Találatok szűrése (5)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Utazás típusa
Lista nézet Táblázatos nézet

Sokszínű Graz

2003-ra Graz pezsgő, kortárs művészetek iránt különösen fogékony városként már hírnevet szerzett, és Ausztriában elsőként nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa címet. Ezt részben rendkívül fejlett kulturális infrastruktúrája tette lehetővé, ám ez nem lett volna elegendő: a kulturális főváros projektet a Mura-parti város egyedülállóan vonzó hangulatával vitte sikerre. Ezért nevezi magát Graz még ma is kulturális fővárosnak... és természetesen az egyedülálló programok miatt is, amelyeket a legjobb nemzetközi összeköttetések segítségével rendeznek.

A földönkívüli és a többi fura szerzet
Graz építészeti szempontból igen érdekes város: a Kunsthaus egy földönkívülire emlékeztet, a Murán mesterséges szigetet építettek... a graziaknak van bátorságuk a modern építészethez.

Grazi építészet
Graz nem barokk és nem reneszánsz stílusban épült város. Nem a jugendstil ékszere, és nem is középkori hangulatú városka. Graz ékszerdobozszerű óvárosa (amely mellesleg a világörökség része) tarka keveréke az említett stílusok mindegyikének. Így nem árt neki, ha a jelen is rajta hagyja markáns jegyeit. Sőt, a jövő is! A két brit sztárépítész, Peter Cook és Colin Fournier által megálmodott Kunsthaus buboréka vagy Vito Acconci Mura-szigete figyelemre méltó hagyományokra épül, miközben esztétikailag látomásszerűen illeszkedik a városképbe. Olyan nevek nyomták rá bélyegüket a városra, mint Domenig/Eisenköck vagy Szyszkowitz/Kowalski, olykor az építészet grazi iskolájának jegyeivel együtt. Merész kontrasztok, lázadó ötletek és rendkívül izgalmas megoldások teszik Graz építészetét nemzetközi jelentőségűvé.

A város vagy tájegység klímatáblázatának megtekintéséhez kérjük, válasszon az alábbi listából!
Az aktuális időjárási előrejelzés megtekintéséhez a Weather Underground-ot vagy a weather.com oldalakat ajánljuk.

Graz
Időjárás adatai

Hónapok
Nappali hőmérséklet
Éjszakai hőmérséklet
Vízhőmérséklet
Napsütéses órák
Csapadékos napok
Átlagos csapadék (mm)

Tipp: Ha a táblázatban egy adott hónapban 10 esős napot lát, az nem feltétlenül jelenti, hogy 10 napon keresztül esik is. Az értékekkel kapcsolatos megjegyzésünket az egér kurzorral a táblázat cím oszlopának feliratai fölé állítva olvashatja el!

Megjegyzés: Az adatok tájékoztató jellegűek, azokért felelősséget nem tudunk vállalni! Mi is emberek vagyunk. Kérjük, írja meg nekünk az címre, ha nyilvánvaló elírást talált!

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!