Pécs és Szekszárd adventi hangulatban

Személyes ügyintézés szünetel

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Pécs és Szekszárd adventi hangulatban utazásra! A kiutazás történik. Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Magyarország egyik legszebb városa és egyik leglátványosabb adventi vására most különleges programokkal várja a látogatókat. Út közben ellátogatunk Szekszárdra a Petrits család mézeskalács múzeumába is, ahol az informatív élményszerzésen felül a karácsonyi asztalra is beszerezhetünk néhány igazi különlegességet. Járjuk be együtt Tolnát és Baranyát adventi hangulattal fűszerezve!

Az utazásról:

autóbusszal


Program:

KORA REGGEL: TALÁLKOZÓ 

Idegenvezetőnk a TravelOrigo autóbuszánál várja a csoportot, majd elindulunk Szekszárd felé. 


DÉLELŐTT: 

Először Tolna megye székhelyére, Szekszárdra látogatunk, ahol a város nevezetességeivel ismerkedünk meg egy kellemes séta keretében. Az egykori mezővárosban látta meg a napvilágot Babits Mihály költőnk és több híres író, színművész, sportoló. A belváros központja a Garay Jánosról elnevezett tér, ahol a költő szobra is áll. A Magyarországi Német Színház, a Régi megyeháza, a Városháza híres épületei mellett számos templom, szobor található a városban, és hozzájuk megannyi érdekes történet kötődik. Városnéző sétánk során ellátugatunk a Petrits család által üzemeltetett Mézeskalács Múzeumba, ahol videófilm mutatja be a mézeskalács és a különféle cukorkák és édes finomságok készítését. A múzeumot a család már negyedik édességekkel foglalkozó generációja üzemelteti, ők kalauzolnak minket végig a mézeskalácsos mesterség történetén át az eszközök bemutatásáig. Megismerjük a mézeskalács mellett a különféle cukorkák, nyalókák és a hagyományos szaloncukor készítését is. A múzeumhoz tartozó boltban kedvünkre vásárolhatunk is az édes csodákból. 


KORA DÉLUTÁN:

Következő állomásunk Pécs, ahol előszőr a Zsolnay Negyedbe látogatunk. Az egykori gyárak területét 2010-ben Pécs „Európa Kulturális Fővárosa” projekt keretében újították fel. A negyed gyönyörű épületei között ingyenesen sétálhatunk, de a Zsolnay család történetét, a gyár működését, alkotásait bemutató és egyéb kiegészítő kiállítások közül idegenvezetőnk segítségével kevünkre választhatnak az itt eltöltött kb. 2 óra alatt. Megtekinthető az egykori gyárak szomszédságában elterülő pici dombra felépített szecessziós remekmű, a látványos mauzóleum is, mely a gyáralapító Zsolnay Vilmos eozin szarkofágját őrzi. 

DÉLUTÁN:

Programunk következő állomása a pécsi belváros, ahol informatív városnéző sétánkon megelevenedik a város története: megismerhetik az egykori Sopiane római kori város Világörökség rangra emelt ókeresztény emlékeit, a Szent István király 1009-ben által alapított püspökség és a Nagy Lajos által alapított első egyetem történetét és felfedezhetik a város 150 éves török hódoltsági időszakából maradt emlékeket is. Pécset nem hiába tartják a "kultúra fővárosának", Csontvárytól Vasarely-ig számos ismert művész munkáit ismerhetjük meg múzeumaiban. Városnéző sétánk végezetével belevetjük magunkat az adventi forgatagba, melynek központja hagyományosan a Széchenyi tér, Gázi Kászim pasa egykori dzsámija szomszédságában, ahol a város hatalmas közös karácsonyfája áll. A tér megtelik árusokkal, ünnepi finomságokat és kézműves portékákat kínáló bódékkal és hangulatos programok is kellemessé teszik az adventi élményt. 

A hangulatos várostól este búcsút veszünk és hazaindulunk, Budapestre a késő esti órákban érkezünk vissza. 

 
SZÉP-KÁRTYA ELFOGADÁS: 

SZÉP-kártyás fizetés irodánkban kizárólag személyes befizetés esetén lehetséges OTP, K&H és MKB szolgáltatók által kibocsátott SZÉP-kártyával. A jogszabályoknak megfelelően csak teljes egészében belföldi úti célokat magába foglaló utazásokra tudunk SZÉP-kártyás befizetési lehetőséget biztosítani és csak a Szálláshely alszámláról.

 

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Küldés e-mailben
Pécs és Szekszárd adventi hangulatban

Pécs és Szekszárd adventi hangulatban

Magyarország, Dél-Dunántúl régió, Szekszárd

Útazonosító: 146789

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használtad szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Pécs és Szekszárd adventi hangulatban

Pécs és Szekszárd adventi hangulatban

Magyarország, Dél-Dunántúl régió, Szekszárd

Útazonosító: 146789

Az ajánlatkérésedet továbbította a rendszer kollégáinkhoz!