Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Ft-tól/fő 499.900
Legjobb ár:
499.900 Ft/fő-től

Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán utazás foglalás

1

Válaszd ki az indulási időpontot!

A naptárban szereplő árak minden esetben az adott napon foglalható legjobb alapárat jelölik és egy főre vonatkoznak!

Jelölések:
Nem foglalható Foglalható dátum Akciós ajánlat Legjobb ár
2
3
3
4
Lefoglalom
5
5Tartson velünk a Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán utazásra! A kiutazás repülővel történik, félpanziós ellátással. Az utazás időtartama 13 nap / 12 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 499.900 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Repülő
Ellátás: félpanziós
Turnusok: 13 nap / 12 éjszaka
Utazás azonosítója: 49306
Kívánságlistára teszem

BIBLIAI ÉDENKERT - GRÚZ HADIÚT - KAUKÁZUSI SZKÍTIA
ÖRMÉNYORSZÁG - GRÚZIA
AZERBAJDZSÁN
KAUKÁZUSI BARANGOLÁS

Utazás: Bp. – Tbiliszi és Baku – Bp. útvonalon menetrendszerinti repülőjárattal, átszállással. A körutazáson örmény, grúz és azeri autóbuszokkal.
Elhelyezés: *** / **** szállodák 2 ágyas, zuhanyzós / WC-s szobáiban.
Ellátás: félpanzió (reggeli és ebéd vagy vacsora a program szerint)

Program

1. nap: Budapest – Tbiliszi
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, átszállás után továbbutazás Tbiliszibe. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora, szállás Tbilisziben.

2. nap: Sanahin kolostor – Hagpat kolostor – Jereván
Reggeli után utazás a határra. határátkelés Örményországba, ahonnan örmény autóbusszal folytatjuk utunkat a fővárosba az  „Örmény Svájcon” keresztül. SANAHIN és HAGPAT kolostorai nemcsak egyházi és szellemi központok voltak, hanem felsőoktatási intézményként is elismerést vívtak ki a XI. század elejétől. Vacsora, szállás Jerevánban.

3. nap: Jereván
Reggeli után ismerkedés Örményország fővárosával, JEREVÁN-nal. A település különleges hangulatát földrajzi fekvésének, természeti adottságainak köszönheti. Az autóbuszos városnézés során megismerhetjük a város legfontosabb nevezetességeit: Parlament, Elnöki Palota, Opera, Kék-Mecset, Genocídium emlékhely stb. Programunkban a Matenadaran (kézirattár) látogatása is szerepel, ahol az időszámítás előtti időkből, őriznek kéziratokat a több tízezer kódex mellett, de jelentős a művészettörténeti gyűjteménye is. Programunkból nem maradhat ki a világhírű örmény konyak készítésének technológiája sem, így a nap vége felé kóstolóval egybekötött látogatást teszünk egy konyakgyárban. Vacsora, szállás Jerevánban.

4. nap: Ecsmiadzin – Garni – Geghard

Reggeli után utazás ECSMIADZIN-ba, Örményország ősi fővárosába, amelyet az örmény kultúra központjaként is említenek. Látogatás a világörökség részenként ismert székesegyházban és kincstárban, amely a IV. század elején épült egy korábbi pogány szentély helyén. Továbbutazás az Azat-folyó völgyébe. Első megállónk a GARNI ERŐD, amelynek területén áll az I. század második felében emelt pogány szentély, majd GEGHARD-ban a Szent Dárda kolostor templomát keressük fel. Vacsora Garniban, szállás Jerevánban.

5. nap: Szeván-tó – Gosavank – Dilijan – Tbiliszi
Utazás a SZEVÁN-TÓ-hoz, amelyet Örményország gyöngyszemeként ismernek. Rövid pihenő Szeván településen. Továbbutazás a Kaukázus hegyi útjain a középkori örmény szellemi élet központjához, a GOSAVANK kolostorhoz. Az épületegyüttes leglátványosabb része a Szt. Gergely tiszteletére felszentelt V. századi templom. Délután határátkelés Grúziába, ahonnan grúz autóbusszal folytatjuk utunkat a fővárosba. Vacsora, szállás Tbilisziben.

6. nap: Tbiliszi
Grúzia fővárosa több mint 1500 éves múltra tekint vissza. Látképét meghatározza a várost körbeölelő hegyek vonulata. Reggeli után egész napos városnézés TBILISZI-ben. Az óváros és színes homlokzatú házai, templomai, az erőd stb. mind elvarázsolják a turistákat. A Szentháromság Székesegyház, vagy közismertebb nevén Sameba, a Dél-Kaukázus legnagyobb építménye és egyben a Grúz Ortodox Keresztény Egyház legnagyobb temploma is. A Metekhi dombon álló templom a XIII. században épült. A botanikus kert, ahol több mint 3500 növényfaj található, minden évszakban látványos. A Chardin a főváros centruma, ahol kávézók, üzletek sora található. Látogatás a Művészeti Múzeumban, ahol a kereszténység előtti időtől egészen a XX. századig kapunk betekintést a grúz művészet világába. Vacsora, szállás Tbilisziben.

7. nap: Grúz hadi út – Kaukázusi kirándulás

Kirándulás a Kaukázus bércei között. Első megállónk a híres „Grúz hadi út” mentén ANANURI épületegyüttese, amely Grúzia egyik legősibb családjának, az Aragvi hercegek rezidenciája volt. Időjárás függvényében továbbutazás terepjárókkal a 2.170 m magasságban található Gergeti Szentháromság templomhoz lenyűgöző völgyek és erdős tájakon, hágón keresztül. Vacsora, szállás Tbilisziben.

8. nap: Mcheta – Uplisztszik
MCHETA Grúzia egyik legrégibb városa és a világörökség része. A város templomépítészetéről vált híressé. A legősibb templom a Szveti Choveli, amit az első keresztény grúz király felesége építtetett a IV. században. A ma látható épület a XI. századtól bővült és az ország legnagyobb temploma volt az új tbiliszi katedrális megépüléséig. A Jvari monostor a VI–VII. századi építészet remeke, ahova a zarándokok ezrei jártak hosszú évszázadokon keresztül. UPLISZTSZIK barlangvárosát az i.e. I. században alakították ki, ahol lakóhelyiségek mellett pogány- és keresztény templomot, színházat, boros pincét is kialakítottak. Vacsora, szállás Tbilisziben.

9. nap: Tbiliszi – Szignahi – Seki
Reggeli után irány Kahétia festői vidéke, amit az ország gyöngyszemeként, szőlőskertjeként is szoktak nevezni. Természetesen a műemlékek sokasága is csalogatja az utazókat. SZIGNAHI középkori városkája kellemes pihenőhely, ahonnan fenséges kilátás nyílik az Alazan völgyére. A közeli Bodbe-kolostorban található Szt. Nino földi maradványa, akit a vallásos grúzok igen nagy tisztelettel említenek. Határátkelés Azerbajdzsánba, majd továbbutazás Sekibe. SEKI történelme a mai ismeretek szerint kb. 2.500 – 2.600 évre tekint vissza. A település fontos állomása volt a Selyemút kaukázusi szakaszának, amelyen a Fekete-tenger irányába szállították a keleti árucikkeket. Rövid ismerkedés a főbb látnivalókkal. Vacsora, szállás Sekiben.

10. nap: Utazás a „Selyemúton” – Samaki – Baku
Reggeli után kitérő KIS faluba, amelyet a kereszténység egyik legősibb építészeti emléke tett népszerűvé a turisták körében. Utazás a kaukázusi „Selyemúton”. NIDZS a megújuló albániai kereszténység központja. A XVIII. században épített Dzsatari templom ma ismét az udik fontos vallási központja. SAMAKI/SAMAHA hosszú ideig volt Azerbajdzsán fővárosa. A település egyik legfontosabb látnivalója a Dzsüma / Péntek mecset, amelyet a VIII. században építettek. Továbbhaladva a Kaszpi-tenger felé találhatóak a királysírok, azaz a „Hét sír”. Vacsora, szállás Bakuban.

11. nap: Baku
BAKU az ország fővárosa, amelyről elsőként mindenkinek az olaj jut eszébe. Ez nem véletlen, hiszen már az ókorban felfedezték a kiváló minőségű „fekete aranyat”, amelyet nagy tételben vásároltak, hiszen fűtésre, világításra és gyógyászati célokra hasznosítottak. Ismerkedés a főbb nevezetességekkel: az óváros zegzugos utcái, Leánytorony, a tengerparti sétány, Mártírok emlékműve stb. Látogatás a Sirvánsahok palotájában, amely felkerült az UNESCO világörökség listájára is. Vacsora, szállás Bakuban.

12. nap: Gobusztan – „Iszapfortyogó”

Reggeli után kirándulás GOBUSZTAN-ba, amely különleges tanúhegy. Itt kb. 500 hektáron sok ezer sziklarajz található, némelyik több ezer éves. Ezek közül az alkotások közül fedezünk fel most néhányat. Rövid pihenő a környékre jellemző különleges természeti látnivalóknál, az iszapfortyogóknál. Délután szabadidő. Vacsora, szállás Bakuban.

13. nap: Tűz temploma – Baku – Budapest

Délelőtt irány a főváros közelében, a SZURAHANI-ban található TŰZ TEMPLOMA. Napjainkban szinte alig akad olyan turista, aki az egykori Zoroaszter-szentélybe, későbbi karavánszerájba ne látogatna el. Majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás átszállással. Érkezés Budapestre az esti órákban.

x Repülőtéri illeték: kb. 95.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 129.000,- Ft                         

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Azerbajdzsáni vízumdíj: 25,- USD (Itthon fizetendő!) Az ügyintézés kb. 20 munkanap, melyet irodánk intéz és ehhez szükséges az útlevél színes, scannelt másolata, valamint 1 db színes scannelt fénykép (mérete 3x4 cm, 300x700 pixel felbontásban).
Vízumügyintézés díja: 3.500,- Ft
Örményországba és Grúziába magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5%.          

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:

Örményország:
- Ecsmiadzin: Katedrális és templomai       
- Geghard monostora és az Azát-folyó felső szakasza
- Sanahin kolostor               
- Hagpat kolostor
Grúzia:
- Mcheta város történelmi emlékei
Azerbajdzsán:
- Baku óvárosa
- Gobusztáni sziklarajzok                           

A változtatás jogát fenntartjuk!

Repülőtéri illeték: kb. 95.000,- Ft (Az indulásig változhat!)

Egyágyas felár: 129.000,- Ft                         

Szervízdíj / borravaló a helyiek számára: 50,- USD

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy a Szervízdíj / Borravaló az idegenforgalomban bevett szokás, ajánlott, egyes országokban pedig kötelező (pl. gépkocsivezető, idegenvezető, szállodák, éttermek stb.). A helyiek az ajánlott borravalót elvárják, kötelezőnek tekintik!

Vízumok:
Azerbajdzsáni vízumdíj: 25,- USD (Itthon fizetendő!) Az ügyintézés kb. 20 munkanap, melyet irodánk intéz és ehhez szükséges az útlevél színes, scannelt másolata, valamint 1 db színes scannelt fénykép (mérete 3x4 cm, 300x700 pixel felbontásban).
Vízumügyintézés díja: 3.500,- Ft
Örményországba és Grúziába magyar állampolgárok részére vízum nem szükséges.

A részvételi díj a belépőjegyek árát magában foglalja.

Kedvezményes csoportos útlemondási biztosítás díja: 1,5%.          

A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

UNESCO Világörökségek:

Örményország:
- Ecsmiadzin: Katedrális és templomai       
- Geghard monostora és az Azát-folyó felső szakasza
- Sanahin kolostor               
- Hagpat kolostor
Grúzia:
- Mcheta város történelmi emlékei
Azerbajdzsán:
- Baku óvárosa
- Gobusztáni sziklarajzok                           

A változtatás jogát fenntartjuk!

Utazás repülőgéppel
Szállás
Ellátás megadott szerint
Utasbiztosítás
Belépők
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj

* A választható szolgáltatások indulási időpontonként eltérőek lehetnek.
Utazás azonosítója: 49306

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Örményország, Körutazás Örményországban

Útazonosító: 49306

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Örményország - Grúzia - Azerbajdzsán

Örményország, Körutazás Örményországban

Útazonosító: 49306

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!