Keresztül Dél-Amerikán

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Keresztül Dél-Amerikán utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Kombinált programunkat választhatja az, aki csak Perut szeretné megismerni, de lehetőség nyílik brazíliai hosszabbításra is, argentin és paraguay-i kitérővel. Ebben az esetben utasaink keresztülszelik Dél-Amerika középső részét. Fő látványosságok: Machu Picchu, Nasca-vonalak, Rio de Janeiro és Iguacu-vízesés.

Az utazásról:

Repülővel, a helyszínen busszal.

 


Program:

1. nap: Budapest - Lima

Elutazás európai átszállással Peru fővárosába, Limába. Érkezés a késő délutáni órákban. Transzfer a szállodába, este szabadprogram.

2. nap: Lima - Nazca (450 km)

Reggel autóbusszal elutazunk a híres Nazca-vonalakhoz. Nazca városkába megérkezve a repülőtérre megyünk. Fakultatív program keretében 6 személyes kis gépekkel 1 órás repülés a Nazca-vonalak felett. Mivel alacsonyan repülünk, a gépből kitekintve jól láthatóak a máig tisztázatlan, rejtélyes eredetű rajzolatok, formák. Szállás Nazcaban.

3. nap: Nazca - Arequipa (600 km)

Reggeli után útnak indulunk Arequipa felé. Varázslatos tájon haladunk keresztül. Balra az Andok nyúlványai, jobbra az óceán sziklákkal tarkított partszakasza. Késő délután érkezünk az Andok déli területén fekvő Arequipába, mely Peru második legnagyobb városa 2325 m-rel a tengerszint felett. Szálláshely elfoglalása, majd esti séta a „Fehér Városként” is nevezett település belvárosában.

4. nap: Arequipa-Puno (300 km)

Városnézés a 3 vulkán lábánál található Arequipaban. Előttünk magasodik a Misti Vulcano majd 6000 m magas(!) csúcsa. Jó fotótéma. Az itt uralkodó kellemes klíma miatt építettek ide várost a spanyolok. Séta a szűk utcácskákban, megnézzük a XVII. században épült katedrálist, és a Santa Catalina kolostort. A kolostor lakásai máig jó állapotban maradtak meg. Különlegességeket tudunk meg az itt élő apácák életviteleiről is. Ezután elhagyjuk Arequipát, szállásunk Punoban lesz. Szabadprogram, alkalmazkodás a magaslati klímához, mivel a város 3827 m-rel van a tengerszint felett.

5. nap: Puno - Titicaca-tó - Puno

A mai napon hajókirándulásra indulunk Urosba, az úszó szigetekhez, a Titicaca-tavon, mely Dél-Amerika legnagyobb és a világ egyik legmagasabban fekvő tava. Az itt élők egy speciális nádból, totorából készítik el a lakóhelyükként szolgáló szigeteket, amit állandóan javítgatniuk kell. Tovább hajózunk a Taquile-szigetre, ahol egy fogadóban elfogyasztjuk ebédünket. Itt vásárlási lehetőség nyílik a helyi kézművesek termékeiből. Ezt követően szabadprogram.

6. nap: Puno – Cusco (420 km)

Reggeli után autóbusszal elindulunk Cusco felé. Az út során ismerkedünk a helyi növény-és állatvilággal, láthatunk lámát és alpakát. Délután megnézzük egy inka város romjait Raqchiban, majd egy bájos andokbeli falut, Andahuyalillast. Szállás az egykori császárvárosban, Cuscoban (3 éj).

7. nap: Cusco

Városnézés Cuscoban, mely 3250 m-rel van a tengerszint felett. Megismerjük a régi fővárost, ami még ma is az Andokban élő indiánok központja. Megtekintjük a katedrálist, a Nap templomát és a belvárost. Lenyűgöző azt az építészeti módszert látni, ahogy az inkák csupán kézi csiszolásokkal összeillesztették a hatalmas köveket. Délután kirándulunk a város közelében található inka régészeti központba, megnézzük Kenkot, Sacsayhuaman titokzatos kőfalait és a Puka-Pukara fürdőhelyet.

8. nap: Cusco - Machu Picchu - Cusco (120 km)

Egész napos kirándulást teszünk vonattal a Machu Picchuhoz, az inkák elveszett városához, mely az Urubamba, az inkák szent folyójának völgye felett épült. Az út során gyönyörködünk a tájban. Az utolsó szakasz már szinte dzsungelvidéken vezet keresztül. A vonatból kiszállva busszal megyünk fel a világ új 7 csodája közé is beválasztott inka emlékhez. A településre csak egy szerencsés véletlen folytán talált rá az amerikai Bingham 1911-ben. Több órán keresztül mutatja be és magyarázza el idegenvezetőnk a citadella és a romterület látnivalóit. Szállásunkra este érünk vissza.

9. nap: Cusco - Lima

Transzfer a repülőtérre és elrepülünk Limába. A fővárosban fél napos városnézés. Limát az 1746-os földrengés szinte teljes egészében elpusztította, így kevés épület, palota maradt meg a korai időkből. A Fő tér, a Plaza de Armas az elnöki palotával és a városházával még őrzi az egykori pompát. További sétánk során felkeressük a Csendes-óceán partját, a ferencesek templomát és kolostorát. Szabadprogram, majd szállás.

10. nap: Lima – Budapest. Hosszabbítás esetén: továbbutazás Foc de Iguacuba

Ezen a napon, aki úgy döntött, hogy nem hosszabbít, annak szabadprogram Limában és délután transzfer a repülőtérre. Európai átszállással ők hazautaznak. Másnap (induláshoz viszonyított 11. napon) a délutáni órákban érkezés Budapestre. A többiek reggel Limából továbbutaznak Brazíliába. Érkezés átszállás után Foc de Iguacuba. Transzfer a szálláshelyre (2 éj).

+ 1. nap: Iguacu - Argentína – Paraguay - Brazília

Reggel átlépünk a határon Argentínába. Először az Iguacu-vízesés argentin oldalához látogatunk el. Ez a látványosabb szakasz. A vízesés kb. 270 zuhatagból áll, ami 70 nagyobb egységre oszlik. Érthető, hogy több órát is el tudunk tölteni a vízesések megtekintésével. A folyó mentén lévő ösvényeken haladunk. Lenyűgöző az UNESCO Világörökségek listáján is szereplő zuhatag látványa. A legnagyobb és leglátványosabb az „Ördögtorok vízesés”. Ide kisvonattal juthatunk el. Iguacut elhagyva a késő délutáni órákban, egy rövid időre átmegyünk Paraguayba. Közvetlenül a határnál lévő városkában nézelődés, vásárlás. Este határátlépés után visszatérünk a brazil oldalon található szállásunkra.

+ 2. nap: Iguacu – Rio de Janeiro

Délelőtt autóbuszos kirándulás az Iguacu-vízesés brazil oldalához. Itt szemből látható a lenyűgöző Ördögtorok, melynél 4 km szélességben (!) zubog alá a víz. Előző nap mellettünk volt látható a vízesés, most pedig teljes pompájában előttünk. Kiváló fotók készülhetnek. Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és irány Rio de Janeiro. Transzfer a szállásra (3 éj).

+ 3. nap: Rio de Janeiro városnézés

Délelőtt fakultatív program: városnézés Rióban. Megtekintjük a széles homokos tengerparti szakaszt, a Copacabanat és az Ipanamat. Folytatjuk nézelődésünket a modern katedrálisnál és a világ legnagyobb labdarugó stadionjánál, a Maracananál. Ezt követi a Sambadrom, melyet hatalmas tribünök szegélyeznek. Itt rendezik a Riói Karnevál nagy felvonulását, a szamba iskolák bemutatóját. Folytatva programunkat drótkötélpályán, átszállással felmegyünk Brazília egyik jelképre, a Cukorsüveg-hegyre. A hegy meredeken emelkedik a Guanabara-öböl fölé. Káprázatos a kilátás a Copacabanara, az Atlanti-óceánra, a városra és a Krisztus szoborra. Délután szabadprogram, fürdési lehetőség, napozás a homokos tengerparton.

+ 4. nap: Rio de Janeiro

Egész napos szabadprogram, pihenés a szállodában, vagy strandolási lehetőség a csodaszép tengerparton. Közben látjuk a fiatalokat, akik egész nap fociznak a homokban.

 

+ 5. nap: Rio de Janeiro

Nemcsak Rió csodája a Megváltó Krisztus szobor, mivel ezt is beválasztották a világ 7 új csodája közé. A Tijuca őserdőn keresztül, mely a világ legnagyobb városi őserdeje busszal megyünk fel a Corcovado-hegyre. Ez 710 m-re emelkedik a város fölé. Lenyűgöző a 38 m magas 1145 tonna súlyú Krisztus szobor lábainál állni és gyönyörködni a fantasztikus látványban. Méltó lezárása ez a mesés 2 hétnek. Transzfer a repülőtérre. Hazautazás, éjszaka a repülőn.

 

+ 6. nap: Budapest

Hazaérkezés menetrend függvényében Budapestre.


A szállásról:

9 (vagy 14) éj ***/**** szállodákban


Az elhelyezésről:

2 ágyas szobákban + 1 éjszaka repülőn


Az ellátásról:

reggeli


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Keresztül Dél-Amerikán

Keresztül Dél-Amerikán

Peru, Lima

Útazonosító: 3108

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Keresztül Dél-Amerikán

Keresztül Dél-Amerikán

Peru, Lima

Útazonosító: 3108

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!