Utazás a múltba - Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban

Ft-tól/fő 10.900

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
10.900 Ft/fő-től

Herberstein kastély és Feistritztal vonat utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Utazás a múltba - Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 1 nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 10.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Outdoor, kaland
Kiutazás: Busz
Turnusok: 1 nap
Utazás azonosítója: 147607
Kívánságlistára teszem

Időutazás a Herberstein család 700 éves történetének nyomain: Titokzatosan, elrejtve Freistritz folyó vadregényes szurdokában fekszik Herberstein. Egy páratlan ékkő, melyben a család 700 éves történetét, a grófi család életét, lakosztályait, a konyhától egészen a lovagteremig ismerhetjük meg.
Az idén 100 éves jubileumát ünneplő „Feistritztalbahn” nosztalgia gőzvasúttal megtapasztalhatja, hogyan is utaztak elődeink. A zöld dombok, a gyümölcsöskertek, a gazdag rétek és erdők, a látványos hidak, a merész viaduktok látványát élvezetessé teszi az utazás lassú tempója.

Az utazásról:

felsőkategóriás autóbusszal


Program:

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ 

Találkozás és Indulás korán  reggel  a megadott felszállási helyekről Ausztriába, Stájeországba.

DÉLELŐTT: HERBERSTEIN KASTÉLY 

Érkezés a romantikus Herberstein  kastélyhoz.  A máig lakott várkastély immár 700 éve a Herberstein grófi család tulajdonában van, fenséges falai között építészeti és művészeti értékek igazi kincsestárát tárja a látogatók elé, bepillantást enged a századforduló idején a kastélyban élt grófok mindennapi életébe. Megismerkedünk a kastély legszebb részével – Lovagterem, ősök arcképcsarnoka, Szent György kápolna, középkori konyha -, és betekintést nyerünk a birtok 1800-as évekbeli hétköznapjaiba. A kastély előtt terül el a Történelmi Kert, melynek kialakítása a 16. században kezdődött. Másik vonzereje az évszázadok óta létező Vadasparkja, ahol 5 kontinens több tucatnyi állatfaja természetes környezetében figyelhető meg.

DÉLUTÁN: BIRKFELD - FEISTRIZBAHN

Élményekkel telve tovább folytatjuk utunkat Birkfeld-be, itt megkóstolhatjuk a legizgalmasabb kávét is a Kuhcaféban. Vonatra szállunk a Birkfeldből Angerig közlekedő gőzmozdonyra, a Feistritztalbahn-ra.  Felejthetetlen élményt kínál eredeti személykocsikkal, fújtató, füstös gőzmozdonnyal. Ráadásként maga a pálya, számtalan viaduktjával, hídjával, alagútjával, látványos vonalvezetésével a dimbes-dombos, hullámzó tájon, erdők, rétek közt, is elsőrangú látnivaló. A ráérős utazáson nemcsak a táj szépségét élvezhetjük, hanem egy igazi, békebeli időutazáson is részt vehetünk.

A vonatozás végén érdemes körülnézni a csinos kis városkában. Séta közben megtekinthetjük a helyi anekdotagyűjteményt, a „Geh-Schichtent” (Geschichte=történelem, gehen=menni), az ún. „komm.st”-művészek által a házak előtti aszfaltra rajzolt történeteket. Itt még a hagyományos kézművesek elégítik ki a lakosok és a vendégeik kívánságait. A pékek és a hentesek pedig első osztályú specialitásokat készítenek a regionális alapanyagokból. A tejcsárdában, a sörfőzdében, a bio almatermesztőknél, a méhészetben és a pálinkafőzdében megkóstolhatjuk az elkészült termékeket, valamint meg is vásárolhatjuk azokat.

Rövid szabadidő után hazaindulunk.

Fakultatív programok

Herberstein kastély belépő

21 € / fő

  • Utazás felsőkategóriás autóbusszal
  • Csoportkísérő idegenvezető 


 - vonatjegy ára egy útra : Felnőtt 16,00 €, gyerek (6-15): 7,50 € ,6 éven alul ingyenes.

- kastély belépő : 21 €

A belépő magában foglalja az állatkert, a múzeumok, a kertek látogatását és a kastély vezetett túráin való részvételt. 3 éven alul ingyenes.

- adminisztrációs díj 1.000 Ft/fő,

- üléshely felár: 1.500 Ft/fő

- utasbiztosítás 390 Ft/fő

Figyelem! A belépőjegy árak tájékoztató jellegűek és minden előzetes értesítés nélkül módosulhatnak! 

A belépők a buszon fizetendők. 

 
FONTOS:


Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák például adminisztrációs díj, helyi idegenvezető, szervezési költség, csoportbejelentés, transzfer stb. 

Útközbeni felszállók figyelmébe: Az útközbeni felszállást választók figyelmét felhívjuk arra, hogy az autóbusz visszafelé úton legtöbb esetben a másik oldalon lévő pihenőben fog megállni! Az autópályán történő átkelés felüljáró hiányában nem megoldható, tehát kérjék meg egy ismerősüket, hogy vegye fel Önöket a másik oldalon.


Kérjük, hogy szíveskedjenek a pontos összeggel fizetni, mert nagyobb címlet esetén probléma adódhat a visszaadásból.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 147607

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Utazás  a múltba -  Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban

Utazás a múltba - Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban

Ausztria, Stájerország (Steiermark)

Útazonosító: 147607

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Utazás  a múltba -  Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban

Utazás a múltba - Kastélytúra és nosztalgia vonatozás Stájerországban

Ausztria, Stájerország (Steiermark)

Útazonosító: 147607

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!