bambuszok árnyékában tucatnyi épületet, pavilont vagy festői helyet találhatunk. Ez után Boseongba megyünk egy zöld tea ültetvény látogatásra, ahol a teájuk mellett akár zöld teás fagylaltot is kóstolhatunk a teaföldek bebarangolása után. Végül Naganeupseong fallal körülvett szalmaházas faluját tekintjük meg, mely lakói szívesen bemutatják számunkra életmódjukat, a papírkészítéstől a főzésen át, a zene mellett még temetési szertartásnak is tanúi lehetünk. Szállás a közeli Gwangyang városában.

8. nap

Gwangyang - Busan

Reggeli után utazás Busanba, ahol délután meglátogatjuk a város melletti Haedong Yonggusa templomot, mely a szokásostól eltérően a tengerparti sziklákra épült. A templom pagodái és barlangjai után a közeli Haeundae strandot is megtekintjük, majd visszatérünk a hotelbe. Szállás Busanban.

9. nap

Busan

Egész napos Busan városnézés. Ellátogatunk a falfestményekkel és mozaikokkal teli Gamcheon kulturális faluba, majd Dél-Korea saját ,,hírességek sétányára", a BIFF térre is, mely számos kisebb mozinak is otthont ad. Délután pedig felfedezzük a Taejongdae parkot, amely kilátójából gyönyörű kilátás nyílik a tengerre és a környező szigetekre - tiszta időben még a japán Cusima szigetcsoport is látható. Szállás Busanban.

10. nap

Busan - Gyeongju

Reggeli után utazás észak felé, Kjongdzsu (Gyeongju) városa felé, amely Dél-Korea ókori történelmét őrzi, a város volt a központja az első évezredben fennálló Silla királyságnak. Mielőtt elérnénk a várost elsőként a VIII. századi UNESCO Világörökség Pulguksza templomba látogatunk el, mely a Sulla aranykorában épült, és 6 nemzeti kincset is őriz. Felmegyünk a templomegyütteshez tartozó Szokkuram grottóhoz, azaz sziklabarlangba épített buddhista szentélyhez is, és annak hatalmas Buddha szobrához. Szállás Kjongdzsuban.

11. nap

Gyeongju - Haeinsa - Andong

Délelőtt városnézés Gyeongju történelmi negyedében, láthatjuk a Silla királyi palotát, a Donggungot és az ahhoz tartozó Wolji tavat; a Tumuli parkban a királyi család halomsírjait tekinthetjük meg, illetve a VII. századi Cshomszongde csillagvizsgálót, mely a város egykori kivételes fejlettségéről tanúskodik. Kjongdzsut elhagyva úticélunk az UNESCO Világörökség Heinsza főtemplom, ahol a híres Tripitaka Koreanát is találjuk, mely egy 80,000 fatáblából álló buddhista szútra gyűjtemény a XIII. századból, a világ legrégebbi, épen fennálló ilyen emléke. A templom után tovább utazunk Andongba, ahol szállásunk lesz.

12. nap

Andong - Odaesan - Sokcho

Andong városa mellett található az egyedülálló Hahoe falu, mely rendkívül színes és különleges fa maszkjairól híres, melyeket tradicionális drámák előadására használnak. Mielőtt tovább indulnánk megtekintjük a híres koreai szovon iskolák egyike. Úticélunk Sokcho városa és a Seoraksan nemzeti park. Útközben megnézzük az Odaesan nemzeti parkban található Woljeongsa templomot, ahol a Goryeo dinasztiából látunk emlékeket, mint a nyolcszögletű, 9 emeletes pagoda, illetve a kőből készült ülő Buddha szobor. Szállás Sokchoban.

13. nap

Sokcho / Seoraksan

Délelőttünket az Odaesan nemzeti park területén töltjük. Itt meglátogatjuk a Silla kori Sinheungsa templomot, majd siklóval felutazunk a Seoraksan hegy Gwongeumseong erődjéhez, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a hegység többi csúcsára, és Sokcho tengerparti városára is. Délután a városban barangolunk, ellátogathatunk a helyi piacra, majd az ,,Abai falu" városrészre, mely eredetileg Észak-Koreai menekültek ideiglenes lakhelyeként szolgált. A napunkat egy tengerparti sétával zárjuk a Dongmyeong városrészben, ahol számos tengeri ételeket szolgáló éttermeket találhatunk. Szállás Sokchoban.

14. nap

Sokcho - Szöul

Reggeli után visszautazás Szöulba, megszakítjuk utunkat a csodálatos virágos kertben, amelynek 5.000 féle virág, és tucatnyi, fergeteges színekben pompázó fafajta között sétálgathatunk. Kora délután érkezés Szöulba, délután végig szabadidő.

15. nap

Szöul - Budapest

Kora reggeli kijelentkezés a szállásról, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre a LOT légitársaság közvetlen járatával. Érkezés a menetrend szerint a délutáni órákban.

Hasznos információk

  • Utazás: menetrend szerinti, közvetlen LOT járattal, Budapest-Szöul-Budapest útvonalon, a helyszínen autóbusszal
  • Elhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban
  • Ellátás: reggeli, 1 nap vacsora
  • Minimum létszám: 20 fő
  • A díj a programokhoz szükséges belépőjegyek árát tartalmazza.
  • A díj a feladott poggyász árát tartalmazza.
  • A K-ETA regisztrációs kötelezettség 2024. 12. 31- ig többek között a magyar állampolgárok számára is felfüggesztésre került. A Dél-Koreába történő beutazáshoz K-ETA regisztráció tehát 2024. 12. 31- ig NEM szükséges.

Menetrend

Honnan - hová Indulás Érkezés
Budapest(BUD) - Szöul(ICN) 15:55 10:55
Szöul(ICN) - Budapest(BUD) 08:50 13:45

A menetrendváltozás jogát a légitársaság(ok) fenntartják

 

Dél-Korea országa sokat rejteget kis területén - Ázsia 4. legnagyobb gazdaságában a tucatnyi felhőkarcoló között hagyományos falvak, gyönyörű paloták, esti piacok és trendi kávézók várják a látogatókat. Ha inkább a pihenés a cél, a vidéken hegyi templomok, tavak, teaültetvények és bambuszerdők adnak lehetőséget kikapcsolódásra. A K-Pop és a K-Drámák országa a modern és a hagyományos keveredéséről szól, mely egy teljesen egyedi élményt nyújt minden utazónak.

x Körutazás Dél-Koreában, repülővel

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Körutazás Dél-Koreában, repülővel

Körutazás Dél-Koreában, repülővel

Dél-Korea, Szöul

Útazonosító: 187752

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Körutazás Dél-Koreában, repülővel

Körutazás Dél-Koreában, repülővel

Dél-Korea, Szöul

Útazonosító: 187752

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!