Kazahsztán a végtelen styeppék országa ****

Ft-tól/fő 970.000
Legjobb ár:
970.000 Ft/fő-től

Kazahsztán a végtelen styeppék országa **** utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Kazahsztán a végtelen styeppék országa **** utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 10 nap / 8 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 970.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 10 nap / 8 éjszaka
Utazás azonosítója: 182835
Kívánságlistára teszem

Programleírás

1. nap: Budapest - Asztana

Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással, Asztanába. Éjszaka a repülőn.

2. nap: Asztana

Érkezés Asztanába éjszaka, majd transzfer a szállodába. Egy kis pihenés és reggeli után városnézésre indulunk. Asztana (régi nevén: Nurszultan) a világ egyik legfiatalabb fővárosa, csupán 1997-től került Almatiból ide, Asztanába az ország gazdasági és kereskedelmi központja, melynek kazah jelentése is ,,főváros". A várost 1830-ban oroszok alapították Akmolinszk néven, mely egy kietlen kisvárosból nőtte ki magát igazi metropolisszá. A várost az Isim folyó választja ketté, északon a régi, délen pedig az új város található (városnézésünk folyamán folyóparti sétára is lehetőség nyílik). Építészetét a monumentális, modern stílus jellemzi. Brazíliához és Washingtonhoz hasonlóan tervezőasztalon készült városról beszélünk, tágas utcái és terei, modern plázái és toronyépületei impozáns látványt tárnak a szemünk elé. Világhírű nemzetközi építészek (pl. Kisho Kurokava; Norman Foster) terveit is figyelembe véve épült-épül az új adminisztrációs központ, megannyi extravagáns épülettel és térkialakítással. Néhány az ultramodern középületekből: Elnöki Kulturális Központ, Életfa Emlékmű, Minisztériumi paloták, Igazság Emlékmű, Kazakisztán Sport Központ, Eurázsia Nemzeti Egyetem, Nur Astana Nagymecset, Doman Szórakoztató Központ és a város szimbóluma, a Baiterek torony. Városnézésünk során meglátogatjuk Nurszultan jelképét, a Baiterek tornyot, mely az ősi kazah mondát testesíti meg, miszerint a jólét madara aranytojást rakott az élet fáján. A torony 105 méter magasságból nyújt teljes panorámát a lábunk alatt elterülő városra. A kupolában megtekinthetjük Nazarbajev elnök aranyba öntött tenyérlenyomatát is, az ő kezdeményezésére került ide a főváros, továbbá a fejlesztéseket is neki köszönhetik a kazahok.

Következő megállónk során megtekintjük a Nur-Alem Expót. Az épületegyüttest a 2017-es világkiállításra építették, kevesebb, mint 3 év alatt, ami óriási kihívást állított a mérnökök és építészek elé, központi eleme a Nur-Alem. A kiállítás mottója a ,,jövő energiája", melynek főbb témái a globális felmelegedés, a vízellátás, az éghajlatváltozás, a biológiai sokféleség védelme és az energiabiztonság volt. A világkiállításon csaknem 100 ország képviseltette magát tematikus pavilonjaikkal - többek között Magyarország is. Nur-Alem mára a város egyik jelképévé vált és a világ legnagyobb, tökéletes gömb építménye. Jelenleg a Jövő Energiájának múzeumaként üzemel, mely egy ultramodern, multimédiás szórakoztató komplexum, tele látványos elemekkel. A 8 emeletes gömbben emeletenként tematikus kiállításokat találunk, például: napenergia, kinetikus energia, űrenergia. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Asztanában (2 éj).

Tervezett szálloda: Hilton Garden Inn 4*

3. nap: Borovoe-tó (kb. 520 km)

Borovoe a Burabay-tócsoport egyik tava, amely Kazahsztán északi részén, az Akmola régió Burabay körzetében található. A tó teljes partját fenyőerdők borítják, innen ered a neve is: borovoe, "bor" oroszul tűlevelű erdőt jelent. A tó történelmi neve Auliekol, ami annyit tesz: "Szent tó". A tónak több kis öble van. Az északnyugati öbölben látható egy sziklasziget, a Zhumbaktas ("Szfinx"), amely gomba alakú, és 20 méter magasan emelkedik a víz fölé. Az öböl partján egy 300 méter magas Okzhetpes sziklafal található. A Borovoe-tó a Burbaray Állami Nemzeti Természetvédelmi Park része. Visszautazás Asztanába, vacsora egy helyi étteremben.

4. nap: Asztana - Almati

Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, utazás Almatiba. Érkezést követően ismerkedés a számos alkalommal nevet változtatott metropolisz történetével, a 7. századi szkíta időktől 1997-ig, amíg az ország fővárosa volt. Feljutás felvonóval a Kök-Töbére, a város, illetve a délre tornyosuló jég- és hófödte Kjungoj-alatau fényképezése. Séta a Panfilov-parkban, a Vernij erőd romjainál és az 1907-ben átadott, fából épített Vosznyeszenszkij katedrálisnál, a Tudományos Akadémia épületénél, majd a Köztársaság téren. A Függetlenségi Emlékmű megtekintése. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Almatiban (1 éj).

Tervezett szálloda: Hotel Kazzhol Park Almati 4*

5. nap: Altyn-Emel Nemzeti Park (kb. 320 km)

Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Indulás az Altyn-Emel Nemzeti Park vidékére. Kapcsagajnál átkelés az óriásharcsák folyóján, az Ilin. Haladás az Iliből felduzzasztott Kapcsagaji-tó északi partján. Délelőtti érkezés a 4.600 km2 területű Altyn-Emel Nemzeti Park bejáratához. A nemzeti park neve mongol eredetű, nevének magyar fordítása: ,,arany nyereg". Egy legenda szerint, amikor 1209-ben Dzsingisz kán seregei itt vonultak keresztül Közép-Ázsia meghódítása során, a lemenő nap fényében aranyszínben tündöklő, elsárgult fűvel borított hegynyeregre tekintve Dzsingisz kán felkiáltott, hogy ,,ez egy arany nyereg!". A park Kazahsztán legnagyobb nemzeti parkja, területe meghaladja egy átlagos magyar megye területét. A tömegturizmus még nem érte el ezt a területet, így a turistákat kiszolgáló infrastruktúra is csak most kezd kiépülni.

Látogatás az Éneklő dűnéknél. Az Ili folyó hordalékából kifújt homok 150 m magas dűnékbe rendeződött, amelyek az állandóan fújó szelek hatására sem mozdulnak el helyükről, ugyanis a szélirány évszakosan változik, és amennyi homokot átfúj a bucka egyik oldaláról a másikra a nyugati irányból fújó szél, a szélirányváltás után visszafújja. Felkapaszkodás a 120 m magas mozgó homokdűnék egyikére. Vacsora és szállás egy vendégházban az Altyn-Emel Nemzeti Parkban (2 éj).

Tervezett szálloda: Altyn-Emel vendégház

6. nap: Aktau- és Katutau-hegység (kb. 150 km)

Reggeli után indulás az Aktau (Fehér-hegyek) különleges, fehér, majd a Katutau festőpaletta-szerűen színes ,,földöntúli" világába. Az egykori vulkáni területen különféle szórt vulkáni kőzetek vannak a felszínen, amelyekbe mély völgyeket vágott az időnként nagy intenzitással érkező csapadék és a hóolvadás után lefolyó víz. A sivatagi éghajlaton nem alakul ki talaj a felszínen, így a kőzetek eredeti színe, rétegződése jól tanulmányozható. A legfelső rétegsor a névadó fehér színű üledékekből áll. Ebédcsomagot biztosítunk. Átlagos erőnléttel kb. 40 perc alatt lehet felkapaszkodni a kanyonból a jó kilátást biztosító peremre. A lábunk alatt a kanyon alsó szakasza és az időszakos vízfolyás medre kanyarog. A lemenő nap fényében még élénkebb színben pompáznak a hegyek. A Katutau hegység 1700 méteres magasságával és színpompás kavalkádjával ámulatba ejt bennünket, beszippantjuk a hegyek tiszta levegőjét és gyönyörű fotókat készíthetünk! Késő délután transzfer vissza a vendégházba, vacsora és szállás.

7. nap: Charyn-kanyon - Almati (kb. 520 km)

Reggeli után utazás Kazahsztán "Grand Canyonja", a Charyn-kanyon irányába. A Charyn folyó vízrendszere négy kanyonrendszert alakított ki az elmúlt évmilliók során. 2004 óta ez a terület is nemzeti park. A kanyonrendszer legismertebb tagja a Kastélyok-völgye, amely a Charyn folyó egyik mellékvölgye. A 100 m mély kanyonban 3 km-es sétával érhető el a folyó. A 3 km-es séta minden perce más és más érdekes látnivalót kínál. A kanyon alsó szakaszán megváltozik a kőzetek színe és a vöröses színű homokköveket fekete vulkáni kőzetek váltják fel. A Kastélyok-völgye a gyors sodrású Charyn folyónál ér véget. A sivatagi környezetet üde folyómenti oázis váltja fel. A Kastélyok-völgyét nem csak lentről, hanem fentről is érdemes megtekinteni. A peremen végigsétálva fantasztikus panorámában gyönyörködhetünk. Több ösvény vezet a völgy leglátványosabb, helyenként egy méternél is keskenyebb gerinceken található kilátópontjaira (a tériszonnyal küzdők jobb, ha csak távolabbról élvezik a kilátást). Ebédet biztosítunk. Késő délutáni visszautazás Almatiba. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Almatiban (3 éj).

Tervezett szálloda: Hotel Kazzhol Park Almati 4*

8. nap: Ethno-falu - Iszik-köl tó (kb. 100 km)

Reggelit követően kirándulás "Hunns" etnofaluba. Már a bejáratnál találkozhatunk két Saki korszaki harcossal és a Shashu rituáléval, illetve megkóstoljuk a baursak-ot (kazah fánk). Azután megtekintünk egy kazah jurtát, és megismerjük a kazah nép szokásait és hagyományait. Továbbá bepillantást nyerhetünk a kazahok mindennapi életébe is: például gyapjú tisztítása és korbácsolása, fonal szövése orsóval, és különböző, helyi rítusok megtekintése. Megnézünk egy folklórműsort is, legendák és nemzeti lovasjátékok formájában. Ebéd hagyományos kazah ételekkel. Ebéd után különböző programokon vehetünk részt: elkészíthetünk egy kazah finomságot, a gentet (halva-féle édesség), vagy íjászaton esetleg lovastrükkökkel próbálkozhatunk.

Ezután meglátogatjuk az Iszik-köl tavat. A második világháború után ez a lombhullató és lucfenyőerdőkkel körülvett festői tó az Almatiban élő lakosok, sőt az ország vezetőinek egyik kedvenc nyaralóhelye lett. Egykor a partja közelében egy étterem és egy buszpályaudvar is volt. 1963-ban azonban egy hatalmas iszapömlés teljesen elpusztította a tavat, áttörte a természetes gátat, és jelentős károkat okozott az egész szurdokban. A gátat csak az 1990-es évek elejére állították helyre. Bár a mai tó háromszor kisebb, mint a korábbi, nem vesztette el a varázsát. Feltűnő, türkizkék színű vize és a partján lévő buja erdő jellemzi, amely különösen ősszel gyönyörű. A tó látképét a vízből kiálló sziklák tarkítják - remek fotózási helyszín! Visszautazás Almatiba, vacsora egyénileg.

9. nap: Medeo és Csimbulak síközpont - Almati (kb. 70 km)

Reggeli, majd indulás a Medeo és Csimbulak síközpontba. Rövid séták Csimbulak síközpontjában, 2.300 méter magasságig. Megtekintjük az első kazah elnök parkot, illetve meglátogatunk egy sólyomfarmot, ahol egy sólyombemutatón is részt veszünk. Visszautazás Almatiba, vacsora egy helyi étteremben.

10. nap: Almati - Budapest

Kora hajnali kijelentkezés a szállodából (hideg reggelicsomagot biztosítunk), transzfer a repülőtérre. Menetrend szerinti járattal, átszállással hazautazás Budapestre.

 

A programok sorrendje változhat. 

 

Utazás/Elhelyezés/Ellátás, Miért éppen

1. Végtelen sztyeppéi a néhai nomád kultúra kialakulásának bölcsői, az állandóan csapadékos tajgáktól és sziklahavasoktól a sivatagok néma világáig, itt minden megtalálható.

3. Almati és Asztana városok megtekintése mellett az ország természeti kincseit keressük fel. Színpompás hegyek, völgyek, folyók, tavak, homokdűnék és kanyonok látványa kíséri az utazót. A városok 4*-os szállodáinak kényelmét elhagyva 2 éjszakát az Altyn-Emel Nemzeti Parkban, vendégházakban töltünk, hogy a környék változatos és elképesztő tájait alaposan megismerhessük.

x Kazahsztán a végtelen styeppék országa ****

Az ár nem tartalmazza

 • az ajánlott borravalót
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 45 EUR
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár 
  125 000 Ft 
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a nemzetközi valamint
  belföldi repülőjegyet illetékkel 
  személyenként 1 db max.
  8 kg-os kézipoggyásszal, 
  és 1 db max. 23 kg-os
  feladandó bőrönddel (melynek mértéke: kb. 290 000 Ft)
 • a megadott szállásokat
 • a félpanziós ellátást
  és 2 alkalommal ebédet
  a program szerint
 • a megadott programokat
 • a belépőket
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

Az ár nem tartalmazza

\n
 • az ajánlott borravalót
  (helyszínen fizetendő)
  kb. 45 EUR
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Egyágyas felár 
  125 000 Ft 
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

\n

Az ár tartalmazza

\n
 • a nemzetközi valamint
  belföldi repülőjegyet illetékkel 
  személyenként 1 db max.
  8 kg-os kézipoggyásszal, 
  és 1 db max. 23 kg-os
  feladandó bőrönddel (melynek mértéke: kb. 290 000 Ft)
 • a megadott szállásokat
 • a félpanziós ellátást
  és 2 alkalommal ebédet
  a program szerint
 • a megadott programokat
 • a belépőket
 • a helyszíni közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést

leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 182835

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Kazahsztán a végtelen styeppék országa ****

Kazahsztán a végtelen styeppék országa ****

Kazahsztán, Körutazás Kazahsztánban

Útazonosító: 182835

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kazahsztán a végtelen styeppék országa ****

Kazahsztán a végtelen styeppék országa ****

Kazahsztán, Körutazás Kazahsztánban

Útazonosító: 182835

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!