Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa

Ft-tól/fő 66.900

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
66.900 Ft/fő-től

Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa utazásra! A kiutazás busszal történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 66.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Outdoor, kaland
Kiutazás: Busz
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója: 147823
Kívánságlistára teszem

Közép-Európa egyik leglátványosabb, legnépszerűbb idegenforgalmi régiója, a Csehország és Németország határán fekvő Cseh Svájc és Szász Svájc nevű, rendkívül változatos felszínű, különleges sziklaformációiról híres régió. Az Elba vágja ketté e csodás vidéket, jobb bal partján a cseh és német oldalon is Nemzeti Parkokat alakítottak ki, ahol a legszebb, legérdekesebb látványosságok csoportosulnak.

Az utazásról:

felsőkategóriás autóbusszal 

 


Program:

1.nap: HRADEC KRÁLOVÉ, JICIN, CSEH PARADICSOM

Indulás a kora reggeli órákban a választott felszállási helyről a Cseh Paradicsom felé.  Útközben egy rövid városnézés erejéig megállunk a Rumcájsz mesék színhelyére, Jicin városában. Megismerkedünk a város nevezetességeivel, a barokk árkádsorral díszített főtérrel, Szent Jakab templommal és az érseki palotával, és a mesékből ismerős óratornyos Valdice kapuval.  Kívülről megtekintjük Wallenstein gróf kastélyát.  A fárasztó nap végén Ústi nad Labem –ben levő szálláshelyünkre utazunk.

2.nap: DECIN, HRENSKO, EDMUND - SZURDOK

Kora reggel egész napos túrára indulunk , első állomásunk Decin, Cseh Svájc kapuja, itt kezdődnek a hegyvonulat magaslatai és itt folyik bele a Ploučnice az Elbába, hogy együtt folytassák útjukat az Északi-tengerig.  Kiemelkedő látványossága a vár és a hozzátartozó rózsakert. Továbbutazunk Hřensko – ba, a gyalogtúránk kiindulópontjába, ahonnan egy kilátópontokkal tarkított erdei ösvényen, a Kamenice patak mentén haladunk. Az egyre keskenyebbé váló szurdokban hamarosan elérjük azt a pontot, ahol a folyó miatt gyalog már nem mehetünk tovább. Ez az Edmund-szurdok, ahol hajókra szállunk, és csaknem egy kilométert utazunk az átlagosan 100 méteres magasságú sziklafalak között. Jól megszervezett, gondolaszerű csónakok feszes ritmusban közlekednek a szurdokban. A hatalmas sziklafalak és a mesebeli táj igazi nagy élmény mindenki számára. A vadregényes hajóút végén ismét gyaloglás vár ránk egészen a parkolóig, ahol az autóbuszunk várakozik ránk és indulunk vissza szálláshelyünkre.

3.nap: SZÁSZ SVÁJC, KÖNIGSTEIN

Reggeli után Szász Svájc-ba utazunk, mely Németország területén található.  A német oldalon található nemzeti park csupán 93.5 km², 40 %-t erdő borítja, mégsem erdőiről híresült el a vidék, hanem a különleges homokkőtornyairól és sziklás szurdokairól csakúgy, mint Cseh Svájc. Itt sincsenek gigantikus, meghódításra váró hegyek, a legmagasabb pontja is mindössze 556 méter.

Az Elba mentén haladva Bad Schandau-ba érkezünk, amely termálvizéről ismert. Rövid sétát teszünk a korzón, lifttel felmehetünk a kilátóba, ahonnan majdnem Drezdáig el lehetett látni, az Elba kanyarait végig, a hajókat rajta, a Bastei-t, a Lilien hegyet, a königstein-i erődöt.

Utunkat Szász-Svájc leggyönyörűbb vidékén, a híres Bástya-körzetben (Basteigebiet) a folytatjuk. A legimpozánsabb, emberi kéz alkotta műemléke a Basteibrücke, egy fantasztikus kőhíd, ami 76 méter hosszan nyúlik el a Mardeltelle völgy fölött. Ehhez az egészen különleges építményhez mintegy 2000 tonna követ használtak fel 1851-es felépítésekor.

Következő látnivalónk Königstein hatalmas vára lesz., mely Háborúban a szász fejedelmi család menedékhelye volt, itt rejtették el kincseiket is. A várban rengeteg a látnivaló, ahogyan a várfalakról látható panoráma is elsőrangú.

Visszatérünk szálláshelyünkre.

4.nap: PLOSKOVICE, TEREZIN

Reggeli után indulunk Ploskovice-i kastélyhoz, mely V.Ferdinánd osztrák császár és cseh király nyári rezidenciája volt. A 1960-as években nyitották meg a kastélyt a közönség előtt. Azóta több lépcsőben történtek helyreállító munkálatok, melyeknek köszönhetően az épületegyüttes és a kastélypark ismét csodás látványt nyújt. Nem csoda, hogy számos filmet is forgattak itt.

Utunkat Terezín barokk erődítményéhez vezet, melyet  a  tragikus emlékeket idéző Theresienstadt német nevén ismerhetnek. Az erődvárost a nácik a második világháború idején gyűjtőtáborrá, gettóvá alakították át, ahol kb. 140 ezer zsidó fordult meg egész Európából, mielőtt a keleti megsemmisítő táborokba vitték volna őket. A városban megközelítőleg 35 ezer ember halt meg. A gettó melletti ún. Kis erődöt a  Gestapo börtönnek használta. A  háború után Terezínt a Szenvedés Emlékművévé nyilvánították. Maga az erődítmény figyelemreméltó építészeti emlék. Építése több mint tíz évig tartott, összességében közel 400 hektáron terül el, az egyes részeket összekötő földalatti járatok hossza kb. 30km. A  terezíni erődtől mindössze néhány kilométerre, az Elba túlpartján fekszik Litoměřice városa, ahol rövid sétát teszünk, megkekintjük történelmi város árkádos polgárházak övezte tágas főterét, templomát, a püspökséget és a városfalak megmaradt részeit.

Visszaérkezés késő este a felszállási helyre.


A szállásról:

3 éjszaka Úst nad Labem-ben 3*-os szállodában, saját fürdőszobás szobákban

 


Az ellátásról:

félpanzió

Fakultatív programok

Sziklakapu,hajózás a Kamenice- szurdokban

12 € / fő

Szász Scájc belépővel Königstein várba

18 € / fő

  • utazást autóbusszal
  • szállást 3 éjszakára
  • félpanziós ellátást
  • magyar nyelvű idegenvezetést

- Egyágyas felár: 9.800 Ft/fő* egy utas esetén
- FIX üléshely felár: 3.000 Ft/fő
- BBP utasbiztosítás 1.320 Ft/fő

- útlemondási biztosítás 2,5 %, amennyiben együtt kötik az utasbiztosításssal

- Útlemondási biztosítás 2,5% 

- idegenforgalmi adó 200 CZK/fő*

- Cseh Svájc:

  Sziklakapu,hajózás a Kamenice- szurdokban: 15 EUR/fő

- Szász Svájc belépővel Königstein várba 20 EUR/fő

- Ploskovice-i kastély 210 CZK/fő, Nyugdijas és diák 150 CZK/fő, 6 év alatt ingyenes,

- Terezín emlékhely 220 CZK/fő, nyugdijas és diák 170 CZK/fő.

üzemanyag felár 8%*

  * kötelezően fizetendő                                   

A belépők a buszon fizetendők. 

 

FONTOS:
Az esetleges határellenőrzésre számítva kérjük győződjenek meg utazási okmányaik érvényességéről.


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.


Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 147823

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
 Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa

Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa

Csehország

Útazonosító: 147823

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
 Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa

Cseh Paradicsom és Szász Svájc mesebeli világa

Csehország

Útazonosító: 147823

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!