Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Ft-tól/fő 158.000
Legjobb ár:
129.000 Ft/fő-től

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága utazás foglalás

2
3
3
4
Lefoglalom
5
5

Tartson velünk a Cseh világörökségek és a száztornyú Prága utazásra! A kiutazás busszal történik. Az utazás időtartama 4 nap / 3 éjszaka. Az utazás legjobb alapára 129.000 Ft/fő.

Utazás alapadatai
Út típusa: Körutazás
Kiutazás: Busz
Turnusok: 4 nap / 3 éjszaka
Utazás azonosítója: 181775
Kívánságlistára teszem

Leírás:

?  Elmerülünk a cseh világörökségek tengerében
?  Hajós városnézésés hangulatos vacsora
?  Karlovy Vary, a gyógyító vizek vidéke
?  Prágában megelevenedik Svejk, Hrabal és Menzel világa

Prága szépsége mindig mindenkit lenyűgöz. Többszöri visszatérés után sem lehet betelni vele. Utcáit járva folyton megelevenedik a történelme, bája.
Máté-Kovács Réka - Proko Travel munkatárs

Program:

1. NAP: SZEGED / PÉCS / DEBRECEN - BUDAPEST - LEDNICE - BRNO - PRÁGA

Ingyenes kora reggeli transzferek indulnak Szegedről, Debrecenből, és Pécsről Budapestre. Mindhárom útvonalon további felszállási lehetőségeket biztosítunk. A főváros után rajkai határátkeléssel érkezünk Szlovákiába. A Duna fölött áthaladva elénk tárul a főváros, Pozsony látképe a hidakkal és a város fölé magasodó várral. A cseh határt átlépve lekanyarodunk Lednicébe, mely egyben első világörökségi helyszínünk. Az angol gótika és a romantikus stílus keveréke a nagyon szépen felújított kastély. Az itt látható fa kidolgozások és csillárok kiváló művészek munkái. Délután, Brnóban, az ország második legnagyobb városában tartunk gyalogos városnézést. A Főtér középen egy hatalmas barokk pestisoszlop található. Házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed. A főtértől nem messze magasodik a házak közé szorított impozáns neogótikus Szent Jakab-templom jellegzetes hagymakupolájával, mely tűhegyes toronyban végződik, mely 92 méterével a legmagasabb a városban. A belváros egyik dombján emelkedik az impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház. Az esti órákban érkezünk Prágába a szállásunkra (3 éj).

2. NAP: PRÁGA ÉS HAJÓKIRÁNDULÁS

Délelőtt gyalogos városnézés Prágában. Programunkat a Hradzsinban, a várban kezdjük. Szent Vitus hatalmas katedrálisa a turisták kedvelt célpontja. Mellette található a Sárkányölő Szent György-szobor, a Királyi Palota és a Szent György Bazilika. Szépen felújították a fogalommá vált Aranyutcácskát. Ebben a keskeny utcában dolgoztak régen a mesterek, akiknek kis üzletei manapság a nagy forgatagtól hangosak. Ezt követően folytatjuk utunkat Prága másik híres építményéhez, a Károly-hídhoz. A híd az 1350-es években épült mészkőből. Fenséges barokk szobrok díszítik. Különlegesek a két végén található hídtornyok. A hídon sétálva szép fotókat készíthetünk a műemlékekről, szobrokról. Továbbhaladunk a főtérig. Itt lefényképezhetjük a híres órát, az Orlojt, mely a városháza tornyának oldalán található. Különleges a több mint 600 éves órajátéka. A téren található még Husz János monumentális szobra is. Az első reformátor máglyahalálának 500. évfordulójára készült a szecessziós alkotás. Gyönyörködhetünk a teret ölelő szépen felújított házakban is. Az óváros felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Utolsó magállónk ezen a napon a Vencel-tér, mely a cseh történelemben többször is fontos szerepet játszott. Nevét az ország patrónusáról kapta, akinek lovas szobra a tér végén a Nemzeti Múzeum előtt található. A koraesti órákban szervezünk egy kellemes, kb. 2 órás fakultatív hajókirándulást a Moldván, mely svédasztalos vacsorával van egybekötve. A nyugvó Nap aranyló fényében gyönyörködhetünk a látványos folyóparti palotákban. Fakultatív hajókirándulás vacsorával (ital nélkül): 13.000,- Ft. Akik nem választják a hajózási programot, azoknak lehetőség nyílik önálló sétára a lenyugvó Nap által megvilágított belvárosban. Este autóbusztranszfer a szállodába. Ezen a napon nincs szállodai vacsora.

3. NAP: PRÁGA - KARLOVY VARY - PRÁGA

Ma délelőtt, akinek kedve tartja önálló, egyéni programot szervezhet Prága történelmi óvárosában. Másik lehetőségként egy hangulatos, kb. 6 órás fakultatív kirándulásra és időutazásra jöhet velünk a meseszép Karlovy Varyba. (Buszunk a szállodától egyenesen a kirándulásra indul.) A Teplá folyó mellett teraszosan épült város csodaszépen felújított, monarchia-korabeli épületei között sétálunk. Karlovy Vary híres a kolonnádjairól (oszlopcsarnokairól). Építésük célja az volt, hogy a lakosok kényelmes körülmények között tudjanak vizet venni a gyógyvízforrásokból. Legnagyobb az 1871-ben épült Malomkő Kolonnád. 132 m hosszú, 124 oszlopa van, és 5 forrást ,,véd". A közelben található Csehország egyik leghíresebb szállodája a Grand Hotel Pupp, itt játszódott a Casino Royale film is. A 228 szobás luxusszálloda nevét a Pupp családról kapta. Nemrég a hotel homlokzatát és belső tereit is szépen felújították. A szálloda ad helyet a híres Karlovy Vary Filmfesztiválnak is. Sétánk közben valamelyik kellemes teraszon megpihenve kóstolgathatjuk a híres gyógyító hatású vizet, melynek fogyasztását egy különleges formájú bögréből javasoljuk. Megízlelhetjük Karlsbad finom ostyáját és híres italát, a Becherovkát is. Fakultatív Karlovy Vary kirándulás (jelentkezés a helyszínen): 35 EUR. Délután hagyjuk el Karlovy Varyt, és érkezünk vissza Prágába, ahol már a teljes csoporttal meglátogatjuk a XIII. században alapított Kisoldalt, mely napjainkban a művészvilág kedvenc célpontja. A kormányzati negyedként is működő városrészben számos nagykövetségi palota, hangulatos vendéglő található. Városnézésünket a zsidó negyednél fejezzük be. Ezt követően a szabadprogram alatt egyéni sétára, ajándékvásárlásra nyílik lehetőség. Este, aki gondolja megízlelheti a híres cseh sört. Erre talán a legjobb lehetőség az a fakultatív vacsora, mely Csehország leghíresebb éttermében, a több mint 500 éve működő U Fleku Étterem és Sörmanufaktúrában fogyasztható el. Ízletes 3 fogásos vacsorán és esti hangulatos élőzenén túl arról is ismert a helyszín, hogy Közép-Európa egyetlen olyan sörfőzdéje, ahol fél évezrede szinte folyamatosan készítenek sört. Ezért természetesen 1 pohár sör is benn van a vacsora árában, melyet még kiegészít egy welcome ital és egy kávé. Fakultatív vacsora az U Fleku-ban: 14.000,- Ft. Ezen a napon nincs szállodai vacsora.

4. NAP: PRÁGA - KUTNÁ HORA - TELČ - BUDAPEST

Ez a nap is a cseh világörökségekről szól, ugyanis a felkeresendő városok mindegyike szerepel az UNESCO Világörökségek Listáján. Délelőtt Kutná Hora látványosságai közül megtekintjük a csodaszép Szent Borbála katedrálist, mely a közép-kelet-európai gótikus építészet egyik legszebb példája, szépségében a prágai Szent Vitus székesegyházzal vetekszik. A város peremén található a Csontkápolna, melyet szintén felkeresünk. Folytatjuk utunkat, és délután Telč-ben állunk meg. A város egységes hangulatú, látványos főterén sétálunk, ahol szép fotókat készíthetünk az árkádos-lábas házakról, valamint a közelben lévő várról. Szabadprogram után hazaindulunk és 21 óra körül érkezünk Budapestre, majd mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

Szállás: 3 és 4 csillagos szállodák

Ellátás: Reggeli + fakultatív vacsora

Közlekedés: Autóbusszal

Felszállási helyek:
— Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése, kb. reggel 6.30
— Budaörs, MOL benzinkút, McDonalds mellett, kb. reggel 6:45
— Debrecen, Kishegyesi úti Tesco parkoló, kb. reggel 2.00
— Dunaújváros, Dechatlon parkoló, kb. reggel 5:00
— Füzesabony, Maklári körforgalom, MOL-kút, kb. reggel 4:30
— Gyöngyös, Régi 3-as út Lukoil benzinkút, kb. reggel 5:00
— Bonyhád, MOL benzinkút, kb. reggel 3:40
— Győr, M1-es melletti MOL-kút, kb. reggel 8:30
— Tatabánya, M1-es melletti McDonald's parkoló, kb. reggel 7:30
— Kecskemét, Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló, kb. reggel 5.15
— Kiskunfélegyháza, Városháza előtti buszmegálló, kb. reggel 4:45
— Miskolc, Búza tér, McDonald's parkoló, kb. reggel 3.45
— Pécs, Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló, kb. reggel 3.00
— Szeged, Széchenyi tér, Szeged étterem, kb. reggel 4:00- 4.15
— Szekszárd, Újvárosi temető melletti Shell-kút, kb. reggel 4:00
— Paks, Régi 6-os út OMV benzinkút, kb. reggel 4:40
— Tolna, Penny Market parkoló, kb. reggel 4:15
— Hatvan M3, M3-as kerekharaszti pihenő MOL-kút, Kerekharaszti pihenő, MOL-kút
— kb. reggel 6:00

x Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Csehország, Körutazás Csehországban

Útazonosító: 181775

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Cseh világörökségek és a száztornyú Prága

Csehország, Körutazás Csehországban

Útazonosító: 181775

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!