Kirándulás Grazba - látogatás Zotter csokigyárban és Terminator múzeumban

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Kirándulás Grazba - látogatás Zotter csokigyárban és Terminator múzeumban utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Különleges utazásra invitáljuk Önöket, mely során alkalmunk lesz felfedezni a Zotter csokoládé varázslatos birodalmát, majd az édes élvezetek után ellátogatunk az Arnold Schwarzenegger Múzeumba, a Terminátor megformálójának szülőhelyére. 

Az utazásról:

- felsőkategóriás autóbusz


Program:

Utunkat a kora reggeli órákban kezdjük meg, csak rövid pihenőket tartva már a délelőtt folyamán megérkezünk a stájerországi Riegersburg városába.

Első állomásunk a Zotter csokoládégyár látogatható üzem részébe vezet, melynek Csokoládé Színházában kezdetét veszi a csokikaland! A csokoládé varázslatos világában tett utazás a Kakaó-moziban kezdődik: az érdekes és informatív filmben bemutatják a csokoládégyártás folyamatait a kakaó termesztésétől kezdve a feldolgozáson át egészen a polcokra kerülésig.

A film megtekintése után bejárjuk az “örömök útját”, mely magában foglalja a mintegy 150 különféle csokoládé alapjául szolgáló nyers alapanyag megkóstolását, a külöféle ízesítések tesztelését. A kóstoló program során szabadon fedezhetjük fel a Zotter csoki gyártási folyamatait, ám ebben az esetben nem csak egy unalmas körbevezetésről van szó! A Schoko-Laden-Theater program állomásain mini libegők szállítják a csokiitalokat, óriás lemezjátszó prezentálja a csokitáblákat és más meglepetések is várnak még ránk az út alatt, mely a Running Chocolate részleg futószalagján érkező kézzel készített kultikus csokoládéknál ér véget.

2019-ben a Csokoládészínház hatalmas fejlesztéseken esett át: 200 négyzetméterrel nőtt a látogatótér, aminek köszönhetően új kóstolóállomások és még több hely várja a vendégeket. Forog a csokoládé-óriáskerék, elindult a praliné hullámvasút és robotok szolgálják fel az érintőképernyőn keresztül kiválasztott csokoládédarabokat. A bővítésnek köszönhetően a látogatók immár 33 állomáson kóstolhatnak kakaóbabot, csokoládét és újabban már pralinét is. A vadonatúj magyar nyelvű audioguide-nak köszönhetően pedig a vendégek a különleges ízélmények mellett vidám és izgalmas háttérinformációkkal is gazdagodhatnak. Amennyiben utasaink szeretnék megosztani ezt az élményt otthon maradt családtagjaikkal, barátaikkal, vagy csak magunknak raktároznának el a megízlelt finomságokból, az út végén kedvezményes vásárlási lehetőségre is lesz alkalom.

Továbbutazunk a Graz melletti Thal községbe, ahol múzeumot létesítettek Arnold Schwarzenegger tiszteletére. Arnie – avagy ahogyan Ausztriában szívesen nevezik, „a Stájer Tölgy” mindig is szoros kapcsolatot tartott szülőhelyével. A múzeumban, Herberstein gróf egykori erdészének házában nyomon követhetjük a leghíresebb osztrák kezdeteit és pályafutását 2011 óta. A múzeum nem nagy, mindössze 200 m2, de a legszélsőségesen tele volt gyermekkorának tárgyaival, testépítő, filmszínészi idejével és természetesen a kaliforniai kormányzói hivatalban töltött idővel. Az életszerű manökenek Arnold Schwarzeneggert mutatják be néhány filmszerepében és testépítőként. Ezenkívül a Terminator filmek egyik „robotja” a múzeum kiállításaként kapott munkát. Itt megkapja a lehetőséget, hogy szemtől szemben állhasson egy ijesztő Skynet robottal.

Tapasztalja meg közelről a Terminator & Co.-t, és merüljön el Arnold Schwarzenegger életében!

Nem érdemes kihagyni a környező látnivalókat sem, és a csodálatos várost, Grazot, mely Ausztria második legnagyobb városa, ahol rengeteg gyönyörű látnivalóval várja  látogatóit, mint például a már szimbolikussá vált Schlossbergi toronyórával, a gyönyörű főtérrel és a városban található világhírű kastéllyal, az Eggenberg kastéllyal.

Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból természetesen a Mura folyó közepén elhelyezkedő kagyló alakú szigetet is, amelyet Vito Acconci tervei alapján építettek, és amely kiváló turistalátványosságként szolgál a környéken kirándulóknak.

Rövid városnéző sétát teszünk és a busz indulásáig szabadprogram keretében egyénileg is csodálhatjuk a nevezetességeket.

A késő délutáni órákban kezdjük meg utunkat Magyarország felé, érkezésünk az esti órákra tehető.

Fakultatív programok

Zotter csokoládégyár

18 € / fő

Arnold Schwarzenegger Múzeum

7 € / fő

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Kirándulás Grazba - látogatás Zotter csokigyárban és Terminator múzeumban

Kirándulás Grazba - látogatás Zotter csokigyárban és Terminator múzeumban

Ausztria, Stájerország (Steiermark)

Útazonosító: 146673

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kirándulás Grazba - látogatás Zotter csokigyárban és Terminator múzeumban

Kirándulás Grazba - látogatás Zotter csokigyárban és Terminator múzeumban

Ausztria, Stájerország (Steiermark)

Útazonosító: 146673

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!