Varázslatos Mexikó

Legjobb ár:
0 Ft/fő-től
Az összes indulási időpont elmúlt, vedd fel velünk a kapcsolatot!

Tartson velünk a Varázslatos Mexikó utazásra! A kiutazás történik, . Az utazás időtartama nap nonstop utazással. Az utazás legjobb alapára 0 Ft/fő.

Kívánságlistára teszem

Ismerje meg Mexikó varázslatos oldalát!

Látogasson el a Maya Riviéra egyik legkülönlegesebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkjához.Nézze meg a romok igazi vonzerejét Tulum maya rom­vá­rosában.

Mindezeket és még számos látnivalókat ismerhet meg ezen 11nap/9éjszakás körutazáson.

Az utazásról:

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Mexikóváros, a Mexikóváros – Mérida és a Cancún – Budapest út­vo­na­lon, a programok során légkondicionált autóbusszal.

Megjegyzés: ehhez a csoporthoz sikerült olyan repülőjegyet foglalnunk, amivel a csoportnak Cancúnból nem kell visszarepülni Mexi­kó­vá­ros­ba, hanem közvetlenül repülhet Nyu­gat-Euró­pá­ba, majd onnan Budapestre. A Cancún és Nyugat-Európa közötti közvetlen járat előnyei többek között az eggyel kevesebb átszállás hazaútban, valamint a kb. 3,5 órával kevesebb összes repülési idő, amely által a csoport a hazautazás napján jó 4 órával több időt tud Cancúnban eltölteni.

Repülési idők: Nyugat-Európából Mexikóvárosba a repülőút hossza kb. 12 óra, a Mexikóváros – Mérida szakasz kb. 2 órás.

Időzóna: Magyarországhoz képest mínusz 7 óra.


Program:

1. nap:

Elutazás Budapestről egy nyugat-európai át­szál­lás­sal Mexikóvárosba, a világ egyik leg­né­pe­sebb városába. Érkezés helyi idő szerint az esti órákban. Transzfer a szállodába (4 éj).

2. nap: Mexikóváros, Puebla

Délelőtt is­mer­ke­dés Mexikó fővárosával (Zócalo – a város hatalmas főtere; a katedrális – Latin-Amerika egyik leg­na­gyobb temploma; Nemzeti Palota; Tenochtitlán, az azték főváros romjai stb.).
Ezután kirándulás Mexikó negyedik leg­na­gyobb városába, Pueblába. Útközben szép kilátás nyílik az ország 5000 méter feletti hegycsúcsaira. Puebla óvárosa nagyszerűen megőrizte gyarmati jellegét. Vá­ros­né­zés: katedrális, Szent Domonkos templom a meseszép Rózsafüzér kápolnával, művésznegyed, színes házsorok a gyarmati korszakból stb. Vissza­utazás Mexikóvárosba a késő délutáni órákban.

3. nap: Mexikóváros, Cuernavaca, Taxco

Egész napos kirándulás a Sierra Madre hegyein keresztül a Mexikóvárostól délre fekvő Cuernavacába, az örök tavasz városába és Taxcóba, az ezüst­vá­ros­ba. Útközben fotószünet a mexikóvárosi Olimpiai Stadionnál és a modern mozaikokkal borított Egyetemi Könyvtár épületénél. Cuer­na­va­cá­ban rövid séta a legfontosabb ne­ve­ze­tes­sé­gek­hez (erődszerű katedrális, Cortés palotája stb.), majd to­vább­uta­zás Mexikó egyik legszebb kisvárosába, Taxcóba, mely már a gyarmati korban az ezüstbányászatnak kö­szön­hette gazdagságát. Az utazókat elbűvöli a város fekvése, a kanyargós, macskaköves ut­cács­kák, a szebbnél szebb piros tetős, fehérre meszelt házak, az ezüstművesek boltjai, a tarka piac és a Santa Prisca templom, mely a churriguereszk stílus mes­ter­műve.

4. nap: Teotihuacán, Guadalupe, Mexikóváros

Délelőtt kirándulás a több mint 1000 éves teo­tihua­cáni romvárosba, mely annak idején már a be­ván­dor­ló aztékokat is lenyűgözte (minden mexikói körutazás „kötelező" programja). Megcsodáljuk a Hold- és a Nap-piramist (az előbbi 46 méter, az utóbbi 65 méter magas, mindkettő megmászható), sétálunk a „Holtak utcáján" a Citadella nevű épü­let­együt­teshez és a Tollaskígyó templomához. Vissza­út­ban megnézzük a guadalupei régi és új bazilikát, amely Amerika leg­na­gyobb zarándokhelye (Szűz Mária XVI. századi megjelenésének helyszíne).
Délután látogatás a mexikóvárosi Chapultepec park­ban lévő Nemzeti Antropológiai Múzeumban, Földünk egyik leg­gaz­da­gabb régészeti múzeumában (a Kolumbusz előtti közép-amerikai civilizációk valóságos kincsesháza).

5. nap: Uxmal, Mérida

Transzfer Mexikóváros repülőterére, utazás Méridába, Yucatán állam fővárosába. Kirándulás a szavannával körülvett Uxmalba, az egyik leglátványosabb maya romvárosba (Varázsló piramisa, Apácazárda, Teknősbéka háza, Kormányzó palotája, Nagy pi­ra­mis).
Délután vá­ros­né­zés Méridában, melynek során látjuk Mérida elegáns főterét, a katedrálist, a gyönyörű városházát, Montejo XVI. századi házát (a város első spanyol kormányzója volt), valamint a híres Montejo sugárutat tele szebbnél szebb palotákkal. Méridát „fehér városnak” is szokták nevezni tiszta, rendezett utcái és jól karbantartott épületei miatt. Szállás Méridában (1 éj).

6. nap: Izamal, Chichén Itzá, Cancún

Utazás a Yucatán-félsziget szavannáin és maya indiánok lakta falvakon keresztül Izamalba, a „sárga városba". A Szent Antal kolostor meg­te­kin­té­se, majd         

Chichén Itzá, a maya föld leg­lá­to­ga­tot­tabb romvárosa következik. A régészeti körzet bejárása során látjuk a Csillagvizsgáló épületét, a Kukulkán piramist, a Labdajáték terét, a Harcosok templomát és a Szent kutat, ahol az indiánok emberáldozatokat mutattak be az Esőistennek.
Délután to­vább­uta­zás Mexikó világhírű üdülő­öve­ze­tébe, a Maya Riviérára. Szállás a Karib-tenger partján fekvő Cancúnban (4 éj).

7. nap: Cancún, Xcaret

Pihenés a karibi tengerparton.
Fakultatív program: Xcaret
Délelőtt elutazás a Maya Riviéra egyik leg­kü­lön­le­ge­sebb attrakciójához, a Xcaret öko-régészeti tematikus parkba. Ízelítő a park kínálatából: maya romok, rekonstruált maya falu, állatkert közép-amerikai állatokkal, lovasbemutató, akvárium, delfinek, bo­ta­ni­kus kert, múzeum a maya romvárosok makett­jei­vel, lagúna fürdési és búvárkodási le­he­tő­séggel, föld alatti patak, tengerparti strand stb. Este részvétel egy látványos előadáson, ahol Mexikó története ele­ve­ne­dik meg az indiánok labdajátékaitól kezdve a spanyol hódításon keresztül a spanyolok és az indiánok keveredéséig. Az előadás második része egy fe­lejt­he­tet­len bemutatója a mexikói nép­vi­se­le­tek­nek, nép­ze­nék­nek és nép­táncok­nak.
A fakultatív program ára: kb. 129 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – garantált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Ki­sebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transz­fer­költ­ség miatt.

8. nap: Cancún, Tulum

Pihenés a karibi tengerparton.
Fakultatív program: Tulum
Félnapos kirándulás Tulum maya romvárosába. A romok igazi vonzerejét azok fekvése adja. A leg­épeb­ben megmaradt épü­let­együt­tes (az El Castillo) egy, a Karib-tenger fölé emelkedő 25 méter magas sziklán található.
A fakultatív program ára: kb. 55 USD belépődíjjal együtt (a helyszínen fizetendő) – garantált indulás. Figyelem: a fenti ár min. 5 fő esetén érvényes. Ki­sebb létszám esetén is indul a program, de abban az esetben az ár valamivel több a magasabb transz­fer­költ­ség miatt.

9. nap: Cancún

Szabad program, pihenés a karibi tengerparton, illetve ide­gen­ve­ze­tőnk­kel fakultatív le­he­tő­ség egy újabb kirándulásra.

10. nap: Cancún

Délelőtt szabad program, majd transzfer a cancúni repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

11. nap:

Érkezés Ferihegyre a délutáni órákban.


A szállásról:

November 13.-i csoport: 1 éjszaka (Méridában) 3 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, 8 éjszaka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szobákban. (Ennek a csoportnak Cancúnban egy városi szállodát foglaltunk, amely nem tengerparti, de van szabadtéri medencéje, illetve a szálloda vendégei számára buszjárat üzemel a hotel és a tengerparti „Mandala Beach” strandja között.)

November 24.-i csoport: 5 éjszaka 4 csil­la­gos szál­lo­dák­ban, 4 éjszaka (Cancúnban) egy 5 csil­la­gos szál­lo­dá­ban, kétágyas, fürdő­szo­bás szo­bák­ban.

Figyelem: Mexi­kó­ban a tengerparti 5 csil­la­gos szállodák nagy része Európában inkább erős 4 csil­la­gos szintűnek felel meg.


Az elhelyezésről:

két­ágyas, fürdő­szo­bás szobákban


Az ellátásról:

November 13.-i csoport: Félpanzió – 9 büfé- vagy amerikai reggeli és 8 ebéd vagy vacsora (napi egy főétkezés a 2. naptól a 9. napig).

November 24.-i csoport: Félpanzió a körutazás során (5 büfé- vagy amerikai reggeli és 4 ebéd vagy vacsora a 2. naptól az 5. napig – napi egy fő­ét­ke­zés). A cancúni szál­lo­dá­ban (a 6. nap es­té­jé­től a 10. nap reggeléig) all inclusive rendszerű, itt a napi háromszori étkezés mellett a korlátlan italfogyasztás is benne van az árban.


Megjegyzés: Az első este nincs a hotelben vacsora, mert a tapasztalatok szerint ezt nem igénylik az utasok.


Infóvonal

+36 1 322 0032
+36 70 469-9890

Nyitva tartás

H-P:10:00 - 18:00
SZ-V:ZÁRVA

A travelorigo.com munkatársai több mint 10 év online utazási irodai tapasztalattal teljesítik az utazni vágyók kéréseit!

A travelorigo.com weboldalon található utazási ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek. A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés! Az utazási szerződés a jelentkezésre küldött visszaigazolás alapján, a visszaigazolásban írásban rögzített feltételek szerint az utazási díj előlegének megfizetése és a kért dokumentumok aláírt példányainak visszajuttatása után, a szabad helyek függvényében jön létre a Travelorigo Hungary Kft. illetve utazásszervező partnereinek utazási feltételei és utazási szerződései alapján! A honlapon szereplő helyesírási hibákért, az időközben aktualitását vesztett árakért és akciókért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért a felelősséget nem vállaljuk. Kizárólag a Travelorigo Hungary Kft. által írásban visszaigazolt árak, árajánlatok tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Ön, mint felhasználó elfogadta és értelmezte ezen felhívást, bárminemű megrendelés vagy ajánlatkérés leadásánál.

Iratkozz fel Te is
hírlevelünkre!

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Hírlevél feliratkozás

Hibás vagy hiányzó adat!

Hibás vagy hiányzó adat!

A megadott email címet regisztráltuk! Kérjük, ellenőrizze email fiókját, a hírlevél feliratkozást aktiválni kell!
Küldés e-mailben
Varázslatos Mexikó

Varázslatos Mexikó

Mexikó, Észak-Mexikó, Mexikóváros

Útazonosító: 1717

Az utazás oldalának hivatkozását továbbítottuk a megadott email címre! Köszönjük, hogy használta szolgáltatásunkat!
Ajánlatkérés
Varázslatos Mexikó

Varázslatos Mexikó

Mexikó, Észak-Mexikó, Mexikóváros

Útazonosító: 1717

Az ajánlatkérését továbbította a rendszer kollégáinkhoz!