Dél-Csehország kastélyai és műremekei

Ft-tól/fő 182.000
Legjobb ár:
139.000 Ft/fő-től

Dél-Csehország kastélyai és műremekei utazás foglalás

1

Válassza ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Dél-Csehország kastélyai és műremekei utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 139.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója: 182063
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  4 nap alatt 5 Világörökség megtekintése
?  Látogatás a budejovicei sörgyárban
?  Kevés utazás, sok látnivaló, szép műemlékek
?  Hazaúton Pozsonyban a magyar emlékek megtekintése

Sokan azt hiszik, hogy Prágán kívül nincs is látnivaló Csehországban. Ezen az úton megmutatjuk, hogy sok különlegesség van még ebben az országban.
Kádár Zsolt - idegenvezető

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - TELČ - ČERVENA LHOTA - TREBON - ČESKÉ BUDEJOVICE

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rajkai hatá­rátlépéssel utazás Szlovákián keresztül Csehországba. Első meg­állásunk Telčben lesz. A központjában lévő ,,lábas házak" miatt került fel az UNESCO Világörökségei közé. Séta a központ­ban. Folytatva utunkat Červena Lhota vízivárának megtekin­tése szerepel a kora délutáni programunkban. Viszonylag kicsi, de látványos kastély közel 500 éve áll ebben a nyugodt környe­zetben. Majd ezután Trebonban állunk meg. Fő látványosság a Masarykovo tér barokk és reneszánsz házakkal, szökőkút­tal, Mária-oszloppal és a régi Városháza. A tér közelében talál­ható a kastély és a kastélypark továbbá a Szűz Mária templom. Este érünk szállásunkra České Budejovicébe (2 éj).

2. NAP: ČESKY KRUMLOV - ČESKÉ BUDEJOVICE - HLUBOKA - HOLAŠOVICE

Reggel a közeli Česky Krumlovba megyünk, mely szintén az UNESCO Világörökségei közé tartozik. Először a belvárosban sétálunk, megtekintjük a Moldva kanyarulatában kiépített tör­ténelmi óvárost (Főtér, Szent Vitus-templom, Városháza), majd onnan felkapaszkodunk a várba, amely Csehország második legnagyobb építménye. Megcsodáljuk pompás épületeit, belső udvarait és az innen elénk táruló páratlan panorámát. Ezt köve­tően visszautazunk Česke Budejovicébe. A város az itt gyártott söréről, a Budweisserről lett ismert. Megérkezésünket követően sétálunk a belvárosban, a főtéren és környékén. Megtekintjük a Városházát, a Fekete-tornyot, a Sámson-kutat, a Dominikánus templomot és a kolostort, majd felkeressük a sörgyárat, ahol egy gyárlátogatáson veszünk részt. Délután Hlubokára kirán­dulunk. Itt van Csehország egyik leglátványosabb várkastélya. Nagyon szép az ezt körbe ölelő park is. Angol gótika és barokk stílusjegyek keverednek a kastélyban, melynek belső termeit is megtekintjük. Különösen látványosak a faliszőnyegek és a könyvtár, ahol több mint 10.000 kötetet őriznek. A délután második felében felkeressük Holašovice faluját. Az úgy nevezett parasztbarokk épületei miatt került fel a település az UNESCO Világörökségei közé. Séta a faluban. Szállás, mint előző nap.

3. NAP: TABOR - JIHLAVA - ŽDAR NAD SÁZAVOU - BRNO

Reggeli után elhagyjuk České Budejovicet és indulunk Taborba, mely a husziták városa. Városnézés, melynek legfontosabb lát­nivalója a gótikus alapokra épült régi Városháza, mely egy idő­ben barokk díszítést kapott, majd visszaadták gótikus jellegét. Különleges látvány a Városháza terén látható kőkádak és kőpa­dok. Ezt követi a Marcipán és Csokoládé Múzeum megtekintése. Tabort elhagyva Jihlavába buszozunk. A régi várfal és a főtér megtekintése mellett a katakombákba is javasoljuk, hogy men­jenek le. Egyedülálló a hangulata. Délutánra maradt még egy UNESCO Világörökség Ždar Nad Sázavounál, a Napomuki Szent János zarándoktemplom. Ezt keressük fel. Santini különleges alkotása barokk és gótikus stílusjegyeket mutat. Kialakítása az ötös szám jegyében történt, utalva Napomuki Szent János öt csillagára. Folytatjuk utunkat Brnóba, az ország második leg­nagyobb városába, ahol gyalogos városnézést tartunk. A Főtér háromszög alakú, középén egy hatalmas barokk pestis-osz­lop található. Házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed. Az egyik legérdekesebb, a keleti oldalán lévő, 10-es számú épület, melynek homlokzatát négy, izmos Atlasz figura komor arckifejezéssel tartja. A főtértől nem messze magaso­dik a házak közé szorított impozáns késő gótikus Szent Jakab-templom jellegzetes hagymakupolájával, mely tűhegyes toronyban végződik. Ennek 92 m magas tornya a legmagasabb a városban. A belváros egyik dombján emelkedik az impozáns Szent Péter és Pál székesegyház. Gótikus tornyai 84 m magasak. Városnézésünk után elfoglaljuk szállásunkat.

4. NAP: VALTICE - POZSONY - BUDAPEST

Reggel elhagyjuk Brnót. Még Csehországban egy látványos kastélyt tekintünk meg Valticénél. A Liechtenstein család tulajdonában volt ez a monumentális palota. A díszes termek bútorai, mennyezetei freskói csodaszépek. Szépen gondozott a kastély mellett húzódó angolpark is. Kastélylátogatásunk után folytatjuk utunkat Szlovákiába. Délután városnézés Pozsonyban. Először a Duna fölé magasodó várat keressük fel. Megtekintjük annak kiállítását. A belvárosba leérve magyar emlékek nyomába eredünk a királyi koronázó városban. Megcsodáljuk a pompásan felújított elegáns főúri palotákat, a Szent Márton koronázó dómot, a Mátyás király által alapított egyetem épületét, a régi magyar országgyűlés palotáját, majd a Mihály-kaput és az elegáns Óváros teret. Szabadprogramunk után folytatjuk utunkat Magyarországra. Rajkai határátlépést követően este érkezünk Budapestre, majd mindenkit felszállási helyére transzferálunk.

Szállás: 4 csillagos szálloda

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Nyíregyháza, Vasútállomás, PENNY parkoló, kb. reggel 1.40
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, Kerekharaszti pihenő, MOL-kút
— kb. reggel 6:00

x Dél-Csehország kastélyai és műremekei

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Dél-Csehország kastélyai és műremekei

Dél-Csehország kastélyai és műremekei

Csehország, Körutazás Csehországban

Útazonosító: 182063

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Dél-Csehország kastélyai és műremekei

Dél-Csehország kastélyai és műremekei

Csehország, Körutazás Csehországban

Útazonosító: 182063

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!