Feledhetetlen téli élmények Lappföldön

Ft-tól/fő 650.000
Legjobb ár:
650.000 Ft/fő-től

Feledhetetlen téli élmények Lappföldön utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Feledhetetlen téli élmények Lappföldön utazásra! A kiutazás repülővel történik. Az utazás időtartama 6 nap / 5 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 650.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Turnusok: 6 nap / 5 éjszaka
Utazás azonosítója: 184116
Kívánságlistára teszem

Programleírás

1. nap: Budapest - Levi

Elutazás Budapestről, érkezés Kittila repülőtérre az éjjeli órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás Leviben (5 éj). Levi egy kisváros, amely Nyugat-Lappföldön, Finnország legnagyobb síközpontja köré épült. A havas folyóvölgyektől és a befagyott tavaktól kezdve, a hófedte hegyekig, Levi az északi természet szépségét mutatja be a maga teljességében. Ha a mennyországot úgy képzeli el, hogy egy hatalmas sarkvidéki erdőben túrázik az éjféli nap alatt, akár egy jeges tóban áztatja magát, Levi minden ilyen izgalmat egyben kínál Lappföld gyönyörű vadonja közepette. Legyen szó vásárlásról, étkezésről, bárokról, vagy akár élőzenéről, a város központjában minden megtalálható. Ráadásul a kis távolságok miatt szinte minden gyalogosan is könnyen elérhető.

Szállás december 05-i csoport: Break Sokos Hotel Levi 4*

A szállás Levi központjában, városi környezetben helyezkedik el. 

Standard szoba: 2 felnőtt + max. 1 pótágy felnőtt vagy gyerek részére
Superior szoba saját szaunával: 2 felnőtt + kinyitható kanapé max. 2 gyerek részére

Szállás december 10-i csoport: Hotel Levi Panorama 4*

A szállás a hegyen, a sípálya közvetlen szomszédságában található. Levi központjába felvonóval lehet egyénileg bejutni, melynek árát a részvételi díj tartalmazza: 

Standard szoba: 2 felnőtt + kinyitható kanapé max. 2 fő részére
Superior szoba erkéllyel: 2 felnőtt + kinyitható kanapé max. 2 fő részére

2. nap: Levi - Husky farmlátogatás és kutyaszánozás - motorosszánozás

A reggelit követően husky farmlátogatás és kutyaszánozás. Ezen a kiránduláson Finnország egyik legrégebbi husky kennelét látogatjuk meg. A kenneltúra során találkozhatunk szibériai husky-kkal, sarki rókával, barna rókával, tundrai farkasokkal, keverék kutyafarkasokkal és kölyökkutyákkal. Az állatok némelyike igazi filmsztár, mivel kifejezetten filmforgatáshoz képezték ki őket. A házigazda bemutat néhány trükköt, amit az állatokkal begyakoroltattak. Majd egy 2 km-es kutyaszán túrán veszünk részt. Ezek a túrák családok számára is megfelelők, a gyerekek pedig el lesznek ragadtatva az élménytől, ahogy a kutyák által húzott szánokkal átsiklanak a havas tájon. Egy szánon maximum 2 felnőtt és 1 gyermek ülhet. A hajtó a szán mögött áll, ezáltal olyan érzésünk lesz, mintha a kutyák a saját akaratuk szerint húznák a szánt. Utunk gyönyörű, téli erdei utakon és tájakon vezet keresztül. A szántúra után a barátságos Taika rénszarvassal találkozunk, és készíthetünk néhány fotót a kutyákkal. Miután mindenki kellemesen elfáradt, felmelegszünk egy meleg lapp kunyhóban a kandalló mellett, ahol meleg italt és forró kolbászt kapunk. Megnézhetünk egy filmet a husky-k életéről és helyi ajándéktárgyakat vásárolhatunk.

Délután visszatérünk Levibe, ahol közösen sétálunk egyet a városban, majd szabadidő. 

Amikor a nap lenyugszik, éjszakai kalandra indulunk: felpörgetjük a motorosszánokat és száguldozunk a hófedte mezőkön és a vadonban, abban a reményben, hogy láthatjuk az égen táncoló aurora borealis-t, vagy legalábbis a holdat és a fényes csillagokat. (fakultatív program) Kis idő múlva megérkezünk a pihenőhelyünkhöz, ahol pattogó tábortűz tartja távol a hideg szelet és a fagyos hőmérsékletet. Egy csésze meleg ital és grillkolbász után visszaindulunk. A túra során overallt, csizmát, sisakot és kesztyűt biztosítanak. A túra során a sebesség a biztonsági és közlekedési szabályok miatt korlátozott. Két felnőtt egy motoros szánon utazik. A 130 cm-nél alacsonyabb gyerekek a vezető motoros szánja által húzott szánon közlekednek.

 

3. nap: Rovaniemi Mikulásfalu

Szabadidő Leviben, melynek során egyénileg akár síelni is lehet. Hiszen Levi az egyik legnagyobb lappföldi síközpont, egyben Finnország legnépszerűbb síparadicsoma, mivel többször is megválasztották az ország legjobb hazai síterepének. 43 sípálya és 28 sífelvonó mellett 230 km sífutópálya és 880 km motorosszán útvonal áll rendelkezésre. Síeléshez és snowboardozáshoz összesen 44,7 km sípályát lehet használni. Minden nehézségi fokozatú sípálya elérhető, de a lejtők többsége könnyű és középhaladó. A síelők a lejtőkről lepillantva gyönyörű panorámát élvezhetnek Lappföldre és a befagyott tavakra. Fekete pálya: 2,9 km, piros pálya: 18,1 km, kék pálya: 17,5 km.

Alternatívaként egész napos fakultatív Mikulásfalu látogatás Rovaniemiben. A gyerekek talán ezt a programot várják a legjobban, hogy találkozhassanak az igazi Mikulással. A szülők számára pedig egy olyan álom, hogy egy napon valóra válthassák a gyermekeik vágyát. Körülbelül 2 órás utazás után érkezünk az Északi-sarkkörön fekvő faluba (170 km utazás). Viszont Mikulásfalu nem csak a Télapóval való találkozásról szól, hanem ennél sokkal többről is. A faluban karácsonyi hangulat várja a látogatókat. Először megismerjük a falu történetét, majd a Mikulás irodájához vezető úton átlépjük a hivatalos sarkkörvonalat, és megkapjuk a diplománkat a sarkkör átlépése alkalmából. Ahhoz, hogy találkozhassunk a Mikulással (finnül: Joulupukki), végig kell haladnunk a Varázsösvényen. A Mikulással való találkozást követően meglátogatjuk a postát, ahová a világ minden tájáról évente több ezer levél érkezik gyerekektől és felnőttektől egyaránt. Mi is küldhetünk képeslapot a Mikulás Postahivatal bélyegzőjével, vagy akár a szeretteinknek rendelhetünk is egy levelet a következő év karácsonyára. Egy kis szabadidő a faluban, ahol a számos finn dizájn- és ajándékboltban vásárolgathatunk, vagy akár ehetünk valamit. Télen a gyerekek imádnak a hóban játszani, és mi más lehetne jobb szórakozás, mint egy havas játszótéren gyúrni a havat? Egy kicsi, de jól felszerelt játszótér található közvetlenül a Mikulás irodája mellett. Ha szeretnének találkozni a falu többi sztárjával is, akkor keressék fel a Mikulás irodája mögötti erdő szélén a Mikulás rénszarvasait. Mikulásfalu látogatásunkat követően busszal visszautazunk Levibe.

 


4. nap: Rénszarvas farm - Iglu park

A reggelit követően, délelőtt fakultatív rénszarvas farmlátogatás, amely szórakoztató program lesz az egész család számára. Pár óra alatt emlékezetes élményeket kapunk a lapp rénszarvaspásztorok kultúrájáról. Egy olyan farmot keresünk fel, amely több mint 150 éves múltra tekint vissza. A farm Lappföld leghosszabb folyójának partján fekszik, és egy varázslatos erdő veszi körül. Elsőként rénszarvas szánozáson veszünk részt, melynek során egy gyönyörű fenyvesen suhanunk át. Majd látogatás a rénszarvas karámban, ahol aranyos rénszarvas borjakat is láthatunk. Fényképeket készíthetünk róluk, és megetethetjük őket zuzmóval. A farm körül található régi épületekbe is bepillantunk, ahol a rénszarvaspásztorok tárgyi emlékeinek szép gyűjteményei találhatók. A kávézóban közösen megiszunk egy finom finn meleg bogyós gyümölcslevet, vagy igény szerint kávét vagy teát. Egyénileg vásárolható és megkóstolható friss, házi készítésű fánk (finnül: munkki) vagy más harapnivaló. Ajándékokat is lehet venni, például rénszarvasagancsból készült tárgyakat vagy helyi bogyókból készült konzerveket.

 

Este Iglu park és északi fény túra. Levi mellett egy különleges parkot alakítottak ki. A Polarman táborba érkezés után egy mesemondó fogadja a vendégeket, aki a titokzatos Északi Fény Vadászok világáról oszt meg történeteket velünk. Egy nyitott tűzrakóhely körül ülve, lobogó lángok mellett hallgathatjuk a történeteket. Majd séta a folyó mentén, és eljutunk az egyedülálló Hó Iglu parkba. A gyerekek nagyon szeretik, hogy bemászhatnak egy kicsi, hóból épült igluba, miközben kísérőnk megtanítja őket a téli túlélési technikára. Miután egy kis időt a szabadban töltöttünk, jólesik felmelegedni az Aurora kupolában, ahol a hőmérséklet körülbelül +15 fokos. A pattogó tüzű kandalló mellett ülve, a kezünket felmelegítve egy filmet láthatunk az északi fényről, és néhány érdekes történetet és legendát hallhatunk erről a fantasztikus természeti jelenségről. Kísérőnk eközben végig az égbolton tartja a szemét, és amint észleli az északi fény jeleit, akkor kimegyünk a szabadba, hogy élvezhessük a sarkvidéki természet leglenyűgözőbb látványát. Ha a program során bármikor fázunk, akkor felmelegedhetünk az Aurora kupolában, és ihatunk egy forró italt gyömbéres sütivel. Ezt követően eljön az ideje a lapp barbecue partinak! Kényelmesen leülünk a kinti tábortűz köré, és kolbászt grillezünk, miközben további történeteket hallgatunk az itteni életmódról. A gyerekek leginkább a mályvacukor pirítást élvezik a tűz felett. Visszatérés a szállásra éjfél körül.

 

5. nap: Hótalpazás - Esti északi fény túra

Reggeli után szabadidő, mely során élvezhetjük a síterep és szánkópályák által nyújtott örömöket, vagy könnyű fakultatív hótalpas túrán vehetünk részt. Találkozunk a vezetővel, ellenőrizzük a felszerelést és a ruházatot, majd gyalog megyünk a közeli kiindulási helyre. Levi lábánál felcsatoljuk a hótalpakat, és egy könnyed, 4-5 km-es túrát teszünk. Útközben akár felfedezhetünk néhány vadon élő állatot, például nyulakat, hófajdokat és rókákat. 

Este még egy utolsó esélyt adunk, hogy gyönyörködhessük a táncoló északi fényben. 

Este mindenki vegye fel a legmelegebb ruháit, ugyanis fakultatív északi fény túrára indulunk. Helyi kísérőink segítségével megkeressük a legtisztább égboltú helyet, hogy a legjobban élvezhessük az északi fény látványát. Sajnos a vastagabb felhők és a hóviharok néha megnehezítik, hogy az északi fényt teljes pompájában láthassuk. Azért még felhős időben is részben láthatók a fények, vagy akár csak egy pillantást vethetünk rájuk. Ehhez viszont türelemre és kitartásra lesz szükség. Levi 30-40 km-es körzetében keresünk olyan helyeket, ahol remélhetőleg akadálytalan láthatjuk az északi fényt. Mindeközben kísérőnk beavat minket az Északi Fény Vadászok világába, és hallhatunk tőle néhány történetet és legendát erről a csodálatos természeti jelenségről. A hideg éjjelen egy kis meleg itallal és gyömbéres süteménnyel melegedhetünk fel. A kaland izgalma még a kisebb gyerekeket is ébren fogja tartani. A szállásunkra késő éjjel érünk vissza.

 

 

6. nap: Levi - Kittila - Budapest

Délelőtt szabadidő, utolsó lehetőség az ajándéktárgyak beszerzésére, majd transzfer Kittila repülőterére, és menetrend szerinti járattal, átszállással hazautazás Budapestre.

Miért éppen

Lappföld, az érintetlen sarkvidéki tájak és hófödte erdők varázslatos helye. Ebben a téli csodavilágban a csendet csak a rohanó folyók csobogása és a szánt húzó huskyk zihálása töri meg. Vegye fel a túrabakancsát, vágjon át velünk Finnország látványos tajgáin, barátkozzon össze a helyiekkel egy pohár finn salmari likőr mellett, és élvezze a kutyaszánokon való száguldást.

Ha megkérdeznénk három utazót, mi a legjobb ok arra, hogy télen Lappföldre látogasson, valószínűleg három különböző választ kapnánk. Valaki a határtalan havas tájat és az északi fény csodáját említené meg. Más valaki számára a síelés lenne kihagyhatatlan élmény. A harmadik pedig talán egyszerűen csak a hógolyózást, illetve a rénszarvasokkal és Programunk egyaránt kínál kalandokat felnőtteknek és gyerekeknek. A téli finnországi Lappföld sok család álmainak célpontja, mert a Mikulásnak otthont adó Rovaniemiben sok szülő szeretne egyedi élményt szerezni a gyerekeinek.

x Feledhetetlen téli élmények Lappföldön

Az ár nem tartalmazza

 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Fakultatív programokat
 • Superior szoba felár 
  155 000 Ft / felnőtt (12.05.)
  45 000 Ft / felnőtt (12.10.)
 • gyerekkedvezmény 2 felnőttel egy szobában,
  pótágyon 
  - 120 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

Az ár tartalmazza

 • a repülőjegyet illetékkel 1 db kis kézipoggyásszal és feladott poggyásszal
  (melynek értéke 12.05-i indulásnál kb. 190 000 Ft, 12.10-i indulásnál kb. 199 000 Ft)
 • 5 éjszakát 4*-os szállodában, választott szobatípusban
 • reggelis ellátást
 • a husky farmlátogatást 2 km-es kutyaszánozással
 • az Iglu park és északi fény túrát
 • a program szerinti
  autóbusz közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • a felvonó jegyet a dec. 10-i csoport esetében

Fakultatív programok

 

 

Mikulás falu és Rovaniemi:
felnőtt: 67.000 ft
gyerek (2-12 év): 65.000 ft
baba (0-2 év): 15.000 ft

Rénszarvas szafari:
felnőtt: 55.000 ft
gyerek (3-11 év): 45.000 ft
baba (0-2 év): 15.000 ft

Éjszakai motorosszánozás:
felnőtt: 65.000 ft
gyerek (3-12 év): 45.000 ft
baba (0-2 év): 15.000 ft

Könnyű hótalpas túra
felnőtt: 65.000 ft
gyerek (3-12 év): 45.000 ft

Északi fény keresés:
felnőtt: 45.000 ft
gyerek (2-11 év): 45.000 ft

A magyar nyelvű idegenvezető csak azokon a fakultatív programokon vesz részt, ahol a csoport nagy része jelen van. Minden egyéb esetben angol nyelvű kísérővel zajlanak a fakultatív programok. A programokra helyszíni jelentkezési lehetőség nincs, így kérjük, hogy foglaláskor jelezzék részvételi szándékukat.  

Igény esetén lehetőség van vízálló, téli ruházat bérlésére (a csomag tartalma: nadrág, dzseki, csizma, vastag kesztyű). 
felnőtt: 40.000 ft
gyerek (2-11 év): 40.000 ft

Az ár 4 napos bérlésre vonatkozik, a 2. naptól az 5. napig. Kérjük, hogy igény esetén a ruha és lábméretet adják meg. 


Az ár nem tartalmazza

\n
 • az útlemondási biztosítást
  (Covid fedezettel): 2,5%

EGYÉB KÖLTSÉGEK

 • Fakultatív programokat
 • Superior szoba felár 
  155 000 Ft / felnőtt (12.05.)
  45 000 Ft / felnőtt (12.10.)
 • gyerekkedvezmény 2 felnőttel egy szobában,
  pótágyon 
  - 120 000 Ft
 • BBP utasbiztosítás
  (EUB Biztosító)
  - Air Nívó:
  730 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Top:
  1.030 Ft/fő/nap

  - Air & Cruise Extra:
  1.590 Ft/fő/nap

\n

Az ár tartalmazza

\n
 • a repülőjegyet illetékkel 1 db kis kézipoggyásszal és feladott poggyásszal
  (melynek értéke 12.05-i indulásnál kb. 190 000 Ft, 12.10-i indulásnál kb. 199 000 Ft)
 • 5 éjszakát 4*-os szállodában, választott szobatípusban
 • reggelis ellátást
 • a husky farmlátogatást 2 km-es kutyaszánozással
 • az Iglu park és északi fény túrát
 • a program szerinti
  autóbusz közlekedést
 • a magyar nyelvű idegenvezetést
 • a felvonó jegyet a dec. 10-i csoport esetében
\n

Fakultatív programok

\n

 

 

Mikulás falu és Rovaniemi:
felnőtt: 67.000 ft
gyerek (2-12 év): 65.000 ft
baba (0-2 év): 15.000 ft

Rénszarvas szafari:
felnőtt: 55.000 ft
gyerek (3-11 év): 45.000 ft
baba (0-2 év): 15.000 ft

Éjszakai motorosszánozás:
felnőtt: 65.000 ft
gyerek (3-12 év): 45.000 ft
baba (0-2 év): 15.000 ft

Könnyű hótalpas túra
felnőtt: 65.000 ft
gyerek (3-12 év): 45.000 ft

Északi fény keresés:
felnőtt: 45.000 ft
gyerek (2-11 év): 45.000 ft

A magyar nyelvű idegenvezető csak azokon a fakultatív programokon vesz részt, ahol a csoport nagy része jelen van. Minden egyéb esetben angol nyelvű kísérővel zajlanak a fakultatív programok. A programokra helyszíni jelentkezési lehetőség nincs, így kérjük, hogy foglaláskor jelezzék részvételi szándékukat.  

Igény esetén lehetőség van vízálló, téli ruházat bérlésére (a csomag tartalma: nadrág, dzseki, csizma, vastag kesztyű). 
felnőtt: 40.000 ft
gyerek (2-11 év): 40.000 ft

Az ár 4 napos bérlésre vonatkozik, a 2. naptól az 5. napig. Kérjük, hogy igény esetén a ruha és lábméretet adják meg. 


leírásánál jelzett szolgáltatások
leírásánál jelzett szolgáltatások

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 184116

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Feledhetetlen téli élmények Lappföldön

Feledhetetlen téli élmények Lappföldön

Finnország, Lappföld, Rovaniemi

Útazonosító: 184116

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Feledhetetlen téli élmények Lappföldön

Feledhetetlen téli élmények Lappföldön

Finnország, Lappföld, Rovaniemi

Útazonosító: 184116

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!