Ezerarcú Bosznia

Ft-tól/fő 238.000
Legjobb ár:
199.000 Ft/fő-től

Ezerarcú Bosznia utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Ezerarcú Bosznia utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 5 nap / 4 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 199.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 5 nap / 4 éjszaka
Utazás azonosítója: 182045
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Bosznia legismertebb városai, látványai
?  Medjugorje a Balkán legújabb zarándokhelye
?  Csontvári által is megfestett Jajce vízesés
?  Bosznia mellett egy csipetnyi Horvátország

Boszniát sokan Mostarral és Szarajevóval azonosítják, pedig rengeteg kulturális és természeti látnivaló található még az országban.
Márk László - Irodánk utazási tanácsadója

Program:

1. NAP: SZEGED / DEBRECEN / PÉCS - BUDAPEST - SZARAJEVÓ

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből és Pécsről, Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A magyar főváros után, Udvarnál átlépjük a határt Horvátországba, majd tovább haladva Boszniába. Délután érkezünk az ország fővárosba, Szarajevóba, ahol belvárosi sétát teszünk. Török hamam, medresze, Gazi Huszrev bég dzsámi, Török kút, Bezesztan, Zsinagóga, Jézus Szíve Katedrális, bazársor. Felkeressük azt a helyet is, ahonnan Gavrilo Princip merényletet követett el a trónörökössel szemben. Emléktábla jelzi a helyet a folyó mellett, ahonnan leadta Ferenc Ferdinándra és feleségére a gyilkos lövéseket 1914. június 28-án. A programokat követően szállásunkra megyünk, majd vacsora.

2. NAP: SZARAJEVÓ - VRELO BOSNE - KONJIC - MOSTAR

A mai napon először a Boszna folyó forrásánál található termé­szetvédelmi területet, Vrelo Bosnét keressük fel. Itt törnek a fel­színre azok a karsztforrások, melyek vize összegyűlik és a Boszna folyót alkotják. Programunkat Konjic közel 2.000 éves városá­ban folytatjuk. Az ország egyik legrégebbi települését a Neretva folyó osztja ketté. A hófehér mecsetek, a folyón átívelő híd cso­dás látványához a Prenj-hegység adja a lenyűgöző hátteret. A városnézés után folytatjuk utunkat Hercegovina és az ország legikonikusabb városába, Mostarba. Szállás (2 éj) és vacsora.

3. NAP: MOSTAR - BLAGAJ - POCITELJ - KRAVICA - MEDJUGORJE - MOSTAR

Reggeli után útnak indulunk Blagajba. A városkában található derviskolostort az írásos emlékek szerint a XVI. század elején ala­pították, de többszöri átépítés után csak a XIX. században nyerte el ma is látható formáját. Mivel a kolostor az egyik leglátogatot­tabb szúfi zarándokhely a világon, így a muszlim előírásoknak megfelelő viselet mindenki számára kötelező. Nem csak az épü­let, de annak környezete is páratlan, hisz a ház felett magasodó, gigantikus sziklák alatti barlangból ered a Buna folyó. Pocitelj városában folytatjuk programunkat, mely büszkén emelke­dik a Neretva folyó fölé, és joggal nyerte el a jelölést az UNESCO Kulturális Világörökségi helyszíneinek listáján. Az egykor még Mátyás király által is birtokolt város a török seregek ellen folyta­tott vesztes csata után kapta meg oszmán jellegét, hisz a kopár hegytetőn álló vár mellett medresze és a mecset is színesíti a lát­nivalókat. Folytatjuk utunkat a Kravica vízeséshez, melyet a ,,bos­nyák Plitvicének" is szoktak nevezni. Természetesen ez jóval kisebb terület, ahol a Trebizat folyó vize kb. 120 méter szélesség­ben zúdul alá. A legmagasabb zuhatag 30 m magas. Napi progra­munkat Medjugorjéban folytatjuk, mely az egyik legnépszerűbb zarándokhely Európában. Az 1980-as évektől sorban bejelen­tett jelenések miatt hívők százezrei keresik fel évente a kegy­helyet. Utazás vissza Mostarba, ahol bemegyünk a belvárosba. Átsétálunk az Öreghídon, melyet a Délszláv háború során lebom­báztak. Mára ismét egy pezsgő hangulatú bazársor a híd és kör­nyéke. Itt is nézelődhetünk. Visszaérve szállásunkra, vacsora.

4. NAP: MOSTAR - TRAVNIK - JAJCE - BANJA-LUKA

Reggeli után Közép-Bosznia legszebb természeti tájegységen áthaladva érkezünk Travnik városába. A település egészen a XIX. század közepéig vezírszékhelyi rangban volt, melyet utána Szarajevó kapott meg. Bár a rang elveszett, de megmaradt a település ottomán jellege és különböző nevezetes épületei. Ezek közül is kiemelkedik a Sarena dzsámi, és a volt Jugoszlávia Nobel-díjas írója, Ivo Andric egykori szülőházát jelképező múzeum épülete. Folytatjuk utunkat a Jajce városában talál­ható vízeséshez, melyről Csontváry ugyancsak festett egy párat­lan festményt. Nem csak a vízesés, de az óváros is megér egy kis sétát. Tovább utazunk Banja Lukába, mely város szerb többségű, így a római katolikus és az ortodox püspökség székhelye is egy­ben. Híres épületei a 2016-ban újjáépített Ferhad pasa dzsámi és a Kastel erőd. Vacsora és szállás.

5. NAP: BANJA LUKA - ZÁGRÁB - BUDAPEST

Reggeli után a horvát főváros, Zágráb felé vesszük az irányt. Gyalogos városnézést tartunk az óvárosban. A renoválása miatt csak kívülről tudjuk megtekinteni Kaptol városrészben a székes­egyházat, majd sétálunk a város mai központjában, a Jellasics téren. A Gradecben megnézzük a kormányzati negyedet, a mell­védről letekinthetünk a Donji Gradra (Alsóváros), ez a három városrész így együtt alkotja Zágráb óvárosát. Városnézésünk részeként tehetünk egy alig egyperces utazást Európa legrövi­debb pályájú (66 m) siklójával, így gyorsan eljutunk az Ilica nevű bevásárló utcába. Áthaladva a Száva folyó hídján, ,,Új-Zágrábba" jutunk. Napközben lesz szabadprogram is. Városnézésünk után Magyarország felé vesszük az irányt. Letenyénél lépünk határt, majd az M 7-en megyünk Budapestre. Érkezés terveink szerint 21 óra körül, majd mindenkit a felszállóhelyére szállítunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Félpanzió

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6:30
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5:15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3:45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PENNY parkoló, kb. reggel 3:20
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4:15
— Dunaújváros (Budapest után), Dechatlon parkoló, kb. reggel 8:00
— Nagykanizsa, Tesco parkoló, kb. reggel 10:00
— Pécs (Budapest után), Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
— Siófok, Tesco melletti Shell benzinkút, kb. reggel 8:30
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Székesfehérvár M7, M7-es melletti Shell-kút, kb. reggel 7:55
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, kb. reggel 5:10
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45

x Ezerarcú Bosznia

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Ezerarcú Bosznia

Ezerarcú Bosznia

Bosznia-Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában

Útazonosító: 182045

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Ezerarcú Bosznia

Ezerarcú Bosznia

Bosznia-Hercegovina, Körutazás Bosznia-Hercegovinában

Útazonosító: 182045

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!