Találatok szűrése (0)
Szabadszavas
Ár szerint
Dátum szerint (Indulási időpontok)
Utazás módja
Programhossz
Szálláskategória
Ellátás
Lista nézet Táblázatos nézet

2009-ben Linz lett Európa Kulturális Fővárosa. A Duna partján fekvő város az elmúlt években többet fejlődött, mint az ország bármely más kulturális központja.

Az egykori munkás- és iparvárosból Linz céltudatosan alakult át modern, nagyvilági, élettel teli, kulturális szempontból is izgalmas központtá. Fontos kísérő elem az átalakulás útján a csúcstechnológia alkalmazása, a tudatos környezetgazdálkodás és a kortárs művészet. Az ennek nyomán kialakult kulturális élet pedig legalább annyira szórakoztató, mint amennyire sokszínű.

A kék Duna partján
Lentos, Linz. Üveg, beton, fényben úszó terek, panorámateraszok, kávézók és éttermek a Duna partján: a 2003-ban elkészült Lentos Kunstmuseummal Linz egy hozzá méltó múzeumot tudhat magáénak, amely letisztult, határozott építési stílusával is kitűnik.
A Lentos már régen beépült a linziek szótárába, és ironikusan, de kedvesen „csillogó szeletként” emlegetik. A homlokzat színe az időjárási viszonyok szerint változik. Annak az elvárásnak, hogy csak közönségsikerrel kecsegtető kiállításokat rendezzenek itt, a Lentos nem felel meg, hiszen a népszerűség helyett a minőségre helyezi a hangsúlyt. A kivételes építési mód lehetővé teszi, hogy a műveket úgy állítsák ki, hogy mondanivalójuk a lehető legjobban kibontakozzon, és könnyebben értelmezhessük őket.

A Lentos gyűjteménye igen széleskörű. A legjelentősebbek Klimt, Schiele és Kokoschka festményei, valamint Warhol, Haring és Export szobrai és grafikái. A kurátorok az éppen aktuális kiállításokon nem félnek használni a modern médiát és a jövő díszleteit. Így elmossák a határokat régi és új, kiállítás és gyűjtemény, szabályok és művészet között.

A város vagy tájegység klímatáblázatának megtekintéséhez válassz az alábbi listából!
Az aktuális időjárási előrejelzés megtekintéséhez a Weather Underground-ot vagy a weather.com oldalakat ajánljuk.

Linz
Időjárás adatai

Hónapok
Nappali hőmérséklet
Éjszakai hőmérséklet
Vízhőmérséklet
Napsütéses órák
Csapadékos napok
Átlagos csapadék (mm)

Tipp: Ha a táblázatban egy adott hónapban 10 esős napot látsz, az nem feltétlenül jelenti, hogy 10 napon keresztül esik is. Az értékekkel kapcsolatos megjegyzésünket az egér kurzorral a táblázat cím oszlopának feliratai fölé állítva olvashatod el!

Megjegyzés: Az adatok tájékoztató jellegűek, azokért felelősséget nem tudunk vállalni! Mi is emberek vagyunk. Kérjük, írd meg nekünk az címre, ha nyilvánvaló elírást találtál!

Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizd email fiókodat, a hírlevél feliratkozást aktiválnod kell!