Közép-Itália kincsei I.

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Közép-Itália kincsei I. utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Sokak szerint Olaszország a világ mű­em­lé­kek­ben leg­gaz­da­gabb or­szá­ga. A közép­korból, illetve a rene­szánsz és a barokk idő­sza­kából Olasz­or­szágon belül az ország középső részén talál­ható a leg­több műkincs. A Fehérvár Travel e köru­ta­zá­sai Itáli­ának a középső régi­óit mutatják be úgy, hogy az elhe­lyezés végig 4*-os szál­lo­dák­ban történik.

Az utazásról:

Légkondicionált autóbusszal (WC, video és/vagy DVD, italautomata).

Autóbusz felszállási lehetőségek
Budapest - 6.00
Déli pályaudvarnál, a CBA Déli Áruház felőli parkoló
Székesfehérvár - 7.00
Piac téri buszpu. melletti / Megyeháza mögötti parkoló
Siófok - 7.40
OMV benzinkút a McDonald's-nál
Nagykanizsa - 8.50
MOL benzinkút a 7-es út mellett

 


Program:

1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 6 órakor a Déli pálya­ud­var­tól. Székes­fehér­várról az autóbusz 7 órakor indul a Piac téri parko­lóból. Utazás a Siófok – Nagykanizsa – Tornyi­szent­mik­lós – Maribor – Ljubljana – Mestre – Bologna út­vo­na­lon. Szállás Bologna kör­nyé­kén, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (1 éj).

2. nap: Róma

Reggel to­vább­uta­zás az Appenni­neken keresztül Rómába. A város­sal való is­mer­ke­dés első állo­má­sa­ként megte­kintjük a Szent Péter-szé­kes­egy­házat, majd a Vati­káni Múze­umokat a Sixtus-kápol­nával. Szállás Róma kör­nyé­kén, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (2 éj).

3. nap: Róma

Egész napos program az örök városban: Santa Maria Maggiore-bazilika, San Pietro in Vincoli-templom Michel­angelo Mózes szobrával, Colosseum és az ókori emlékek. Ezt követően sza­bad­idő, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel le­he­tő­ség további ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re (II. Viktor Emánuel emlékmű, Pantheon, Trevi-kút, Spanyol lépcső stb).

4. nap: Siena, San Gimignano

Utazás észak felé. A nap során Toszkána két közép­kor­ból itt felej­tett kisvá­rosát nézzük meg:
Siena Olasz­ország legegy­sé­ge­sebb hangu­latú közép­kori gótikus városa, ahol szinte minden épület műemlék. Ezek közül kie­mel­ke­dik a csodá­latos kated­rális (tele műkin­csekkel) és a világ­hírű gótikus város­háza égbe­szökő tor­nyával a főtéren, mely Olasz­or­szág egyik legszebb közép­kori tere.
Délután to­vább­uta­zás a közeli San Gimignanóba, Toszkána másik gyöngy­sze­mébe. A falakkal körül­vett óvárost közép­kori Manhattannek is szok­ták nevezni a XIII. században épült tor­nyos házai miatt. Séta a városban, láto­gatás a kated­rálisban (szép közép­kori freskók), majd le­he­tő­ség felmenni a leg­ma­gasabb torony tete­jére (pano­ráma a sikátorok világára és a han­gu­la­tos toszkán tájra).
Szállás Firenze kör­nyé­kén, 4 csil­la­gos szál­lo­dá­ban (2 éj).

5. nap: Pisa, Firenze

Délelőtt rövid látogatás Pisában, mely valaha Itália egyik leg­je­len­tő­sebb tengeri hatalma volt. A Csodák tere Olasz­or­szág egyik legszebb tere, itt talál­ható a román stílus három lebi­lin­cse­lően szép alkotása: a keresz­te­lő­ká­polna, a szé­kes­egy­ház és a híres pisai ferde torony (a szé­kes­egy­ház harang­tornya).
A késő délelőtti órákban to­vább­uta­zás Firen­zébe. A nap nagyobbik részét a rene­szánsz művészetek „fővá­ro­sában” töltjük. A közös séta során látjuk a város fő ne­ve­zetes­sé­geit, melyek közül a leg­je­len­tő­sebbek: a híres közép­kori híd (Ponte Vecchio), a főtér a pom­pás közép­kori város­há­zával (Palazzo Vecchio), a monu­men­tális szé­kes­egy­ház gyönyörű harang­tor­nyával és a keresz­te­lő­ká­pol­nával stb. A közös program után sza­bad­idő, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel le­he­tő­ség további ne­ve­zetes­sé­gek meg­te­kin­té­sé­re.

6. nap:

Hazautazás a Bologna – Mestre – Ljubl­ja­na – Ma­ri­bor – Tornyi­szent­mik­lós – Nagykanizsa – Siófok út­vo­na­lon. Érkezés Szé­kes­fe­hér­vár­ra és Budapestre az esti órákban.

Figyelem: Mivel Közép-Olasz­ország több váro­sában a turista­buszok nem mehetnek a főbb látni­valók kö­ze­lébe, ezért az átla­gosnál hosszabb sétákra kell szá­mí­tani, illetve Rómában a helyi közle­ke­dést is igénybe kell venni.


A szállásról:

5 éjszaka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban.


Nincs éjszakai buszozás.


Az elhelyezésről:

kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban


Az ellátásról:

Félpanzió. A vacsorák 3 fogásosak, a reggeli a Róma környéki szál­lo­dá­ban bővített kon­ti­nen­tá­lis, a többi szál­lo­dá­ban pedig büfé.


(Figyelem: Olaszországban a büféreggelik ál­ta­lá­ban egyszerűbb svédasztalt jelentenek.)


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Közép-Itália kincsei I.

Közép-Itália kincsei I.

Olaszország, Lazio, Róma

Útazonosító: 1669

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Közép-Itália kincsei I.

Közép-Itália kincsei I.

Olaszország, Lazio, Róma

Útazonosító: 1669

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!