Kalandutazás Iránban

2020.06.02-tól irodánk a megszokott nyitvatartással várja utasainkat!
Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Kalandutazás Iránban utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Kalandutazás Iránban 3

Az egykori Perzsa birodalom területén vezet ez a kalandos utazásunk. Irán a hírekből mindenki által ismert. A valóságban azonban a világ legszebb és legváltozatosabb országai közé tartozik, melynek lakói vendégszeretettel fogadják az ide érkező turistákat. Csodálatos mecseteket, tereket, kerteket és bazárokat keresünk föl az utunk során, melyek elrepítenek bennünket Az Ezeregyéjszaka meséinek a világába.

Prémium kiscsoportos kalandutazás!

1. nap: Budapest

Menetrendszerinti járattal utazunk, egy átszállást követően érkezünk Irán fővárosába.

2. nap: Teherán

Várhatóan a kora reggeli órákban érkezünk az Imam Khomeini Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan rögtön a szállásunkra utazunk, hogy kipihenjük a repülőút fáradalmait. A kora délutáni órákban ellátogatunk az Unesco Világörökségét képező Golestan Palotához, ahol betekintést nyerhetünk, hogy milyen környezetben éltek a sahok. Ezt követően felfedezzük a teheráni bazárt, majd megnézzük a Shah mecsetet. Ezt követően a híres Ékszermúzeumot is meglátogatjuk, majd az esti órákban visszatérünk a szállásunkra.

3. nap: Teherán - Qom - Kashan - Jázd

A reggelink elfogyasztása után buszra szállunk és elindulunk Jázd irányába. Út közben megtekintjük Fatima sírját Qom városkájában. Ebéd után Irán tradicionális házait fedezzük föl Kashanban, majd a Fin kertet is megtekintjük. Jázdba a késő délutáni órákban érkezünk.

4. nap: Jázd

A mai nap kalandos séta során fedezzük föl az óváros kincseit. A Víz Múzeumban kezdünk, ahol megismerhetjük az erre a területre jellemző csatornahálózat kiépítésének mikéntjét, majd innen közelítjük meg a Péntek Mecsetet. Ezt követően az ide-oda kanyargó szűk utcákon át jutunk a Tizenkét imám sírjához, valamint Nagy Sándor börtönéhez. Délután szabad program keretei közt sétálhatunk az óváros rengetegében, amit követően este már ismét közösen csodáljuk meg az Ámir Csákmaq tér gyönyörűen kivilágított épületeit, s térünk be az Erő Házába, ahol egy tipikus perzsa nemzeti sporttal ismerkedhetünk meg.

5. nap: Jázd - Naqsh-e Rostam, Perszepolisz - Shiráz

Bár ez a nap sok utazással fog telni, s ezért korábban is vágunk neki, a mára jutó látványosságok kétségtelenül felejthetetlen élménnyel gazdagítanak mindenkit. Első helyszínünk nem más lesz, mint egy következő UNESCO világörökség, az ókori palotaváros, Perszepolisz. Kialakítása Dareiosz alatt kezdődött, azonban a későbbi óperzsa királyok is folytatták itt a monumentális építkezést, amelynek romjai ma is magukkal ragadva repítenek minket távol a 21. századtól. Innen tovább utazunk és megtekintjük a híres Naqsh-e Rostam sírjait. Este érkezünk Shiráz városába.

6. nap: Siráz

Az egész napot Sírázban töltjük, hogy minél jobban megismerjük e lenyűgöző várost. Napi programunk Kárim Han Zánd citadellájánál kezdődik, ahonnan gyalog megyünk át a kormányzó fürdőjéhez. Innen ellátogatunk a Shah Cheragh mecsethez. Ezt követően nézzük meg a Nászír ol-Molk Mecsetet, a Narándzsesztan palotát és kertjét, illetve mellette Zejnát ol-Molk házát, majd sétánkat egy híres perzsa költő, Hafez sírjánál fejezzük be.

7. nap: Shiráz - Iszfahán

A reggelink elfogyasztása után, még ellátogatunk a shirázi bazárba, így mindenki kedvére nézelődhet szebbnél szebb ajándékok után kutatva. A kora délutáni órákban indulunk Iszfahán városába, autóbusszal. A kora esti órákban érkezünk meg a szállásunkra. Este ellátogatunk az Imám térre, hogy felvegyük a város egyedi ritmusát és magunkba szívjuk a hamisíthatatlan keleties hangulatot.

8. nap: Iszfahán

A „Kelet Párizsának” is tekintett Iszfahánnak központjában megtekintjük a Negyvenoszlopos Palotát, majd az UNESCO világörökség listájára felvett Imám téren emelt Ali Qapu, Imám Mecset és Sejk Lotfollah Mecset után a bazár sűrűjében találjuk magunkat, amelyen keresztül vágva elsétálunk egészen a legnagyobb középkori muszlim imahelynek számító Péntek Mecsetig. Ezt követően mindenki a saját maga által választott úton-módon fedezheti fel a várost, este pedig a Zajánde folyó partján, a híres Harmincháromlyukú híd lábánál lévő teázóban pihenjük ki a nap fáradalmait.

9. Iszfahan - Teherán

A mai napunk egy részét még Iszfahán városában töltjük, ahol a délelőtti órákban szabad program keretében lesz lehetőségünk vásárolni, beszerezni a felejthetetlen ajándéktárgyakat vagy csak csatangolni egy kellemeset a bazárban. Szállásunk még a mai napunkon is rendelkezésünkre áll, így délután le tudunk pihenni. A késő esti órákban utazunk a repülőtérre, hogy megkezdjük a hazautazásunkat.

10. nap: Imam Khomeini Nemzetközi Repülőtér, Budapest

Menetrendszerinti járattal utazunk, majd egy átszállást követően várhatóan a délutáni órákban érkezünk Budapestre.

Általános információ: utazás Budapest - Teherán - Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal. Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást 8 éjszakára, a reggelis ellátást, a transzfereket, valamint a magyar nyelvű túravezetést.

Jelentkezési határidő: 2 hónappal az indulás előtt.

A részvételi díjon kötelezendően fizetendő: a repülőtéri illetéket kb. 140 000 Ft/fő, az iráni meghívólevél és vízum ára kb. 31 000Ft/fő, a reggelin kívüli étkezéseket, a fakultatív programok díja, a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás, a sztornóbiztosítás (teljes összeg 1%-a) és a foglalási díj 500 Ft/fő.

Helyszínen fizetendő belépődíjak és egyéb költségek: kötelező borravaló: 35 Eur/fő, belépőjegyek: kb. 100 Eur/fő.

Szállás: 1 éjszakát töltünk Teherán, 2 éjszakát Jázd, 2 éjszakát Shiráz, 3 éjszakát Iszfahán városában. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3-4*-os szállodákban alszunk. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet.

Ellátás: az alapár a reggeliket tartalmazza.

Utazás: Budapestről nemzetközi repülőjárattal utazunk Teheránba. Iránban bérelt légkondicionált autóbusszal utazunk.

Maximális utaslétszám: 14 fő.

Fekvés:

Szobák:

Ellátás:

Étkezés:


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Kalandutazás Iránban

Kalandutazás Iránban

Irán, Teherán

Útazonosító: 48468

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Kalandutazás Iránban

Kalandutazás Iránban

Irán, Teherán

Útazonosító: 48468

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!