Városnézés és pizzázás Rómában

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Városnézés és pizzázás Rómában utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Róma, az örök város, a művészetek fellegvára, a katolicizmus szent helye, az „édes élet”, az örök szerelem helyszíne. Aki még nem látta, annak feltétlenül fel kell keresnie. Akik már voltak az olasz fővárosban, azoknak is élmény újra megtekinteni a város műemlékeit és egy kisvendéglő teraszán elfogyasztani egy fagylaltot vagy egy pizzát, meginni egy olasz cappuccinot, és közben élvezni a város forgatagát. Helyszínen közlekedés metróval, ill. gyalog.

Az utazásról:

repülővel, a helyszínen tömegközlekedéssel illetve gyalog


Program:

1. nap: Budapest – Róma

Menetrend függvényében, várhatóan az esti órákban repülés Rómába. A reptérről autóbuszos transzfer a szállodához. Közben az idegenvezető tájékoztatja utasainkat az útközi látnivalókról és beszél Róma történelméről is. Szállás belvárosi **** szállodában (3 éj).

2. nap: Róma – városnézés

A mai napon, aki már volt Rómában és egyedül szeretne mazsolázni a látnivalókból, ezt megteheti. A többieknek javasoljuk, jöjjenek el a fakultatív idegenvezetéses programunkra. Először a vallási Rómával ismerkedünk meg: Vatikán Múzeum, Sixtus-kápolna Michelangelo freskóival, Raffaello stanzái, melyet tanítványai fejeztek be, a Laokon szoborcsoport és az etruszk emlékek megtekintése. A Szent Péter-Bazilika a keresztény világ legnagyobb temploma, ahol II. János Pál hamvai is megtalálhatóak. Látványosak Gian Lorenzo Bernini alkotásai is. Délutáni programunk a Santa Maria Maggiore székesegyház, az V. századi mozaikképekkel, valamint azon jászol egy darabjával, melyben Jézus feküdt a születése után. Vacsorázási lehetőség a város hangulatos éttermeinek egyikében, ekkor össze lehet hasonlítani, hogy mennyivel másabb az olasz pizza az otthoninál.

3. nap Róma – városnézés

Reggeli után, ha az idegenvezetéses városnézés mellett voksoltak, akkor közösen folytatjuk a főváros megismerését. Ókori és mai római műemlékeket keresünk fel. A Forum Romanum az ókori Róma központja, Maxentius császár bazilikájának romjaival. Via dei Fori Imperiali a római birodalom térképeivel, Capitolium a városházával és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriás szobrának maradványaival a délelőtt látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a Viktor Emánuel-emlékmű magasodik előttünk, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait. Ezután szabadprogram. Az esti órákban ismét közös sétával keressük fel a város két híres látványosságát. A mindenki által ismert Spanyol lépcsőt, ahol sok filmet forgattak és a Trevi-kútat, ahol pénz bedobásával „biztosíthatjuk”, hogy visszatérünk Rómába.

4. nap: Róma – Budapest

Reggeli után folytatjuk Róma megismerését. Fő látnivalók: Szent Pál-székesegyház, itt található a névadó hamvai, valamint az összes pápa arcképét ábrázoló freskók. A híres Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. Piazza Navona szépséges tere a világ 4 hatalmas folyójának allegorikus szobrával az utolsó közös programunk. A transzferig hátralévő időben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében, várhatóan a kora esti órákban transzfer a reptérre, ahonnan hazarepülünk Budapestre.

1. nap: Budapest - Róma
Menetrend függvényében repülés Rómába. A reptérről autóbuszos transzfer a szállodához. Közben az idegenvezető tájékoztatja utasainkat az útközi látnivalókról és beszél Róma történelméről is. Szállás belvárosi **** szállodában (3 éj).
 
2. nap: Róma - városnézés
A mai napon, aki már volt Rómában és egyedül szeretne mazsolázni a látnivalókból, ezt megteheti. A többieknek javasoljuk, jöjjenek el a fakultatív idegenvezetéses programunkra. Először a vallási Rómával ismerkedünk meg: Vatikán Múzeum, Sixtus-kápolna Michelangelo freskóival, Raffaello stanzái, melyet tanítványai fejeztek be, a Laokon szoborcsoport és az etruszk emlékek megtekintése. A Szent Péter-Bazilika a keresztény világ legnagyobb temploma, ahol II. János Pál hamvai is megtalálhatóak. Látványosak Gian Lorenzo Bernini alkotásai is. Délutáni programunk a Santa Maria Maggiore székesegyház, az V. századi mozaik képekkel, valamint azon jászol egy darabjával, melyben Jézus feküdt a születése után. Vacsorázási lehetőség a város hangulatos éttermeinek egyikében, ekkor össze lehet hasonlítani, hogy mennyivel másabb az olasz pizza az otthoninál.
 
3. nap: Róma - városnézés
Reggeli után, ha az idegenvezetéses városnézés mellett voksoltak, akkor közösen folytatjuk a főváros megismerését. Ókori és mai római műemlékeket keressük fel. A Forum Romanum az ókori Róma központja, Maxentius császár bazilikájának romjaival. Via dei Fori Imperiali a római birodalom térképeivel, Capitolium a városházával és Marcus Aurelius ókorból megmaradt szobrával, valamint Nagy Konstantin óriás szobrának maradványaival a délelőtt látványosságai. A Palatinuson láthatjuk az ókor hatalmas gazdagságának maradványait, a gyönyörű villák romjait. Traianus Fóruma a daciai hadjárat monumentális oszlopával, valamint az első élelmiszer szupermarket romjaival szintén érdekes látvány. Colosseum az ókori gladiátorviadalok színhelye, szinte teljes pompájában megmaradt. Nem messze innen a Viktor Emánuel-emlékmű magasodik előttünk, ahol az ismeretlen katona hamvait díszőrség vigyázza. Ezt követi az Aracoeli templom, ahol minden egyes oszlop más és más, itt őrzik Nagy Konstantin anyjának hamvait. Ezután szabadprogram. Az esti órákban ismét közös sétával keressük fel a város két híres látványosságát. A mindenki által ismert Spanyol lépcsőt, ahol sok filmet forgattak és a Trevi-kútat, ahol pénz bedobásával "biztosíthatjuk", hogy visszatérünk Rómába.
 
4. nap: Róma - Budapest
Reggeli után folytatjuk Róma megismerését. Fő látnivalók: Szent Pál-székesegyház, itt található a névadó hamvai, valamint az összes pápa arcképét ábrázoló freskók. A híres Piazza del Popolo majd a Pantheon az ókor legcsodálatosabb épülete, amelyet a VI. századtól templomként használtak. Raffaello hamvai is itt nyugszanak. Piazza Navona szépséges tere a világ 4 hatalmas folyójának allegorikus szobrával az utolsó közös programunk. A transzferig hátralévő időben szabadprogram. A repülőgép indulásának függvényében, várhatóan a kora esti órákban transzfer a reptérre, ahonnan hazarepülünk Budapestre.

A szállásról:

3 éjszaka **** szállodában


Az ellátásról:

Reggeli (fakultatív vacsora)


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Városnézés és pizzázás Rómában

Városnézés és pizzázás Rómában

Olaszország, Calabria, Róma

Útazonosító: 3719

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Városnézés és pizzázás Rómában

Városnézés és pizzázás Rómában

Olaszország, Calabria, Róma

Útazonosító: 3719

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!